Close

VAILLANT CLIMAVAIR AIRCO BUITENUNIT MULTISPLIT

Informeer zeker eerst voor actuele stock.

Wanneer u kiest voor een Vaillant Multisplit climaVair airco, investeert u in een lucht/lucht warmtepomp die een volledig afkoelings- en verwarmingssysteem vormt in uw woning.

Opgelet! Dit product is enkel de Vaillant multisplit buitenunit climaVAIR airco en uw bestelling moet nog aangevuld worden met de gewenste binnenunits en koelleidingen. Afhankelijk van de aantal ruimtes u wenst te verwarmen of af te koelen en het vermogen dat u per ruimte moet voorzien, zult u een Vaillant climaVAIR multisplit buitenunit moeten kiezen. Geen idee welk type u moet kiezen? Geen nood! Informeer u bij de technische dienst van Esanico en wij begeleiden u in uw correcte keuze.

Deze Vaillant climaVAIR multisplit buitenunit is compatibel met de binnenunits van dezelfde reeks Vaillant climaVAIR airco.

Vaillant heeft een uitstekende garantie service en een dienst-na-verkoop die u niet in de steek laat. Maar om van de wettelijke garantie te kunnen genieten, moet uw Vaillant climaVAIR buitenunit multisplit samen met de aanwezige binnenunits opgestart worden door een koeltechnisch bedrijf met de nodige certificaten of bij voorkeur door de fabrikant Vaillant zelf.

Meer informatie

1 330,26 € BTW inbegrepen

Vaillant climaVAIR multisplit buitenunit airco

De multisplit lucht/lucht warmtepomp van Vaillant is een oplossing voor de volledige verwarming en afkoeling van uw woning. Daar waar de Vaillant monosplit zorgt voor de ideale temperatuur gedurende het hele jaar in één ruimte, zorgt de Vaillant climaVAIR multisplit airco voor de  gewenste temperatuur in uw volledige woning, dankzij de samenwerking tussen de verschillende Vaillant climaVAIR binnenunits samen met de climaVAIR multisplit buitenunit van Vaillant.

De Vaillant climaVAIR multisplit buitenunit geeft als airco een antwoord op uw comfortvraag het hele jaar door en heeft als werkingstemperatuur vanaf -15ºC tot 48ºC. Dit betekent dat zowel bij extreme koude gedurende de winter nog steeds een binnentemperatuur van 20ºC kan verkregen worden en tijdens een hittegolf voor afkoeling kan zorgen. Dankzij het innovatie ontdooiingsproces zal er geen ijsvorming ontstaan.

Stel u voor! Uw woning heeft geen eenvoudige toegang tot gas of heeft zelfs geen centrale verwarming. Velen zullen met de handen in het haar naar een verwarmings- en koelingsoplossing zoeken. Met de Vaillant climaVAIR multisplit airco buitenunit in samenwerking met verscheidene Vaillant binnenunits wordt uw vraag beantwoord voor uw volledige woning.

Waarom een Vaillant climaVAIR multisplit buitenunit als airco kopen?

De Vaillant climaVAIR multisplit airco heeft een heleboel voordelen die u volledig zullen overtuigen om een Vaillant climaVAIR multisplit te kopen.

  1. Dankzij het feit dat het gaat over een multisplit investeren we niet in een comfortgevoel voor één ruimte maar voor een volledig verwarmingssysteem die tijdens de winter zal verwarmen en tijdens de zomer zal verkoelen. En dit gedurende het hele jaar door! De Vaillant climaVAIR multisplit airco beantwoordt uw temperatuurvraag zelfs bij de meest extreme temperaturen, zowel koud als warm.
  2. Meer en meer zullen we merken dat warmtepompen die werken met een koelmiddel zullen overschakelen naar R32 koelmiddel. Dit R32 koelmiddel moet in kleinere mate aanwezig zijn in uw installatie en heeft een lagere CO2 uitstoot in vergelijking met de eerder gebruikte koelmiddelen. De keuze voor R32 is duurzaam, milieubewust en heeft een minder negatieve invloed op de opwarming van de aarde.
  3. De Vaillant climaVAIR multisplit buitenunit airco werkt samen met verscheidene Vaillant airco binnenunits, afhankelijk van het gekozen vermogen van uw buitenunit zult u een X aantal binnenunits binnenshuis kunnen installeren. Elke binnenunit wordt op een zeer intuitieve manier bediend ofwel enerzijds dankzij de afstandsbediening, maar anderzijds ook vanop afstand. Dankzij de Vaillant WiFi module kunt u elke binnenunit afzonderlijk bedienen waardoor uw wijziging van uw plannen geen roet gooien in uw binnenklimaat noch in uw energieverbruik.
  4. Wanneer u kiest voor een Vaillant lucht/lucht warmtepomp hebben vele gebruikers schrik dat de geluidsproductie voor overlast zal zorgen. Vaillant heeft geïnversteerd in de geluidsproductie van zijn binnenunits en buitenunits zodat deze niet als een storende factor ervaren worden.
  5. Een Vaillant climaVAIR multisplit buitenunit zal samen met de aanwezige Vaillant binnenunits zorgen voor een betere luchtkwaliteit dankzij de lichtzuivering die het toestel uitvoert via een actieve ionisatie. De ruimte wordt ontvocht, gezuiverd en geventileerd waardoor de Vaillant climaVAIR ideaal is voor gebruikers met allergieën.

Vaillant climaVAIR multisplit airco staat voor energiebesparing en heeft een uiterst hoog rendement. Als energieklasse mogen we A+++ aanschouwen, want synoniem is voor lagere energiefacturen. Daarnaast heeft de Vaillant airco als SCOP 4.6. Met de Vaillant climaVAIR kunt u bewust verwarmen en afkoelen zonder schrik te hebben voor uw energiefactuur. Het komt er op neer dat uw Vaillant climaVAIR airco tot 5 keer meer energie zal produceren dan dat het werkelijk verbruikt.

Vaillant climaVAIR multisplit buitenunitNominaal vermogen (koeling / verwarming)Geluidsvermogen in dB(A)
VAF5-050W2NO5.20 kW / 5.92 kW65
VAF5-070W3NO7.10 kW / 8.79 kW68
VAF5-080W4NO8 kW / 10.26 kW68

Bovenstaande buitenunits van de Vaillant climaVAIR multisplit airco zijn op stock behoudens verkoop en dus onmiddellijk leverbaar. De multisplit buitenunit van Vaillant VAF5-040W2NO is ook verkrijgbaar maar moet als no-stock productie bij de fabrikant Vaillant besteld worden. De levertermijn is langer en er geldt geen herroepingsrecht voor dit specifiek model.

Welke mogelijke samenstellingen van Vaillant climaVAIR multisplit buitenunit kan ik maken met de nodige Vaillant binnenunits?

Vaillant climaVAIR multisplit buitenunitVAF5-040W2NOVAF5-050W2NOVAF5-070W3NO
VAF5-080W4NO
Vaillant climaVAIR binnenunit 1VAI5-020WNIVAI5-025WNIVAI5-020WNIVAI5-035WNIVAI5-035WNIVAI5-020WNI
Vaillant climaVAIR binnenunit 2VAI5-020WNIVAI5-025WNIVAI5-025WNIVAI5-025WNI VAI5-035WNIVAI5-020WNI
Vaillant climaVAIR binnenunit 3--VAI5-025WNI--VAI5-020WNI
Vaillant climaVAIR binnenunit 4-----VAI5-020WNI

Uiteraard zijn bovenstaande combinaties van binnenunits en buitenunit theoretisch samengesteld en moet de woning specifiek bestudeerd worden om de perfecte combinatie te bepalen.

Hoe werkt de Vaillant climaVAIR multisplit samen met de verschillende binnenunits?

In tegenstelling tot de monosplit zal de multisplit van Vaillant de warmte moeten afgeven van of warmte onttrekken voor de verschillende ruimtes met hun Vaillant binnenunit. Daarom is het van uiterst belang dat u correct kiest voor een Vaillant climaVAIR multisplit buitenunit wanneer u uw volledige woning met de gewenste temperatuur wenst te verkrijgen en de Vaillant monosplit buitenunit wanneer het maar gaat over één ruimte.

Tijdens de warmte zomermaanden zal de Vaillant binnenunit de warmte via een ventilator uit uw ruimte zuigen. Deze afgezogen warmte zal door een warmtewisselaar met het R32 koelmiddel brengen waar de warmte door dat koelmiddel wordt opgenomen. De lucht wordt koud, welke opnieuw in de ruimte wordt geblazen via een verticale en horizontale luchtstuwing, en het koelmiddel dat door de warmte is verdampt, wordt via de koelleidingen naar uw Vaillant climaVAIR multisplit buitenunit gebracht waar het in de compressor wordt samengedrukt zodat de warme lucht wordt uitgeblazen buitenshuis en de vedampte koelvloeistof terug vloeiend wordt. En we starten dit koelingsproces opnieuw.

En wat met de verwarming? Dan wordt het volledige proces omgedraaid.

Close