Close

Honeywell radiatorkranen en radiatoraansluitingen

Geplaatst op: okt 31, 2020 | Auteur: Sharon De Lille

Honeywell heeft zijn gamma aan radiatorkranen, aansluitsets voor radiatoren en radiatorthermostaten een update gegeven. We mogen een aantal nieuwigheden ontdekken zowel op het vlak van H-blok sets voor radiatoren, waarbij we alle koppelingen mogen aanschouwen om uw radiator correct aan te sluiten, maar ook de thermostatische kraanlichamen hebben een vernieuwing ondergaan. Wij stellen voor: Honeywell Thera 6, Honeywell V2000SX en het vernieuwde Honeywell Therafix aansluitset.

Honeywell radiatorkranen en radiatoraansluitingen

Honeywell radiatorafsluiters en radiatorthermostaten

Honeywell heeft een nieuwe generatie afsluiters en thermostaten voor radiatoren op de markt gebracht, welke u een totaal oplossing geven voor een correct implementeren van radiatoren in uw centraal verwarmingssysteem.

Het nieuwe gamma van honeywell radiatoraansluitingen staat voor energie-efficiëntie met daarbij de bijhorende energiebesparing, wat men ook zal merken op de energiefactuur. Dit wordt bereikt door een doorlopende debietregeling die het honeywell assortiment garandeert. Maar daarnaast staat Honeywell met dit assortiment voor betrouwbaarheid. Naast de langdurige garantie van uw Henrad radiatoren en de ervaring en lange levensduur van de Honeywell artikelen, mag u tijdens de wintermaanden op uw beide oren slapen.

Allereest stellen we het nieuwe accessoire voor voor Horizontale radiatoren met een geïntegreerde ventielbuis: Honeywell Thera-6 radiatorthermostaat zit in het aansluitset voor deze radiatoren. Uiteraard kan deze radiatorthermostaat van Honeywell Thera-6 ook gebruikt worden voor andere radiatoren.

Honeywell Thera-6 radiatorthermostaat

De Honeywell Thera-6 radiatorthermostaat is de opvolger van de Thera-4 radiatorthermostaat, welke tot op heden in het aansluitset inbegrepen zat om uw radiatoren op een correcte manier aan te sluiten op uw alupex-leidingen.

De Honeywell Thera-6 radiatorthermostaat is universeel en past op zowat alle radiatoren. De Thera-6 kent een zeer nauwkeurige manier van regelen en beschikt over een sensor van topkwaliteit. Hierdoor voldoet hij aan de huidige normen op het vlak van energie-efficiëntie en zal hij zijn steentje bijdragen op het vlak van besparing in uw woning. De Honeywell Thera-6 is een ideale keuze voor uw verwarmingstoepassingen met een tijdloos, compact maar toch mooi ontwerp. Deze Honeywell radiatorthermostaat is duurzaam en beschikt over een lange levensduur. Daarnaast geeft Honeywell 10 jaar garantie na fabricagedatum.

  • Honeywell aansluitset voor horizontale radiatoren met geïntegreerde ventielbuis: De Honeywell Thera-6 maakt deel uit van het Honeywell aansluitset dat wij voorstellen voor bijvoorbeeld uw Henrad Premium of Henrad Everest radiatoren. Er bestaan twee varianten: een Honeywell aansluitset met recht of haaks H-blok, samengevat afhankelijk of uw leidingen uit de muur of uit de grond komen, moet u kiezen voor de ene of de andere versie.

Honeywell V2000SX radiatorafsluiter of thermostatisch kraanlichaam

Radiatorafsluiter en thermostatisch kraanlichaam zijn synoniemen en hebben beide dezelfde functie: de Honeywell V2000SX is hier een voorbeeld van. Dit artikel is een update of vernieuwing van de gekende Honeywell V2000, welke reeds goed ingeburgerd is in onze woningen.

We kunnen de Honeywell VS2000X echt beschouwen als een uitblinker die de Europese normen op het gebied van kwaliteit en energie-efficiëntie overstijgt. We kunnen in het gamma van het thermostatische kraanlichaam V2000SX een waaier aan aansluitingen en diameters terugvinden: courant hebben we de radiatorafsluiter volgens het rechte model en het haakse model en daarnaast volgen we op stock de volgende diameters: 3/8", 1/2" en 3/4" F. We kunnen de Honeywell V2000SX beschouwen als multifunctioneel en universeel en biedt een antwoord voor al uw radiatoraansluitingen.

Standaard wordt deze geleverd in de M30X1.5 aansluiting en interessant is het feit dat de stroomrichting omkeerbaar is. Opnieuw kunt u met een gerust hart jarenlang genieten van deze Honeywell radiatorafsluiter, daar u beschikt over 15 jaar garantie na fabricagedatum. Honeywell straalt vertrouwen uit!

Honeywell aansluitset voor verticale radiatoren: Honeywell Therafix

Honeywell heeft dit jaar, anno 2020, het assortiment voor aansluitsets voor verticale radiatoren aangepast. Bij het oude assortiment van Therafix aansluitsets voor radiatoren moest u enkele keuzes maken die van groot belang waren om de radiator op een correcte manier te kunnen aansluiten. Een kleine fout betekende onmiddellijk dat het set voor u onbruikbaar was. Dit is nu verleden tijd

De vragen die u zich vroeger moest stellen:

  • Komen mijn leidingen uit de vloer of komen ze uit de muur? Heb ik dus een haaks H-blok nodig of een recht H-blok?
  • Zijn mijn aansluitingen van de radiator om mijn leidingen te connecteren 1/2" of 3/4"? Welke diameter nippels heb ik dus nodig? 1/2" of 3/4"?

Honeywell heeft uw keuze momenteel gereduceerd tot:

  • Wat vindt u het mooiste? Een wit Honeywell aansluitset van het model Therafix? Of gaat ut toch liever voor chroom?

De Honeywell Therafix bestaat nu uit een H-blok die u kunt aanpassen naar een muurversie voor wanneer uw leidingen uit de muur komen, haaks H-blok, of een H-blok die u kunt veranderen tot een vloerversie wanneer de alupex uit de vloer komt, een recht H-blok. Daarnaast beschikt het ook over nippels van beide diameters: zowel 3/4" of 1/2" nippels zitten in het pakket inbegrepen. Is vergissen nu nog mogelijk? Ik denk van niet! Wanneer u op zoek bent naar een aansluitset voor uw verticale Henrad radiator dan kiest u het beste voor de Honeywell Therafix zodat een correcte aansluiting gegarandeerd is.

Hoe gebruik ik op een correcte manier de thermostaatkraan van mijn radiator?

Wanneer u op een correcte manier uw radiatorthermostaat gaat gebruiken, kunt u heel wat energie besparen, wat u ook zult merken op uw energiefactuur. Maar wanneer u enkele belangijke instructies niet gaat opvolgen, kan dit zorgen dat uw radiatorthermostaat niet op een correcte manier zal kunnen werken en u dus niet zult genieten van zijn voordelen.

Houd rekening met onderstaande instructies en u zult optimaal kunnen genieten van uw thermostatische kraan van uw radiator.

  • De thermostatische kraan van de radiator wordt regelmatig gebruikt als een eenvoudig aan/uit draaiknop. Helaas wordt op die manier geen gebruik gemaakt van het thermostatisch aspect van het kraanlichaam en de radiatorkop. Stel daarom uw thermostatisch kraan éénmaal in, waarbij met stand 3 over het algemeen ziet als comforttemperatuur. Eenmaal u de thermostatische kraan heeft ingesteld volgens de wensen en noden van die desbetreffende ruimte moet u deze niet meer aanpassen en kunt u optimaal genieten van een aangename temperatuur.
    Een belangrijke opmerking hierbij is dat een radiator in de hal een andere instelling zal hebben dan een radiator in de woonkamer of pakweg in de badkamer.
  • Samenhorend bij bovenstaande instructies is er een tweede belangrijk aspect waar u rekening mee moet houden. Beschikt u over meerdere radiatoren in eenzelfde ruimte, dan is het ten zeerste aangeraden dat deze allemaal over dezelfde instelling beschikken om op een gelijkmatige manier te verwarmen. Dit zorgt voor balans en een efficiënte manier van verwarmen om comfort te verkrijgen.
  • Als laatste aspect, maar daarom niet minder belangrijk, geef uw thermostatische kop ruimte. Gordijnen of materiaal gestockeerd rond de radiator en meer bepaald de thermostatische kraan kan een vertekend beeld geven over de aanwezige temperatuur en kan ervoor zorgen dat de radiator sneller zal stoppen met verwarmen. Zorg ervoor dat er geen microklimaat wordt gemaakt rond de radiator.

Opmerkingen (0)

Geen opmerkingen

Close