Close

Laatste post

Indirect verwarmde boilers of centrale verwarmingsboiler
Een direct verwarmde boiler kennen we allemaal: dit is een eenvoudige elektrische boiler waar er een...
op sep 19, 2020 | door Sharon De Lille
Elektrische verwarming in de lift door nieuwe digitale meter van Fluvius
Sinds 1 juli 2019 is netwerkbeheerder Fluvius gestart met het enkel installeren van digitale meters. Vanaf dan werd...
op sep 18, 2020 | door Sharon De Lille
Henrad Oceanus radiator
De tijd dat met bij het bouwen van een bandkamer enkel dacht in een lavabo, ligbad en toilet samen met een...
op sep 10, 2020 | door Sharon De Lille

Bosch Condens 7000iW

Geplaatst op: sep 4, 2020 | Auteur: Sharon De Lille

De Bosch Condens 7000iW is een condenserende gaswandketel van het merk Bosch gekenmerkt door zijn compact formaat en zijn modern design. Hierdoor is de Bosch Condens 7000iW een zeer interessante optie bij uw nieuwbouwproject of renovatie van uw woning. Dankzij het ruime assortiment aan vermogens en de bijhorende ideale prijs-kwaliteitsverhouding is de gaswandketel van Bosch geschikt voor zowat alle woningen en kan hij dienst staan voor de voorziening van verwarming alsook van sanitair warm water, gekend als combiketel.

Bosch Condens 7000iW

Wat maakt de Bosch Condens 7000iW zo interessant?

 • Bosch maakt de combinatie tussen compact formaat en modern design bij de wandhangende condenserende gaswandketel. Gedaan met de lelijke verwarmingsketel! De Bosch Condens 7000iW geeft een modern revolutionair tintje aan uw woning.
 • Hoge kwaliteit voor in verhouding een kleine prijs. U betaalt voor de Bosch Condens 7000iW tussen de 1300 en 2000 euro bij Esanico maar u krijgt daar een prachtige gaswandketel voor in de plaats die een totaaloplossing kan zijn in uw woning voor zowel warm water als verwarming.
 • Energiezuinig! De Bosch Condens 7000iW heeft als energielabel "A" zowel voor ruimteverwarming als voor watervoorziening.
 • Bestuurbaar via internet. Wanneer u de Bosch Condens 7000iW combineert met de EasyControl thermostaat kunt u uw condenserende gaswandketel van op afstand met uw smartphone of tablet bedienen. Hierdoor kunt u nog meer besparen. Dat zult u ook voelen op uw energiefactuur!

Bosch Condens 7000iW gaat hand in hand met energiebesparing.

Tijdens het ontwerpen van de Bosch Condens 7000iW werd er zoveel mogelijk gedacht aan energie besparen. Wanneer een toestel dat u dagdagelijks nodig heeft, inspeelt op energiebesparing, dan heeft dat een zeer gunstig effect op uw energiefactuur. U bespaart energie en dus bespaart u geld. Een belangrijk onderdeel van de condenserende gaswandketel die de energiebesparing positief beïnvloed, is de modulerende brander.

Het is algemeen geweten dat een modulerende brander ervoor zorgt dat het toestel het vermogen gaat verbruiken dat hij nodig heeft. Gaswandketels met een hoger maximaal vermogen zullen uiteraard ook moduleren, maar hun minimum vermogen ligt bij de oudere ketels een pak hoger dan in vergelijking met modernere ketels zoals de Bosch Condens 7000iW. Wanneer u dus een ouder toestel heeft met een hoog maximaal vermogen, zal deze zo laag mogelijk moduleren, maar bij vraag naar weinig vermogen zal hij nog steeds te veel geven waardoor u energie verbruikt zonder het nodig te hebben. Met andere woorden u zult energieverbruik betalen, maar eigenlijk onnodig. Dit is niet meer zo bij de Bosch Condens 7000iW. De modulerende brander kan moduleren tot 12.5% van zijn maximaal vermogen.

Wat zegt u hiervan? De Bosch Condens 7000iW met een maximaal vermogen van 24kW kan moduleren tot een minimum vermogen van 3.1kW. Bij verouderde ketels zijn dit waarden voor een ketel van 14kW en zal een gaswandketel met een maximum vermogen van boven de 20kW maar kunnen moduleren tot 12.5kW. Ook wij staan versteld van deze cijfers!

Bosch Condens 7000iW heeft verschillende vermogens voor verschillende oplossingen.

U heeft de volgende keuzen voor de Bosch Condens 7000iW al dan niet voor alleen verwarming alsook in combinatie met de voorziening van sanitair warm water.

 • Gaswandketels voor ruimteverwarming Bosch GC7000iW met keuze uit 14, 24, 35 of 42 kW. Voor de voorziening van sanitair warm water heeft u het geïntegreerd driewegventiel in combinatie met een externe boiler.
 • combi gaswandketel Bosch GC7000iW voor ruimteverwarming en sanitair warm water via platenwarmtewisselaar met keuze uit vermogens 28 of 35 kW.

Zoals hierboven duidelijk opgesplitst is uw Bosch Condens 7000iW verkrijgbaar voor de voorziening van enkel verwarming, maar ook voor de voorziending van zowel sanitair warm water als verwarming. Deze laatste optie staat gekend als een combiketel en dankzij deze keuze bespaar je heel wat ruimte uw woning. Beide voorzieningen worden gecombineerd in één toestel: besparing in plaats en besparing in geld (aankoopkost). Heeft u een groot gezin en heeft u dus een hogere capaciteit van watervoorziening nodig? Geen probleem! Kies voor een condenserende gaswandketel Bosch Condens 7000iW die enkel verwarming voorziet en laat het draaien met een externe boiler die de warm watervoorziening op zich zal nemen.

Bosch Condens 7000iW bedienen vanop afstand!

Wanneer u uw Bosch Condens 7000iW condenserende gaswandketel combineert met de EasyControl thermostaat kunt u tot nog wel 25% meer energie besparen in vergelijking met een eerder traditionele thermostaat. De EasyControl thermostaat gaat inspelen op uw comforteisen. En hoe gemakkelijk is het niet om uw gaswandketel te bedienen van op afstand via uw smartphone of tables.

Wil je ook in ruimte per ruimte de gewenste temperatuur instellen verkrijgen? Gebruik het set radiatorkranen die compatibel zijn met uw gaswandketel en slimme thermostaat en niet alleen uw comfort zal stijgen, maar ook uw energielabel naar A+.

Bosch Condens 7000iW condenserende gaswandketel

 • Design: De verschillende modellen beschikken over afgeronde hoeken en zijn verkrijgbaar in wit of zwart glas. Opgelet! De ketel met vermogen 14kW is enkel verkrijbaar in het wit.
 • Compatibel met propaan en aardgas. Opgelet! Kies de juiste artikelcode voor de desbetreffende gassoort waarmee u wenst te werken.
 • De gaswandketels tot en met vermogen 24kW beschikken over een WB6 warmtewisselaar, hogere versie beschikken over een WB5 warmtewisselaar.
 • In stand-by heeft de Bosch Condens 7000iW maar een verbruik van 2W.
 • D Bosch Condens 7000iW condeserende gaswandketel beschikt over een ingebouwd expansievat van 12 liter, intern veiligheidsgroep va 3 bar, automatische ontluchter en manometer.
 • De Bosch Condens 7000iW wordt in een spoedtempo geïnstalleerd. Opgelet!! De montageplaat moet als optie extra aangekocht worden. Het gebruik van een montageplaat is verplicht.

Opmerkingen (0)

Geen opmerkingen

Voeg een opmerking toe

U moet ingelogd zijn om een opmerking toe te voegen.

Close