Close

PUGH CO MICROMET 150B ANTIKALK MESSING

Informeer zeker eerst voor actuele stock.

Levertermijn: +- twee weken

Vervolledig uw Pugh Co Micromet 150B antikalk met het complete Micromet installatiekit van Pugh&Co zodat een eenvoudige installatie kan gegarandeerd worden. Geniet van onze speciale voordelige pakketprijzen: Het PughCo Micromet installatiekit compatibel met de Micromet 150B aan 108.90 euro.

De verpakking van uw Pugh Micromet 150B antikalk toestel bevat reeds de eerste twee Pugh cartouches.

Meer informatie

179,99 € BTW inbegrepen

Bijhorende producten:

Elke gezin in België, Nederland, Luxemburg of Frankrijk heeft te kampen met kalk. Kranen met hardnekkige witte sporen, doucheschermen die niet meer helder blinken, waterkoker en koffiezetapparaten die sporen hebben van witte kalkaanslag, ... Noem maar op, overal vinden we die hardnekkige kalk terug. Schrobben doet het niet volledig verdwijnen en in een handomdraai is het er weer. Let op! Dit zijn nog maar de zichtbare gevolgen van kalk. Hoe denkt u dat uw leidingen eruit zullen zien om nog maar te zwijgen over de kuip van uf elektrische boiler of wasmachine? 

Het feit dat u bij ons bij Pugh & Co Micromet 150B antikalk toestel bent terechtgekomen, betekent dat u een goede oplossing aan het zoeken bent. Ja hoor! U bent aan het goede adres. Wij kunnen alleen maar de PughCo Micromet 150B antikalk aanraden om de strijd aan te gaan tegen kalk aan een voordelige prijs.

De Micromet 150B antikalk van de fabrikant Pugh is eenvoudig en goedkoop te installeren, heeft een fantastische prijs-kwaliteitsverhouding en vraagt geen intensief onderhoud. Kies voor het Micromet installatiekit welke alle nodige onderdelen bevat voor een zorgeloze installatie en hierna hoeft u enkel nog maar elke 6 maanden de Micromet vervangcartouche vervangen door een nieuw exemplaar. Dat is het? Ja! Eenvoudig toch?

Hoe gaat de Micromet 150B de strijd aan tegen die hardnekkige kalk? Laten we eerst even een belangrijk aspect verklaren: De Pugh Micromet 150B is een antikalk toestel en geen waterverzachter of ontharder. Dit betekent dus dat de samenstelling van uw leidingwater niet wordt gewijzigd. Om meer hierover te weten te komen, verwijzen wij u graag door naar ons het artikel uit onze blog die het verschil uitlegt tussen een antikalk toestel en een waterverzacht of ontharder. Lees Waar verschillen een antikalk toestel en een waterverzachter of ontharder?

Zoals door de fabrikant Pugh wordt aangeraden wordt de Micromet 150B antikalk toestel het beste geïnstalleerd net na de waterteller om zo u volledige watercircuit te behandelen. Het leidingwater komt uw woning binnen, gaat voorbij de teller en zal hierna het intern traject binnen de Micromet 150B afleggen. In de Micromet 150B antikalk zitten twee patronen met polyfosfaatdeeltjes die de aanwezige kalk in het water zal neutraliseren zodat deze zich niet meer kunnen vasthechten. 

Wij krijgen regelmatig de vraag wat voor effect dit heeft op de waterdruk. Geen reden tot ongerustheid. De impact van Pugh Micromet 150B antikalk toestel op de waterdruk is zo miniem dat het onwaarneembaar is. 

Ziet u na installatie dat er af en toe her en der een witte poederschijn verschijnt op uw kranen of apparatuur? Volkomen logisch en geen reden om te denken dat het antikalk toestel zijn functie niet uitvoert. Met een vochtige doek kunt u dit afwrijven en u zult merken dat het niet gaat om hardnekkige kalkaanslag. Na installatie van een Micromet 150B van Pugh is dat verleden tijd.

En wat met de drinkbaarheid van het leidingwater? Kan ik mijn groenten en fruit nog spoelen nadat het water werd behandeld door de Pugh Micromet 150B? De smaak noch de geur wordt gewijzigd en het antikalk toestel werd uitgebreid getest in allerlei wetenschappelijke studies en heeft de nodige certificaten verkregen die verzekeren dat de Micromet 150B mag gebruikt worden voor de behandeling van drinkbaar leidingwater.

De Pugh & Co Micromet 150B antikalk toestel kan eenvoudig geïnstalleerd worden dankzij het Micromet installatiekit, welke alle nodige en correcte accessoires bevat alsook een muurbeugel. Zoals reeds gezegd, kunt u best de Micromet antikalk 150B installeren net na de waterteller en steeds op een leiding van koud water. De fabrikant Pugh deelt mee dat de ideale installatie horizontaal is, maar een verticale installatie kan ook. Dit heeft geen effect op de werking van het antikalk toestel, enkel op het al dan niet eenvoudig kunnen vervangen van de patronen. De Micromet 150B is vervaardigd uit messing en heeft een aansluiting van binnendraad 3/4".

Het grote voordeel van een antikalk toestel van Micromet is het feit dat u geen elektriciteitsaansluiting nodig heeft, noch extra water zult verbruiken. Met andere woorden extra energieverbruik is uitgesloten, integendeel, door de kalkaanslag te beperken en te vermijden, zult u energie besparen, daar kalkaanslag één van de belangrijkse oorzaken zijn van een verhoogde energiefactuur.

De Pugh Micromet 150B antikalk toestel is de grootste versie van de fabrikant Pugh en kan een waterverbruik tot 500 liter per dag aan of een totaal waterverbruik van 180m3 per jaar. Het grote voordeel van de Micromet 150B is dat het antikalk toestel werkt met zowel één cartouche of twee cartouches. Twijfelt u of heeft u momenteel nog geen hoog waterverbruik maar in de toekomst waarschijnlijk wel, dan is de Micromet 150B voor u de oplossing. Zult u nooit meer dan 90m3 per jaar verbruiken of 250 liter per dag dan is de Pugh Micromet 75 antikalk voldoende voor u.

Extra info Pugh Micromet antikalk toestel

Close