Close

Laatste post

Indirect verwarmde boilers of centrale verwarmingsboiler
Een direct verwarmde boiler kennen we allemaal: dit is een eenvoudige elektrische boiler waar er een...
op sep 19, 2020 | door Sharon De Lille
Elektrische verwarming in de lift door nieuwe digitale meter van Fluvius
Sinds 1 juli 2019 is netwerkbeheerder Fluvius gestart met het enkel installeren van digitale meters. Vanaf dan werd...
op sep 18, 2020 | door Sharon De Lille
Henrad Oceanus radiator
De tijd dat met bij het bouwen van een bandkamer enkel dacht in een lavabo, ligbad en toilet samen met een...
op sep 10, 2020 | door Sharon De Lille

Henrad Oceanus radiator

Geplaatst op: sep 10, 2020 | Auteur: Sharon De Lille

De tijd dat met bij het bouwen van een bandkamer enkel dacht in een lavabo, ligbad en toilet samen met een elektrische vuurtje is al lang voorbij. Meer en meer wordt er aandacht besteed aan een mooie comfortabele rustgevende badkamer die uitgerust wordt met designartikelen en kwaliteitsvol materiaal. De Henrad Oceanus radiator is hierbij een belangrijke speler en speelt in op een tijdloos karakter van uw badkamer. De Henrad Oceanus radiator bestaat uit meerdere modellen.

Henrad Oceanus radiator

Een badkamerradiator of een handdoekradiator heeft dezelfde functie en dezelfde werking als een gewone paneelradiator, namelijk verwarmen van de ruimte, maar men kan toch enkele verschillen onderscheiden. Een radiator voor in de badkamer is meestal afgewerkt met een soort van beschermende laag die ervoor zorgt dat de vochtige lucht die in een badkamer geproduceerd wordt de radiator niet zal doen roesten. Daarnaast is er een typische verticale uitstraling met ronde of vlakke buizen die enerzijds plaats doet besparen zonder te moeten inperken op verwarmingsvermogen en daarnaast de mogelijkheid geven om uw handdoek te laten drogen of te laten verwarmen. De Henrad Oceanus is hievan een zeer interessant voorbeeld.

Zoals Henrad het in zijn consumentenbrochure vermeldt, worden de badkamerradiatoren binnen hun gamma gefosfateerd. Dit is een behandeling van metaal of staal die corrosie, in dit geval veroorzaakt door eenvochtige badkamer, vermeden. Voor dit proces wordt de radiator ontvet en erna wordt de radiator standaard gelakt in de typische Henrad RAL 9016 witte kleur.

Henrad Oceanus badkamerradiator

De Henrad Oceanus badkamer radiator bestaat uit vier verschillende modellen: een versie op warm water en een versie volledig elektrische. Daarnaast heeft u bij de warm water versie de keuze uit vier of zes (CT) aansluitingen en kunt u de elektrische versie met of zonder ventilo verkrijgen.

Henrad Oceanus radiator

De Henrad Oceanus radiator is de meest eenvoudige baskamerradiator binnen het assortiment van Henrad. De radiator bestaat uit een verticale opstelling van ronde rechte buizen.

De Henrad Oceanus badkamerradiator heeft vier 1/2" aansluitingen binnendraad.

De Henr Oceanus handdoekradiator is volgens het type handdoekradiator op warm water en eist dus de aanwezigheid van leidingen voor aansluiting op de centrale verwarming en heeft geen elektrisch contact nodig.

Henrad Oceanus CT radiator

Het verschil tussen de gewone Henrad Oceanus radiator en de Henrad Oceanus CT radiator zijn de aantal en de lokatie van de aansluitingen. De Henrad Oceanus CT handdoekradiator beschikt naast de vier 1/2" aansluitingen binnendraad ook over twee 1/2" middenaansluitingen. Afhankelijk van de aanwezige leidingen moet u opteren voor een CT of een standaard versie.

Ook de Henrad Oceanus CT radiator is een badkamerradiator dat werkt met warm water en niet elektrisch is.

Zowel de Henrad Oceanus als de Henrad Oceanus CT radiator kan gebruikt worden als scheidingswand mits het gebruik van een accessoire, namelijk T1630 hulpmiddel voor ruimtescheider en enkel verkrijgbaar in de Henrad RAL 9016 witte kleur. De Oceanus radiatoren die elektrische werken kunnen jammer genoeg geen dienst doen als scheidingswand.

De Oceanus en de Oceanus CT van Henrad zijn beschikbaar in verschillende lengtes en hoogtes. U heeft de keuze tussen de volgende mogelijkheden

  • Hoogte: 775 - 1181 - 1411 - 1763 - 1993 (mm)
  • Lengte: 495 - 585 - 737 (mm)

Afhankelijk van de hoogte van uw badkamerradiator zult u tussen de 16 en 40 buizen hebben.

Henrad Oceanus elektrische radiator

Het voordeel van een elektrische badkamerradiator is het feit dat er geen kapwerk moet gedaan worden om deze te installeren. Er zijn geen leidingen nodig, enkel een stopcontact om de elektrische radiator van Henrad aan te sluiten op het elektriciteitsnetwerk. Wenst u dus na uw verbouwingen alsnog een radiator in uw badkamer te plaatsen, dan is de elektrische Oceanus van Henrad voor u een aanrader.

Een ander belangrijk voordeel van een elektrische radiator is het feit dat deze in een mum van tijd de ruimte verwarmt. Daar waar een traditionele radiator op warm water redelijk lang over kan doen, doet de Henrad Oceanus E dit in een handomdraai.

Beide versies, zowel de Henrad Oceanus E als de Oceanus E-VENTO hebben optioneel als accessoire een afstandsbediening waarmee u van op afstand uw radiator kunt bedienen.

Voor de Henrad Oceanus E en de Henrad Oceanus E-VENTO heeft u de keuze uit verschillende afmetingen, afhankelijk van het nodige vermogen.

  • Hoogte: 775 - 1181 - 1411 - 1763 (mm)
  • Lengte: 495 - 585 (mm)

Afhankelijk van de gekoze hoogte van uw badkamerradiator zult u 16 of 36 buizen hebben.

De Henrad Oceanus elektrische radiatoren zijn zoals de Oceanus radiatoren op warm water eerst ontvet en erna gefosfateerd om corrosie te vermijden. Hierna hebben zij de typische Henrad RAL 9016 witte kleur gekregen.

Henrad Oceanus E radiator

De Henrad Oceanus E radiator beschikt over een elektriciteitskabel van 0.8 meter zonder stekker en een kabel met stekker van 1.2 meter.

De Henrad Oceanus E radiator kan geprogrammeerd worden volgens een weekprogramma, namelijk zeven dagen waarbij u per dag vijf verschillende profielen kunt instellen.

U kunt een BOOST-functie instellen van 5 tot 90 minuten om uw badkamer door de Henrad Oceanus E in en toptempo te laten opwarmen.

Daarnaast beschikt de Henrad elektrische radiator over een open raam detectie waarbij ook automatisch de vorstbeveiliging zal ingeschakeld worden.

Henrad Oceanus E-VENTO radiator

De Henrad Oceanus E-VENTO radiator beschikt over een PTC blower (ventilator) met turboboost die voor extra snelle opwarming kan zorgen wanneer nodig. De PTC Blower heeft een vermogen van 950W

De Henrad Oceanus E-VENTO beschikt over een digitaal scherm waarmee u een weekprogramma kunt instellen die steeds kan aangepast worden volgens de noden van de gebruiker. Daarna zal de elektrische radiator van Henrad via een bewegingssensor uw noden nog meer leren kennen en het weekprogramma hier nog beter aanpassen. Op die manier wordt uw comfort gegarandeerd op de meest eneriezuinige manier.

Daarnaast beschikt de Oceanus E-VENTO van Henrad over een open raam detectie waardoor u niet onnodig zult verwarmen.

In tegenstelling tot de Henrad Oceanus E-VENTO beschikt deze radiator enkel over een kabel van 1.2 meter.

Opmerkingen (0)

Geen opmerkingen

Voeg een opmerking toe

U moet ingelogd zijn om een opmerking toe te voegen.

Close