Close

Laatste post

Het belang van energie-effeciëntie van warmtepompen
Een warmtepomp is een belangrijke speler op het vlak van het duurzaam maken van gebouwen. Aangezien het gebruik maakt...
op okt 26, 2020 | door Sharon De Lille
Het geluid van warmtepompen
Warmtepompen zijn niet meer weg te denken uit onze huidige moderne woningen. In heel Europa kunnen we 30 miljoen...
op okt 23, 2020 | door Sharon De Lille
Vaillant climaVAIR airco
De Vaillant climaVAIR is een lucht/lucht warmtepomp die uitermate geschikt is voor het geven van koeling en...
op okt 23, 2020 | door Sharon De Lille

Honywell Evohome WiFi

Geplaatst op: okt 8, 2020 | Auteur: Sharon De Lille

Honeywell Evohome is een slimme thermostaat met zoneregeling, indien gewenst, die de temperatuur in uw woning regelt of per zone een ideale temperatuur gaat verzorgen. Afhankelijk van uw wensen heeft u keuzes uit verschillende modellen en bijhorende accessoires. Dankzij de mogelijkheid tot connectie via WiFi en de toegankelijkheid tot de speciaal ontworpen App is uw Honeywell thermostaat Evohome van overal bedienbaar.

Honywell Evohome WiFi

Honeywell Evohome WiFi thermostaat

Wanneer we spreken over de Honeywell Evohome dan kunnen we onmiddellijk het onderscheid maken tussen twee mogelijke modellen:

  • Honeywell Evohome on/off
  • Honeywell Evohome modulation

Het verschil tussen beide versies van de de Honeywell Evohome is dat de on/off versie betekent dat wanneer de woning of zone de gewenste temperatuur heeft bereikt, de ketel zal uitschakelen. Bij de modulation versie wordt dit uiteindelijke doel ook bereikt, maar niet abrupt. De Honeywell Evohome gaat de verwarmingsketel doen moduleren en naar gelang de gewenste temperatuur meer en meer dichterbij komt, zal de verwarmingsketel minder hard werken om uiteindelijk uit te schakelen. Het spreekt voor zich dat deze laatste versie meer energie zal besparen dan wanneer de verwarmingsketel op volle toeren zal draaien totdat de verwarmingsketel ineens uitschakelt.

Waarom kiezen voor de Honeywell Evohome WiFi?

De Honeywell Evohome WiFi is interessante optie voor zowel nieuwbouw als oudere woningen. Het heeft een heleboel voordelen te kiezen voor deze thermostaat. We zetten de verschillende motieven op een rijtje waarom wij zouden kiezen voor de Honeywell Evohome thermostaat:

Honeywell Evohome staat voor controle en het daarop volgend comfort in uw woning. U als gebruiker heeft de volledige controle over de temperatuur in elke ruimte van uw woning en dat op een eenvoudige intuïtieve manier. Wanneer we erbij vermelden dat u dankzij het draadloos systeem van uw Honeywell Evohome dit kunt doen vanuit uw zetel of zelfs buitenshuis via de bijhorende Honeywell app, dan denken wij dat het aspect van controle en comfort volledig duidelijk is geworden. Sinds de opkomst van de Honeywell Evohome thermostaten kwam er ook stilletjes aan een einde aan het feit dat u zich fysiek moest verplaatsen naar uw thermostaat die aan de muurt hangt om uw verwarming in of uit te schakelen.
Het feit dat u uw verwarming kunt regelen, onafhankelijk van waar u bent en wanneer u dit wenst te doen en daarbij nog eens voor elke zone / ruimte afzonderlijk in uw woning, dan kunnen we daar het logische gevolg uit afleiden dat er hierdoor heel wat energie kan bespaard worden.

  • Concept "zone": Het spreekt voor zich dat een badkamer een aparte temperatuur nodig heeft dan bijvoorbeeld een inkomsthal of slaapkamer of woonkamer. Het is dan ook een logisch gevolg dat we voor de afzonderlijke zones of kamers een afzonderlijke temperatuur wensen in te stellen. Kunt u zich voorstellen wat voor energiefactuur u zou krijgen, mocht u uw volledige woning instellen volgens de temperatuur van uw badkamer? Of kunt u zich voorstellen hoe rilled we uit de douche zouden gaan, wanneer wij in heel de woning een temperatuur vragen die doeltreffend is voor een inkomsthal? Dit zou absoluut niet inspelen zijn op ons comfortgevoel. Daarom geeft de Honeywell Evohome ons de mogelijkheid om onze woning onder te verdelen in zones. Die zones kunnen betrekking hebben op één kamer of een verzameling van meerdere kamers: bijvoorbeeld zone "badkamer" of "slaapkamers". Het centrale punt, het centrum, van uw volledige centrale verwarmingsinstallatie is het Honeywell Evohome bedieningspaneel. Alle componenten die ervoor zorgen dat elke ruimte of zone en dus eigenlijk uw volledige woning de ideale temperatuur heeft, worden gestuurd door dit centrale bedieningspaneel van Honeywell.
  • Draadloos: Het grote voordeel van draadloos en de bijhorende WiFi connectie is dat u kap- en breekwerk vermijdt. Er is geen nood om kabels te trekken om de verschillende componenten met elkaar te verbinden. Alles staat met elkaar in verbinding via een draadloze connectie wat er voor zorgt dat het Honeywell Evohome systeem zowel geschikt is voor nieuwbouw projecten als voor introductie in reeds bestaande tot oudere woningen.
  • Concept "tijd": De Honywell Evohome thermostaat kunt u instellen volgens uw gewoontes, maar u kunt de Honeywell Evohome ook uw manier van leven doen interpreteren. Laat de Evohome leren van uw gewoontes: Wanneer staat u op? Wanneer vraagt u verwarming in de badkamer? Wanneer bent u afwezig? Dit alles zal gegoten worden in een structuur die ervoor zal zorgen dat de gewense temperatuur verkregen worden op het moment dat deze nodig is: Dit heeft twee belangrijke gevolgen: er wordt geen energie verspild wanneer dit niet gevraagd werd en u zult het niet koud hebben wanneer u aanwezig bent. Bent u toch plots uitzonderlijk aanwezig of moet u plots thuis zijn. Geen probleem! Bereid de verwarming reeds voor van op afstand zodat u toch een verwarmde woning heeft wanneer u thuiskomt.

Hoe bepaal ik meerdere zones in mijn woning met de Honeywell Evohome?

Zoals we reeds een paar keer hebben vermeld, is het Honeywell Evohome bedieningspaneel het centrum van uw complete regeling van uw woning. Zonder dit centrale bedieningspaneel staat u nergens. Standaard gaat het over één zone regeling in versie aan/uit of modulerend, maar wanneer u uw bedieningspaneel aanvult met extra componenten dan kunt u uw woning indelen in logische verwarmingszones. Wij geven een voorbeeld:

  • Woonkamer: 21 - 22 ºC
  • Badkamer: 23 - 24 ºC
  • Slaapkamer: 19 - 20 ºC

Zoals je kunt merken, heeft niet elke ruimte of zone een éénzelfde gewenste temperatuur. Het is dus ten zeerste aan te raden om te werken met zones. Hiervoor moeten we gebruik maken van meerdere componenten. Afhankelijk van het soort verwarmingselement dat aanwezig is, heeft u een bepaald accessoire nodig.

Honeywell radiatorthermostaat TheraPro HR90

Deze radiatorthermostaat kunt u als component gebruiken voor uw Honeywell Evohome regeling om de temperatuur in uw zone te regelen waar radiatoren staan. Dankzij deze thermostaat die u monteert op uw radiator kunt u per radiator of groep radiatoren binnen dezelfde zone een temperatuur eisen en deze thermostaat zal de radiator doen sluiten wanneer de gewenste temperatuur bereikt is. Deze radiatorthermostaat communiceert dus in twee wegen met uw bedieningspaneel van de Honeywell Evohome: enerzijds zal de Honeywell Evohome doorgeven welke temperatuur er bereikt moet worden en zal de radiatorthermostaat doorgeven of deze bereikt is of niet en daaruit vloeiend de radiator doen werken of niet.

Honeywell thermostaten "connected"

Wanneer u in een bepaalde zone of ruimte geen radiatoren heeft, maar bijvoorbeeld vloerverwaming of een ander type van verwarmingslichaam dan kunt u de temperatuur meten en doorgeven naar de Honeywell Evohome via een connected thermostaat. Die zal melden wanneer een bepaalde temperatuur al dan niet bereikt is of verkregen moet worden en zal afhankelijk van dit bericht de verwarmingselementen in die ruimte / zone in werking doen treden. Enkele voorbeelden zijn:

  • Honeywell Round connected
  • Honeywell T6 thermostaat

Honeywell Kombi-TRV thermostatisch radiator ventiel

De Kombi-TRV thermostatisch radiator ventiel van Honeywell heeft een ingebouwde drukregelaar. Deze zal de waterinstroom in uw radiatoren regelen zodat de correcte hoeveelheid water gegarandeerd wordt om op een optimale manier te verwarmen. Op die manier gaat uw verwarmingsketel op de meest efficiënte manier verwarmen en dit heeft als logisch gevolg een lagere energiefactuur.

Honeywell HCE80 zoneregelesysteem

De Honeywell HCE80 is draadloos en is een zone- en vloerverwarmingsregeling. Het is geschikt voor zowel verwarming als koeling en kan tot acht hydraulische zones controleren. Dankzij extra componenten die in de zone de temperatuur ter plaatse kunnen meten, kan de Honeywell HCE80 in connectie met de Honeywell Evohome de temperatuur van uw volledige woning controleren en regelen.

Opmerkingen (0)

Geen opmerkingen

Voeg een opmerking toe

U moet ingelogd zijn om een opmerking toe te voegen.

Close