Close

WATTS ONEFLOW ANTIKALK

Informeer zeker eerst voor actuele stock.

Watts Oneflow antikalk toestel bestaat uit het apparaat en de eerste patroon reeds inbegrepen!

Stel nu uw combinatiepakket samen bestaande uit de Watts Oneflow antikalk toestel en het bijhorende Watts Oneflow installatiekit. Het installatiekit is compatibel met beide versies van de Watts Oneflow

Kies uit de Watts Oneflow tot 23 liter per minuut voor kleine tot middelgrote gezinnen of de Watts Oneflow tot 38 liter per minuut voor grote gezinnen of bij een grote verbruik.

Meer informatie

424,99 € BTW inbegrepen

Bijhorende producten:

Watts OneFlow antikalk systeem

Wat is nu eigenlijk een Watts OneFlow?

Er bestaat nogal wat onduidelijkheid over wat een Watts Oneflow nu eigenlijk is. We zijn het allemaal eens over het feit dat het een oplossing is tegen kalkaanslag, maar wordt het water ook onthard en spreken we dus over een ontharder of waterverzachter? Neen! Wij leggen uit hoe de Watts OneFlow werkt.

Kalk laat zowel op zichtbare als op onzichtbare plaatsen sporen na. Hardnekkige kalkaanslag is bij iedereen gekend, maar ook waar we het niet kunnen zien, kan kalk aardig thuishouden. Leidingen die elke keer meer verstropt geraken en dus minder debiet zullen hebben, elektrische boilers die een kortere levensduur hebben en meer elektriciteit zullen verbruiken omdat er inwendig veel kalk aanwezig is. De gevolgen zijn groot en de oplossing is niet zo moeilijk te vinden: Watts OneFlow - dé oplossing voor uw kalkprobleem.

De Watts Oneflow antikalk toestel werkt met een TAC technologie. Dit betekent "Template Assisted Crystallization". Het is dus geen ontharder of waterverzachter. De samenstelling van het water wordt niet gewijzigd. De aanwezige kalk in het water, die het water hard maakt, wordt geneutraliseerd waardoor deze afbreken en via de doorstroming van het bewegend leidingwater vrijkomen zonder schade te veroorzaken. De kalk hecht zich niet meer vast, maar volgt de stroming van het water. Uw leidingen, kranen, doucheschermen, waterverwarmers, ... blijven kalkvrij.

Wat is het verschil tussen een Watts OneFlow en een traditionele ontharder?

Het doel is hetzelfde: een oplossing voor uw kalkprobleem en de strijd aangaan tegen kalkaanslag. Maar hoe het toestel werkt, wat het resultaat is en welke al dan niet ingrijpende werken moeten uitgevoerd worden, daar zit het verschil.

Zoals reeds vermeld, wordt door de Watts Oneflow de samenstelling van uw leidingwater niet gewijzigd. Uw leiding water zal even hard zijn. Dit is juist het tegenovergestelde van een ontharder. Door ionenwisseling met behulp van zout wordt de hardheid van uw water behandeld zodat u na de behandeling zachter water heeft die geen schade meer zal verichten. De Watts Oneflow onthardt het water niet! De Watts Oneflow antikalk toestel neutraliseert de kalk zodat deze zich niet meer kan vasthechten. Hetzelfde doel, andere weg om dit doel te bereiken.

De Watts Oneflow laat u geen extra energie verbruiken en u zult dus ook geen extra energiekosten door hebben. Integendeel! Dankzij het antikalk toestel van Watts zult u enkel energie besparen, daar kalk een van de grootste energieverslinders is. U heeft geen aansluiting op het elektriciteitsnet nodig, noch zal het u extra water doen verbruiken. De Watts Oneflow werkt autonoom, u moet dus geen stopcontact voorzien. De traditionele waterverzachter heeft wel een aansluiting op het elektriciteitsnet nodig en is een vereiste. Daarnaast moet de waterverzachter spoelingen uitvoeren zodat hij de kalk kan wegspoelen. Dit wordt samen met het aanwezige zou naar de riool geloosd: extra waterverbruik en extra afvalwater zijn het gevolg hiervan. De Watts Oneflow antikalk toestel moet geen spoelingen uitvoeren en moet geen vervuild water afvoeren. De gezonde mineralen blijven dus in het water aanwezig na het afleggen van het traject doorheen de TAC-patroon van de Watts Oneflow.

We hebben al zout vermeld. Wanneer we denken aan een waterverzachter denken we aan die logge 25kg zakken die we moeten stockeren zodat de behandeling van ons hard water kan verzekerd blijven. Dit is bij de Watts Oneflow dus niet het geval. U hoeft enkel elke twee jaar het TAC-patroon vervangen door een nieuwe exemplaar zodat de aanwezige kalk geneutraliseerd blijft. Waarom nog met zakken van 25kg zout zeulen om elke maand bij te vullen? Watts Oneflow is dé eenvoudige oplossing voor uw kalkprobleem zonder u extra werk te bezorgen.

Wenst u meer info over de verschillende mogelijkheden om kalkaanslag te bestrijden, dan nodigen wij u uit om onze blogpost te lezen over "Wat helpt tegen kalkaanslag?".

Hoe wordt mijn Watts Oneflow geïnstalleerd?

Regelmatig krijgen wij een telefoontje met de vraag "Is het moeilijk om de Watts Oneflow Antikalk toestel te installeren?" Mijn antwoord is altijd hetzelfde: Mits de nodige technische kennis is het heel eenvoudig om de Watts Oneflow te installeren en nog meer dankzij de Watts installatiekit zodat u er verzekerd van bent dat alle accessoires aanwezig zijn om de installatie op een correcte manier te laten uitvoeren.

De Watts Oneflow wordt het beste geplaatst net na de watermeter op de koudwaterleiding, verticaal, recht en uiteraard niet schuin. Om het vervangpatroon eenvoudig te verwisselen met een nieuw exemplaar voorziet u het best de nodige ruimte. Die vervanging moet maar elke twee jaar uitgevoerd worden. De rest van de tijd moet u zelfs niet omkijken naar uw Watts Oneflow. U mag gerust zijn! Welke afmetingen heeft de Watts Oneflow? 

Watts OneFlow Antikalk toestel tot 22 liter per minuut18cm X 18cm X 60cm
Watts OneFlow Antikalk toestel tot 28 liter per minuut18.5 cm X 18.5 cm X 60 cm

Gebruikt u nieuw koper om uw Watts Oneflow aan te sluiten? Opgelet! Koper kan de TAC-patroon aantasten en vanuit de fabrikant wordt aangeraden om gedurende vier weken het water door het nieuwe koper en dus ook de Watts Oneflow te laten stromen, maar zonder de TAC-patroon in het toestel. Hierna mag u beide onderdelen terug in elkaar steken en u kunt genieten van uw verminderde kalkaanslag.

En welke invloed heeft de Watts Oneflow op mijn waterdruk? Het drukverlies die kan veroorzaakt worden door de Watts Oneflow is zo klein dat het praktisch verwaarloosbaar is. Met andere woorden, elke leidingonderbreken veroorzaakt drukverlies, maar de Watts Oneflow is zo ontworpen dat u dit drukverlies absoluut niet zult waarnemen.

Daarnaast maakt de Watts Oneflow antikalk systeem geen geluid en kan hij mits het gebruik van een vuilfilter ook voor putwater of regenwater dienen.

Wanneer we de installatie vergelijken met eent traditionele waterverzachter dan merken we een duidelijk verschil. Een waterverzachter wordt het beste geïnstalleerd door een expert in waterbehandeling en daarnaast moet het toestel ook opgestart worden zodat deze perfect afgesteld staat voor uw leidingwater. Daarnaast is er ook een jaarlijks onderhoud aan verbonden. Moet mijn Watts Oneflow een onderhoud hebben? De Watts Oneflow eist amper onderhoud. U moet elke twee jaar enkel de TAC-patroon veranderen en uiteraard het stof wat afdoen, maar dat is het! Geen duur onderhoudscontract zoals bij traditionele ontharders, geen afspraken met techniekers of fabrikanten. 

Wat zijn de voordelen van een Watts Oneflow antikalk systeem?

Allereerst biedt de Watts Oneflow een oplossing voor uw kalkprobleem, maar daarnaast zijn er ook nog andere voordelen aan verbonden:

  • Geen zout noch andere chemische stoffen
  • Geen onderhoud
  • Geen extra waterverbruik, noch elektriciteitsverbruik, noch afvalwater. Wat goed is voor het milieu!
  • Behandeling door Watts Oneflow vermijdt kalkaanslag, met andere woorden u zult energie besparen.
  • Eenvoudige installatie en compact

En is het water behandeld door de Watts Oneflow nog drinkbaar en onschadelijk voor de gezondheid? Ja hoor! Alle gezonde mineralen blijven in het water aanwzig en het water blijft dus drinkbaar. De Watts Oneflow beschikt over alle nodige certificaten na wetenschappelijk onderzoek die bewijzen dat het water drinkbaar blijft na behandeling.

Nog steeds niet overtuigd? Lees ook “Waarom kiezen voor een Watts Oneflow antikalk?”.

Welke Watts Oneflow moet ik kiezen?

Kleine en middelgrote gezinnen zullen voldoende hebben met een Watts Oneflow die een verbruik aankan tot 23 liter per minuut. Bij hoger waterverbruik of grotere gezinnen meer dan vier personen raden wij de versie aan met een verbruik tot 38 liter per minuut. Om te weten welk model nu voor u van toepassing is, moet u uw piekdebiet berekenen. U moet dus de gelijktijdigheid van uw waterverbruik berekenen. Watts Oneflow heeft hier een leuke tool voor die u verder op weg kan helpen, maar welke uiteraard louter informatief is. Bereken het piekdebiet van uw woning met de eenvoudige Watts Oneflow tool.

Close