Hallo! Kunnen wij u helpen?

Close

Laatste post

Bulex zonneboiler Helio SET
Wilt u gebruik maken van de zon om warm water te hebben? Met de Bulex Helio SET zonneboiler produceert u meer dan...
op aug 10, 2018 | door Jan De Lille
Radiatoren
Verwarming in de woning is onmisbaar. Enerzijds zorgt het voor warmte, maar tegelijkertijd ook voor comfort. Er zijn...
op jul 18, 2018 | door Jan De Lille
Warmtepompboiler
Een warmtepompboiler maakt gebruik de warmte van de omgevingslucht of de ventilatielucht uit de woning om jouw gezin...
op jul 12, 2018 | door Jan De Lille

Pugh & Co Micromet: Hoe kan ik hardheid vermijden in mijn leidingwater?

Geplaatst op: jun 30, 2017 | Auteur: Jan De Lille

Afhankelijk van de regio waar u woont, heeft het leidingwater een hoger of lager niveau van kalk of ook wel calciumwaterstofcarbonaat genoemd. Die aanwezigheid van kalk heeft geen negatief effect op uw gezondheid maar wel op uw leidingen.

Een (te) hoge concentratie van kalk in uw leidingwater kan kalkaanslag veroorzaken in uw leidingen. Dit heeft als uiteindelijk gevolg dat uw leidingen verstopt geraken. De hardheid van uw water kan schade berokkenen aan uw installaties!

Merkt u de gevolgen van de hardheid in uw leidingwater en heeft u kalkaanslag te verduren? De Pugh & Co micromet kan voor u de ideale oplossing zijn!

Pugh & Co Micromet: Hoe kan ik hardheid vermijden in mijn leidingwater?

Pugh & Co Micromet 75

De Pugh & Co Micromet 75 is een compacte waterverzachter met een capaciteit van 250 liter per dag. Het is vervaardigd in messing en omwille van die reden is het buitengewoon stevig. Er wordt één actieve patroon gebruikt per micromet 75.

De aansluiting gebeurt via 3/4" binnendraad of vrouwelijk en wordt geplaatst op de koudwaterleiding. Het is absoluut aan te raden om de Pugh & Co micromet 75 op voldoende afstand te plaatsen van een externe warmtebron. Die warmtebron zou een te snelle oplossing van de actieve lading in de filter kunnen veroorzaken en op die manier de functionaliteit van de micromet teniet doen.

De Pugh&Co Micromet 75 is ideaal bij een matig gebruik van het warmwatercircuit, rekening houdend met zijn capaciteit van 250 liter per dag. Heeft u een waterverbruik dat een pak lager is dan 250 liter per dag of het toestel wordt niet elke dag gebruikt? Dan raden wij aan om de micromet 75 na de waterteller te plaatsen zodat deze regelmatig van koud water wordt voorzien. Is uw waterverbruik min of meer 250 liter per dag, dan raden wij aan om de micromet 75 rechtstreeks voor de waterverwarmer te plaatsen. Op die manier wordt er voor een efficiënte bescherming gezorgd.

Pugh Co Micromet 75

Pugh & Co Micromet 150

In tegenstelling tot de 75 versie heeft de Pugh & Co Micromet 150 een behandelingscapaciteit van 500 liter per dag aangezien het gebruik maakt van twee actieve patronen. Omwille van die reden wordt de capaciteit verdubbeld. De openingen en de "doorstroom" kamer zijn zo gefabriceerd dat het drukverlies en debietverlies tot een minimum worden geminimaliseerd.

De Pugh&Co Micromet 150 heeft als aansluiting 1" buitendraad of mannelijk en is vervaardigd uit acetal copolymeer (kunststof). Hierdoor is de micromet 150 zeer licht.

Deze waterverzachter moet op de koudwaterleiding geplaatst worden en om een optimale bescherming te verkrijgen, wordt deze best rechtstreeks aangesloten voor de waterverwarmer. Omwille van dezelfde reden als bij de micromet 75 moet de installatie gewijzigd worden indien er tamelijk minder verbruik is dan de 500 liter per dag of wanneer het toestel niet elke dag gebruikt wordt. Dan wordt deze best na de waterteller geplaatst zodat deze regelmatig van koud water wordt voorzien.

Pugh co micromet 150

Pugh & Co Micromet 150B

De Pugh & Co Micromet 150B is bijna identiek als de Pugh & Co Micromet 150. Toch kunnen wij enkele verschillen opmerken.

Pugh & Co Micromet 150Pugh & Co Micromet 150B
MateriaalKunststofMessing
Aansluiting1"M3/4"F
Capaciteit500 liter per dag250 / 500 liter per dag
Patroon2 actieve patronen parallel2 actieve patronen serieel

De Pugh & Co Micromet 150B is vervaardigd uit messing waardoor deze buitengewoon stevig is, weliswaar onverwoestbaar. Daarnaast beschikt hij over een aansluiting van 3/4" binnendraad of vrouwelijk. Aangezien de twee actieve patronen serieel geplaatst zijn, kan u de micromet 150B zowel met één filter als met twee gebruiken. Op die manier kan u het verschil maken tussen 250 liter per dag of een capaciteit van 500 liter per dag. Deze waterverzachter is ideaal voor het beschermen van de volledige warmwaterinstallatie.

Opnieuw geldt dezelfde regel voor de aansluiting. Voor de optimale bescherming wordt er aangeraden de micromet waterverzachter voor de waterverwarmer te plaatsen. Het gebruik van een stopkraan is steeds handig om de filters te kunnen vervangen.

installatie micromet 150b

Wanneer het verbruik minder dan 500 liter per dag is of het apparaat wordt niet elke dag gebruikt, dan raadt Pugh & Co aan om deze na de waterteller te plaatsen. Daarnaast raadt men ook aan om de installatie uit te voeren samen met het plaatsen van een EA anti-terugslagklep op de watertoevoer, ervoor een stopkraan en na het toestel een tweede stopkraan. Op die manier kan de watertoevoer afgebroken worden en de micromet filter afgesloten worden om de filters te vervangen.

pugh co installatie micromet 150b

De Pugh & Co Micromet kan in beide posities functioneren, zowel horizontaal als verticaal. Maar er wordt toch aangeraden deze horizontaal op de leidingen te monteren.

Voordelen Pugh & Co micromet

  • Voorkomt kalkaanslag
  • Voorkomt corrosie
  • Vermijd problemen die veroorzaakt worden door de hardheid van ijzerhoudend water

Opmerkingen (0)

Geen opmerkingen

Voeg een opmerking toe

U moet ingelogd zijn om een opmerking toe te voegen.

Close