Close

BOSCH CLIMATE 5000i AIRCO

Informeer zeker eerst voor actuele stock.

De Bosch Climate 5000i airco behoort tot het comfortmodel binnen het assortiment monosplit van Bosch. Bij aankoop van de Bosch Climate 5000i airco ontvangt u het set binnenunit, buitenunit en afstandsbedieding. Hiernaast moet u nog de koelleiding voorzien met de correcte diamter en de nodige lengte om de binnenunit met de buitenunit koeltechnisch te verbinden.

Om uw woning voldoende te kunnen verkoelen, moet u kiezen voor de Bosch Climate 5000i airco met voldoende vermogen. Weet u niet goed welk vermogen u moet voorzien om een aangenaam fris binnenklimaat te verkrijgen? Contacteer ons vrijblijven.

Om de wettelijke garantie verleend door Bosch te waarborgen, moet u de opstart van uw Bosch Climate 5000i op een correcte manier laten uitvoeren ofwel door de koeltechniekers van de fabrikant Bosch ofwel door een koeltechnisch bedrijf die beschikt over de verplichte koeltechnische attesten.

Meer informatie

898,09 € BTW inbegrepen

Bosch Climate 5000i airco

Bij aankoop van uw Bosch Climate 5000i airco ontvangt u zowel de binnenunit als de buitenunit. Voorzie nog de correcte en geschikte koelleidingen en de montage kan beginnen.

De Bosch Climate 5000i wordt beschouwd als het comfortmodel van Bosch binnen het assortiment van Bosch monosplit airco's. Daar waar de Bosch Climate 3000i eerder het basismodel is. Ben je toch niet volledig overtuigd van het feit dat een monosplit airco voor jou de ideale oplossing is, dan verwijzen wij u snel door naar onze blogpost over welke types airco er bestaan of neem vrijblijvend contact op met onze technische dienst via de gekende kanalen.

De Bosch Climate 5000i wordt beschouwd als de meeste efficiënte airco binnen het monosplit gamma van Bosch. Als energielabel voor koeling heeft de Bosch Climate 5000i A+++ wat inhoudt dat u op een uiterst voordelige manier uw woning voldoende kunt afkoelen om een aangename binnentemperatuur te hebben. De Bosch Climate 5000i airco heeft een zeer strak en stijlvol design waardoor het niet ervaren wordt als een storende factor op uw binnenmuur. Dankzij de aanwezige afstandsbediening kunt u op een zeer intiutieve manier uw airco bedienen en verwisselen tussen de verschillende functies waarover de Bosch airco beschikt.

Verwarming en afkoeling dankzij uw Bosch Climate 5000i monosplit airco

De Bosch Climate 5000i is een warmtepomp die uw ruimte kan verkoelen tijdens de hete zomerdagen, maar daarnaast ook zijn werking kan omkeren en verwarming kan voorzien gedurende de koude winterdagen. De Bosch Climate warmtepomp voorziet dit allemaal op een zeer duurzame en energie efficiënte manier! De Bosch Climate 5000i beschikt over energielabel A+++ op het vlak van koeling en A+ op het vlak van verwarming. We kunnen dit model dus beschouwen als de meest efficiënte binnen zijn categorie.

Waarom een Bosch Climate 5000i airco kopen?

De Bosch Climate 5000i is het comfortmodel van Bosch op het vlak van airco en heeft een heleboel voordelen.

 • De Bosch Climate 5000i airco beschikt over een elegant en stijlvol design. De binnenunit is strak wit en de buitenunit is lichtgrijs met een zwarte rooster. De aanwezigheid van de Bosch Climate airco wordt niet als storend ervaren.
 • De 3D swing-functie zorgt ervoor dat de Bosch Climate 5000i gecontroleerd de koele of warmte lucht over de ruimte zal verspreiden via zowel horizontale als verticale bewegingen. Door de bewegingen van de kleppen te controleren kunt u de luchtstroom bepalen zodat de koelte of de warmte gelijkwaardig over de ruimte zal verdeeld worden. De zwenkfunctie van de Bosch Climate 5000i airco zal elke hoek van de kamer een aangenaam comfortgevoel voorzien.
 • De Bosch Climate 5000i beschikt over compexe filters en ionisatortechnologie die ervoor zorgt dat de verspreidde lucht zuiver en gezond is. Dankzij deze manier van filteren zullen geuren en schadelijke stoffen vermeden worden.
 • Dankzij de ECO-functie van de Bosch Climate 5000i is dit model nog energiezuiniger in vergelijking met de andere modellen van de Bosch monosplit reeks. Voor een laag verbruik en dus weinig geld kunt u ontsnappen van de ondraaglijke hitte door afkoeling op te zoeken in de ruimte waar uw airco geïnstalleerd is.
 • De Bosch Climate 5000i is uiterst stil waardoor uw nachtrust gegarandeerd wordt en u geen storende geluidsoverlast zult ervaren. Gemiddeld zult u een geluidsniveau hebben van 60dB(A) en tijdens de slaapstand of stille stand maar 22dB(A).
 • Uw Bosch Climate 5000i is bedienbaar via de HomeCome Easy App van Bosch mits de integratie van de wifi-unit. U kunt hiermee van op afstand uw koelsysteem ten allen tijde bedienen.
 • Zoals de andere modellen in de Bosch Climate reeks beschikt ook de Bosch Climate 5000i airco over corrosiebescherming zodat een lange levensduur van uw toestel gegarandeerd is.

Na het kopen van uw Bosch Climate 5000i de opstart door Bosch laten uitvoeren

Zoals reeds gezegd wordt enkel en alleen de garantie gegarandeerd wanneer u de opstart of indienststelling laat uitvoeren door een koeltechnieker met de wettelijk verplichte koeltechnische attesten. Wij raden aan om de indiensstelling steeds te laten uitvoeren door de fabrikant zelf. Ook Bosch heeft koeltechniekers in dienst die bij u thuis de opstart van uw Bosch Climate 5000i kunnen voorzien.

Wanneer de koeltechnieker van Bosch bij u langsgaat om de opstart uit te voeren zal hij enkele handelingen uitvoeren zodat de correcte werking van uw toestel gegarandeerd is en de garantie gewaarborgd is:

 • De koeltechnieker zal de binnenunit met de buitenunit van uw Bosch Climate 5000i aansluiten op een correcte koeltechnische manier.
 • Het koelsysteem van uw Bosch Climate airco zal gevuld worden en gevacuümeerd worden.
 • Uw Bosch Climate 5000i zal opgestart worden en gecontroleerd worden.

Om ervoor te zorgen dat de indienstelling op een correcte manier en snel uitgevoerd kan worden tijdens het bezoek van de koeltechnieker van Bosch moet u enkele zaken reeds tijdens de montage uitgevoerd hebben:

 • U moet uw Bosch Climate 5000i, zowel de binnenunit als de buitenunit, opgehangen hebben op een correcte manier volgens de installatiehandleiding.
 • De koelleidingen moet eenvoudig toegankelijk zijn en lang genoeg zijn zodat de koeltechnieker ze goed kan aansluiten.
 • De binnenunit en buitenunit van uw Bosch Climate 5000i moet op een veilige manier toegankelijk zijn en u moet dus eventueel middelen voorzien om dit te verzekeren.
 • Alle bekabeling moet reeds gelegd zijn.

Welke vermogen voor mijn Bosch Climate 5000i moet ik kopen?

 Climate 5000i-Set 26 WEClimate 5000i-Set 35 WE
Koeling (kW)2.63.6
Verwarming (kW)2.93.8
Diameter koelleiding1/4" - 3/8"1/4" - 3/8"

 

Close