Close

Intelligente zoneregeling met Honeywell Evohome

Geplaatst op: feb 2, 2021 | Auteur: Sharon De Lille

Honeywell Evohome is vernieuwd en er zijn een heleboel nieuwe functies toegevoegd aan het nieuwe ecosysteem. De markt van de hernieuwbare energie en intelligente thermostaten evolueert dag na dag en staat niet stil. Honeywell was in het verleden één van de nieuwste en meest innoverende van de markt, maar begon stilletjes aan de laatste van de klas te zijn. Dit is nu gedaan. De Honeywell Evohome is vernieuwd. Wij zetten alles op een rijtje.

Intelligente zoneregeling met Honeywell Evohome

Honeywell Evohome Intelligente thermostaat

Honeywell Evohome is een intelligente thermostaat die vernieuwd is door de fabrikant Resideo – Honeywell. Vanaf nu kan je de thermostaat gebruiken in combinatie met warmtepompen, Open Therm cv-ketels zowel modulerend als aan/uit, omkeerbare warmtepompen die zowel koeling als warmte voorzien, … De Honeywell Evohome analyseert uw gewoontes en behoeftes en zal hierop uw verwarmingssysteem afstellen, rekening houdend met buitentemperatuur, gewenste binnentemperatuur en met zo veel mogelijk warmteverliezen te beperken. Kortom de mogelijkheden zijn verruimd.

Waarom kiezen voor een intelligente thermostaat?

Een intelligente thermostaat, zoals de Honeywell Evohome, centraliseert uw volledige verwarmingssysteem in één toestel rekening houdend met uw gewoontes en behoeftes. De binnentemperatuur kan per kamer geregeld worden en dat allemaal vanaf één apparaat: de Honeywell Evohome en tot een maximum van 12 zones. Het volledige systeem is draadloos en daarnaast ook via een App vanop afstand te bedienen.

Daarnaast werkt Honeywell met waterzijdig inregelen. Dit betekent dat u meer comfort zal hebben voor minder energie. Vooral op het vlak van radiatoren is dit een interessant systeem: wie heeft niet al eens ervaren dat een radiator te warm is wanneer de andere nog te koud is. In de ruimte met de te warme radiator zult u te veel warmte verkrijgen, maar toch zal uw cv-ketel blijven draaien omdat de volgende ruimte in het circuit nog niet voldoende warmte afgeeft om daar de gewenste temperatuur te verkrijgen. Met Waterzijdig Regelen zal de watertoevoer van warm water in balans zijn zodat alle radiatoren gelijkmatig warm worden en de cv-ketel dus minder energie zal moeten verbruiken zonder te moeten inboeten aan comfort.

Uit welke onderdelen bestaat de Honeywell Evohome?

Welke onderdelen heeft u nodig uit het assortiment van Honeywell om uw volledig verwarmingssysteem te regelen?

Allereerst hebben we uiteraard het Honeywell bedieningspaneel nodig, welke het centrum is van uw regeling. U kunt 12 zones instellen die u vanop afstand en draadloos kunt bedienen. Het bedieningspaneel kunt u ook aan de muur hangen of gebruiken met een standaard.

Heeft u radiatoren? Dan moet u gebruik maken van de radiatorregelaars om optimaal van uw Evohome systeem te kunnen genieten. U heeft de keuze tussen de HR92 met lokale temperatuurinstelling en de HR91 zonder lokale temperatuurinstelling. Elke radiatorregelaar maakt verbinding met uw Evohome bedieningssysteem en zorgt voor een optimale temperatuur in elke ruimte. Dankzij vorstbeveiliging en openraamdetectie kunt u op beide oren slapen.

Verwarmt u uw woning met vloerverwarming? Dan kan de draadloze zoneregelsysteem HCE80 iets voor u zijn. Dit draadloos regelsysteem maakt het mogelijk om elke ruimte afzonderlijk van de gewenste temperatuur te bezorgen en het is geschikt voor combinatie met vloerverwarming en koeling. U kunt 5 zones individueel bedienen en u kunt dit uitbreiden tot 8 afzonderlijke zones, waarbij u gebruik kunt maken tot 3 Honeywell MT4 servomotoren per zone. Deze besturing van uw vloerverwarming of koeling staat in communicatie met uw Honeywell Evohome bedieningspaneel.

U kunt ook de nodige ruimtes van een draadloze thermostaat voorzien waarbij u de ruimtes per thermostaat van de gewenste temperatuur kunt voorzien. U kunt kiezen voor de Honeywell Round of de Honeywell DTS92. Dankzij het Honeywell bedieningspaneel kunt u de gewenste temperatuur in de ruimte van de desbetreffende thermostaat aansturen.

Daarnaast kunt u uw Honeywell Evohome regelsysteem uitbreiden met draadloze modules om de warmtebron aan te sturen, namelijk Honeywell R8810A en BDR91T. De warmtebron waarmee u werkt, kunnen heel uiteenlopend zijn:

  • Warmtepomp
  • Centrale verwarmingsketel, modulerend, Open Therm
  • Aan / Uit cv-ketel
  • Pelletkachel

Bovenstaande mogelijkheden zullen allen bestuurbaar zijn via uw bedieningspaneel van Honeywell Evohome.

Honeywell Evohome is dus een slimme thermostaat of ook wel intelligente thermostaat die op verschillende manieren te bedienen valt: u kunt lokaal te werk gaan, bijvoorbeeld via de ruimtethermostaat of radiatorregelaar, via het algemeen bedieningspaneel, via de speciaal ontworpen Honeywell App of via assistenten zoals Alexa. Kortom, bedienbaar op alle mogelijke manieren om het gebruik te optimaliseren.

Waar verschilt de vernieuwde Honeywell Evohome in vergelijking met de oudere versie?

1. Warmtepompen

De vernieuwde Honeywell Evohome is vanaf nu ook combineerbaar met warmtepompen en dus met het uitgebreide gamma van hernieuwbare energie.

2. Koeling én verwarming

Wanneer uw verwarmingsinstallatie kan omgeschakeld worden van verwarming naar koeling of omgekeerd dan kan ook uw Honeywell Evohome hierop een antwoord geven. U kunt dit afzonderlijk instellen per zone om zo een maximaal comfort te verkrijgen: warme winters, koele zomers.

3. Weersafhankelijk

De Honeywell Evohome regeling baseert zich op drie factoren: binnentemperatuur, buitentemperatuur en gewenste temperatuur. Op die manier zal hij op de meest efficiënte manier het gewenste comfort verkrijgen per zone.

4. “Specifieke Afgifte Afstemming” van Honeywell

De Honeywell Evohome regeling zal van uw warmtecapaciteiten per zone leren en hierop inspelen. Hij leert van wat u vraagt en wat de mogelijkheid is van uw warmtebron en zal hierop dus een maximaal rendement beogen.

Opmerkingen (0)

Geen opmerkingen

Close