Close

Laatste post

Mobiele airco: Aspen ASP-1900
Warm weer? Slechte nachtrust? Maar het installeren van een Monosplit Airco is geen optie voor u? Dan is een mobiele...
op jul 30, 2020 | door Sharon De Lille
Verwarmen met gasconvectoren
Convectoren staan gekend om hun snelle en evenwichtige opwarming waardoor u zeer snel zult genieten van een aangename...
op jul 26, 2020 | door Jan De Lille
Hoe uw woning beveiligen?
Zowel tijdens uw aanwezigheid in uw woning als tijdens de afwezigheid kunnen er een heleboel zaken gebeuren die een...
op jul 17, 2020 | door Jan De Lille

Mobiele airco: Aspen ASP-1900

Geplaatst op: jul 30, 2020 | Auteur: Sharon De Lille

Warm weer? Slechte nachtrust? Maar het installeren van een Monosplit Airco is geen optie voor u? Dan is een mobiele airco misschien de oplossing. U rijdt het toestel naar de ruimte waar u het wenst te verfrissen en genieten maar. Nieuw in ons assortiment is de Aspen mobiele airco unit ASP-1900 met vensterkit.

Mobiele airco: Aspen ASP-1900

Wat zijn de voordelen van een mobiele airco?

 1. Eén van de belangrijkste voordelen van een mobiele airco is zoals de naam doet vermoeden dat het verplaatsbaar is en dus geen permanente installatie nodig heeft. Wanneer u een gewone airco zou installeren, moet u steeds gebruik maken van een installateur die de volledige montage op zijn rekening neemt. Bij een mobiele airco hoeft u enkel het toestel te rijden naar daar waar u friste wenst te bekomen, u legt de slang naar buiten en zet het toestel aan. Eenvoudig en snel!
 2. Een bijkomend voordeel en dat ook gekoppeld is aan het mobiel zijn van het toestel is dat u het kunt verplaatsen naar om het even welke ruimte. Wenst u overdag uw woonkamer en keuken te verfrissen, maar 's nachts uw slaapkamer? Geen probleem! Het toestel beschikt over wieltjes waardoor u het kunt verplaatsen naar waar u wenst.
  Opgelet! Mobiele airco's kunnen wel een log gewicht hebben en het verplaatsen naar een andere verdieping kan dus iets minder eenvoudig zijn. In zulke gevallen is het misschien aan te raden om een tweede exemplaar te hebben.
 3. Een mobiele airco beschikt over filters en die dus de lucht in uw woning zal verschonen De kamerlucht zal dus gezuiverd worden.
 4. Een mobiele airco is laag in aankoop, zeker als u zult vergelijken met eenvolledig split installatie met binnen en buitenunit. Voor ongeveer 500 euro kunt u reeds over een mobiele airco beschikken. Deze lage aankoopprijs is te wijten aan het feit dat u een installatiekost met koelleidingen en dergelijke meer kunt vermijden en het toestel op zich ook een pak goedkoper is.

Hou wel rekening met volgende aandachtpuntjes van een mobiele airco?

Bij Esanico wensen wij steeds u opde hoogte te brengen van de voordelen, maar ook van de eventuele aandachtspunten zodat u na uw aankoop geen teleurstellend gevoel heeft.

 • Jaar na jaar en bij elke nieuwe generatie mobiele airco's is het toestel steeds minder lawaaierig. Maar dit houdt niet in dat het toestel muisstil is. Wij zij er van overtuigd dat u geen nachtrust zal ontnomen worden door het toestel, maar wij willen wel vermelden dat een mobiele airco geluid produceert. Aangezien een mobiele airco niet over een buitenunit beschikt en het dus gaat over een monobloc beschikt de airco over de compressor binnenshuis. Die maakt lawaai en voor gevoelige mensen kan dit storend zijn.
 • Een mobiele airco is zoals reeds gezegd een monobloc waardoor het toestel nogal log kan uitvallen. Hierdoor kan het zijn dat in kleine woningen het toestel iets minder gemakkelijk op te bergen is.

Waarmee moet ik rekening houden tijdens de installatie van mijn mobiele airco?

Een mobiele airco bestaat uit de unit, het airco toestel, en een slang die de warm lucht zal afvoeren naar buiten. Het is daarom van groot belang dat de mobiele airco steeds geplaatst wordt bij een deur of een raam zodat de slang zonder al te veel knikken en bochten naar buiten kan gebracht worden. Het is steeds aan te raden om een vensterkt of een deurkit te gebruiken om ervoor te zorgen dat de warme lucht niet opnieuw via de open ruimte waar de slang geplaatst werd terug binnen komt. De meeste fabrikant van mobiele airco's steken steeds dergelijk kit in de verpakking van de mobiele airco. Indien u dit niet zou gebruiken, verliest u een heleboel energie aan verloren friste.

Een ander belangrijk aspect van een mobiele airco en eigenlijk alle koelingssystemen is het produceren van condenswater. Een mobiele airco kan tot één à twee liter condenswater produceren per uur en zal u dan ook verwittigen wanneer het opvangbakje voor condenswater vol zit. Dit moet u dan legen om ervoor te zorgen dat u geen lek heeft.

ASPEN mobiele airco: ASP-1900

Deze mobiele airco van Aspen Pumps Xtra biedt enkel koeling aan en is geen optie om uw ruimte ook te verwarmen. Het is een zeer interessant toestel voor een nog interessantere prijs!

 • Afmetingen: 476 mm(L) X 385 mm(B) X 710 mm(H)
 • Koelvloeistof R290 als ECO-vriendelijke optie voor koeling
 • Verschillende modus mogelijk: Eco, sleep en timer om het toestel naar uw comfortgevoel en wens in te stellen
 • Koelvermogen: 3.4kW
 • Energielabel A
 • Op een eenvoudige manier te bedienen via intiutieve display en afstandsbediening

Opmerkingen (0)

Geen opmerkingen

Voeg een opmerking toe

U moet ingelogd zijn om een opmerking toe te voegen.

Close