Close

Laatste post

Indirect verwarmde boilers of centrale verwarmingsboiler
Een direct verwarmde boiler kennen we allemaal: dit is een eenvoudige elektrische boiler waar er een...
op sep 19, 2020 | door Sharon De Lille
Elektrische verwarming in de lift door nieuwe digitale meter van Fluvius
Sinds 1 juli 2019 is netwerkbeheerder Fluvius gestart met het enkel installeren van digitale meters. Vanaf dan werd...
op sep 18, 2020 | door Sharon De Lille
Henrad Oceanus radiator
De tijd dat met bij het bouwen van een bandkamer enkel dacht in een lavabo, ligbad en toilet samen met een...
op sep 10, 2020 | door Sharon De Lille

Vaillant aroSTOR VWL warmtepompboiler

Geplaatst op: sep 5, 2020 | Auteur: Sharon De Lille

Esanico werkt vanaf september samen met een belangrijke speler binnen de sector van hernieuwbare energie, namelijk Vaillant. Vaillant bracht in mei 2019 een nieuwe warmtepompboiler op de markt, een volledig nieuw assortiment in het gamma van Vaillant. Wij stellen u voor: Vaillant aroSTOR VWL.

Vaillant aroSTOR VWL warmtepompboiler

De warmtepompboiler van Vaillant

Een warmtepompboiler zorgt voor de voorziening van warm water, dit weliswaar op een energiezuinige en milieuvriendelijke manier. Een warmtepompboiler haalt zijn energie uit de lucht. Deze lucht is gratis aanwezig en kan omgevingslucht van de ruimte zijn (Opgelet! Deze ruimte moet groot genoeg zijn om een goede werking te garanderen.) of uit de buitenlucht via kanalen die door de muur naar buiten geleid worden. Zoals reeds gezegd is deze lucht gratis aanwezig. Hierdoor produceert een warmtepompboiler deels zijn energie door middel van een proces via de compressor gratis op basis van de aanwezige omgevings- of buitenlucht.

Vaillant aroSTOR warmtepompboiler

Beschikt u over een oude aan vervanging toe elektrische boiler die elektriciteit verslindt en dus ook uw energiefactuur de hoogte in laat schieten? Dan is een warmtepompboiler een ideale vervanger voor uw oude traditionele elektrische boiler. Voor vele mensen is de hoge aankoopprijs van een warmtepompboiler in vergelijking met een elektrische boiler de reden om niet te stap te zetten. Helaas vergeten zij één ding te analyseren: na vier à vijf jaar heeft u de meerprijs van de warmtepompboiler terugverdiend en wanneer u daarnaast ook nog eens gebruik maakt van de aanwezige subsidies kan die terugverdientijd ingekort worden tot zelf twee à drie jaar. Vanaf dan zult enkel maar besparen met zo'n aanzienlijk lage energiefactuur.

Welke versies heeft de Vaillant aroSTOR?

De Vaillant aroSTOR warmtepompboiler is verkrijgbaar in drie verschillende modellen:

  • Vaillant aroSTOR wandmodel van 150 liter
  • Vaillant aroSTOR vloermodel van 200 liter
  • Vaillant aroSTOR vloermodel van 270 liter
  • Vaillant aroSTOR vloermodel van 270 liter met extra warmtewisselaar

De grotere modellen van de Vaillant aroSTOR, namelijk de vloermodellen van 200 en 270 liter zijn ideaal voor woningen die werken met lage energie, waar de aanwezigheid van sanitair warm water prioriteit heeft boven verwarming. Vooral bij nieuwbouwprojecten kunnen deze versies de interessantste oplossing zijn. Het kleinere model, namelijk de Vaillant aroSTOR 150 liter wandmodel, is speciaal ontworpen als ideale vervanger voor uw oude elektrische boiler waardoor dit toestel dan weer perfect is voor uw renovatieproject. Kortom de Vaillant aroSTOR warmtepompboiler speelt in op alle mogelijke aspecten van het energiezuiniger maken van uw woning. Een totaaloplossing!

Welke literinhoud moet ik kiezen voor mijn Vaillant aroSTOR warmtepompboiler?

De Vaillant aroSTOR warmtepompboiler van 150 liter is voldoende voor een gezin tot drie personen, de 200 liter versie daarentegen kan voldoende sanitair warm water voorzien voor een gezin tot vier personen. Wanneer in uw woning vijf tot zes personen wonen, zal de Vaillant aroSTOR warmtepompboiler van 270 liter voor u de keuze zijn.

Wat maakt de Vaillant aroSTOR warmtepompboiler zo energiebesparend en milieuvriendelijk?

De Vaillant aroSTOR haalt 75% van zijn energie uit de buitenlucht. Deze buitenlucht is sowieso aanwezig en is dus gratis. Hierdoor is de Vaillant warmtepompboiler financieel uiterst interessant.

Deze warmtepompboiler van het merk Vaillant werkt reeds met het nieuwe koelmiddel R290, welke voldoet aan de nieuwe normen om te strijden tegen de opwarming van de aarde.

Zoals reeds gezegd, wordt 75% van de nodige energie uit de aanwezig binnen- of buitenlucht gehaald door de Vaillant aroSTOR. Maar wat als u uw toestel via een extra warmtewisselaar ook nog eens op uw thermische (op water) zonnepanelen aansluit, dan bent u nog meer aan het besparen. Opgelet! Deze optie is enkel mogelijk met de Vaillant aroSTOR 270 liter versie met warmtewisselaar.

Deze optie van extra warmtewisselaar bij de Vaillant aroSTOR 270 liter is ook een ideale oplossing wanneer u wenst bij te verwarmen met een gaswandketel die enkel zorgt voor verwarming.

Wanneer u uw elektriciteit dan ook nog eens laat produceren via fotovoltaïsche panelen die naast de afzonderlijke besparing van uw warmtepompboiler ook nog eens uw algemene elektriciteitskost zullen doen besparen, dan pas zult u een drastische daling zien op uw energiefacturen. De Vaillant aroSTOR warmtepompboiler heeft namelij de mogelijkheid om te combineren met fotovoltaïsche zonnepanelen.

Waarom kiezen voor een Vaillant aroSTOR warmtepompboiler?

  • Naast het milieuvriendelijke en energiebesparend voordeel van de Vaillant warmtepompboiler heeft het toestel een nog zeer belangrijke troef: uiterst stil toesel. Wanneer de Vaillant aroSTOR warmtepompboiler aanstaat en in werking is, kan je hem amper horen. De staande versies produceren op één meter afstand 41dB, waar het wandmodel zelfs maar 31dB produceert.
  • De Vaillant aroSTOR warmtepompboiler heeft een COP van > 2.6.
  • De Vaillant warmtepompboiler zal ook uw watervoorziening niet verstoren bij panne van uw warmtepomp. Het beschikt namelijk over een elektrische weerstand waardoor uw sanitair warm water kan blijven gegarandeerd worden.
  • Een uiterst strenge winter? Zelft bij buitentemperaturen van -7ºC blijft de werking van uw Vaillant aroSTOR gegarandeerd.

Opmerkingen (0)

Geen opmerkingen

Voeg een opmerking toe

U moet ingelogd zijn om een opmerking toe te voegen.

Close