Laat ons een bericht achter.

Close

Laatste post

Bulex condenserende gaswandketel
Een klassieke ketel haalt een rendement van 80%. Een condenserende gaswandketel bereikt een rendement van 109%. Door...
op feb 1, 2019 | door Jan De Lille
Ariston SGA X gasboiler
Ariston heeft door de nieuwe ErP vereisten zijn gamma van voorraadboilers op gas moeten aanpassen. Zo is de Ariston...
op jan 31, 2019 | door Jan De Lille
Waarom kiezen voor vloerverwarming?
Vloerverwarming heeft voordelen en nadelen. Je hebt wie voor vloerverwarming is en wie tegen vloerverwarming is. De...
op jan 10, 2019 | door Jan De Lille

PLT- buissysteem van BOAGAZ: plooibare buizen

Geplaatst op: jul 5, 2017 | Auteur: Jan De Lille

Plooibare roestvrije gasleidingen werden 30 jaar geleden gelanceerd in USA en Japan. Oorspronkelijk werden ze aangelegd om woningen van aardgas, propaan of butaan te voorzien in gebieden die gevoelig zijn voor aardbevingen. Boagaz heeft deze plooibare leidingen nu ook naar Europa gebracht en zijn toepasbaar in alle beroepsdoeleinden.

Het merk BOA voorzien zowel de buizen als de koppelingen en bijhorende toebehoren. Het is absoluut verboden om buizen en koppelingen van verschillende fabrikanten onderling te combineren! Houd daarnaast rekening met het feit dat de PLT-buizen maar een beperkt aantal keer geplooid mogen worden.

PLT- buissysteem van BOAGAZ: plooibare buizen

De gasleidingen van BOAGAZ samen met de bijhorende koppelingen kunnen zowel voor huishoudelijke, publieke of overheidsgebonden of industriële doeleinden gebruikt worden. Omwille van zijn zeer snelle en comfortabele installatie is dit materiaal zeer geliefd bij elke professionele gasspecialist.

Voordelen van BOAGAZ gasleidingen en koppelingen

Het systeem boagaz kan gemakkelijk en snel geïnstalleerd worden van teller tot toestel (Oven, gasketel, ...) en kan daarnaast als zeer betrouwbaar en voordelig beschouwd worden.

  • De leiding kan handmatig gebogen en eenvoudig verlengd worden.
  • Eenvoudige en comfortabele installatie die sneller uitgevoerd wordt dan een traditionele gasleiding. Door de snelle installatie wordt er tijd en dus ook geld bespaard bij de plaatsing. Tot wel 50%!
  • Lange lengtes beschikbaar, maar daarnaast toch eenvoudig te transporteren door zijn laag gewicht en klein formaat. Door de beschikbaarheid van lange lengtes zijn er minder tussenverbindingen nodig. Hierdoor ontstaat er minder kans op lekkages.
  • Roestvrijstaal (RVS) als duurzaam materiaal dat bestand is tegen alle weersomstandigheden en lekdichtheid verzekert.

Boagaz leiding van teller tot verbruikstoestel

Boagaz plooibare gasleiding RVS 316L

De geribde plooibare buis van Boagaz is vervaardigd uit roestvrijstaal (316L) en afgewerkt met een gele bekleding van polyethyleen. Deze gasleiding is verkrijgbaar in drie verschillende verkoopeenheden: op rol, op bobijn of op projectrol. Afhankelijk van de verkoopeenheid en lengte bestaat de BOAGAZ gasleiding uit diameter DN15 tot en met diameter DN50.

DN 15DN 20DN 25DN 30DN 40DN 50
Diameter1/2"3/4"1"1" 1/41" 1/22"
Buitendiameter19.7 mm25.9 mm31.8 mm39.8 mm55.8 mm69.8 mm
Binnendiameter14.8 mm19.7 mm24.6 mm31.9 mm42.3 mm53.9 mm
Gewicht (kg/m)0.19kg0.25kg0.33kg0.47kg1.14kg1.38kg

De Boagaz gasleiding heeft geen vervaldatum en is zeer duurzaam omwille van zijn roestvaste uitrusting, een dubbele afdichting en een beschermende buitenlaag. Omwille van zijn licht gewicht kan de installatie door één persoon uitgevoerd worden. Na de installatie is de gasleiding van Boagaz traceerbaar.

Tijdens de installatie van de Boagaz gasleiding moet er steeds rekening gehouden worden dat een PLT-buis maar een beperkt aantal keer mag geplooid worden. Omwille van die reden mogen deze buizen niet gebruikt worden als vervanging van een flexibele slang.

Boagaz PLT-koppelingen

Er bestaan drie soorten Boagaz koppelingen voor gasleiding:

  • Overgangskoppeling om gasleiding van Boagaz te verbinden
  • Overgangskoppeling van Boagaz gasleiding naar andere materialen door middel van een schroefdraad
  • Overgangskoppeling van Boagaz gasleiding naar andere materialen door middel van hardsolderen

Uiteraard moet het gebruik van koppelingen zo veel mogelijk vermeden worden.

Het is ten zeerste verboden om andere koppelingen te gebruiken die niet behoren tot het Boagaz PLT buissysteem! Daarnaast moet het hardsolderen van de overgangskoppeling naar andere materialen uitgevoerd worden vóór de montage van de koppeling op de Boagaz gasleiding. Op die manier worden er gaslekken vermeden.

Nadat de installatie uitgevoerd is en nadat de dichtheid gecontroleerd werd moet elke koppeling en fitting geïsoleerd worden met de Boagaz thermokrimpkous. Zo wordt vermeden dat er vocht binnendringt tussen de Boagaz koppeling en de Boagaz gasleiding en wordt er ook voorkomen dat onbevoegde personen de Boagaz koppelingen losmaken.

Boagaz raadt tijdens de installatie ook aan om Boagaz beschermdoppen te gebruiken. Wanneer een gasleiding reeds geplaatst werd, maar nog niet aangesloten, dan wordt er best gebruik gemaakt van een beschermdop dat ervoor zorgt dat er geen vuil binnendringt in de Boagaz gasleiding.

Opmerkingen (0)

Geen opmerkingen

Voeg een opmerking toe

U moet ingelogd zijn om een opmerking toe te voegen.

Close