Laat ons een bericht achter.

Close

Laatste post

Vloerverwarming systeem noppenplaten
Vloerverwarming kan op verschillende manieren geplaatst worden en kunnen we elementair opsplitsen in twee...
op apr 12, 2019 | door Jan De Lille
Vloerverwarming: nu ook de installatie bij Esanico
Vloerverwarming of radiatoren? Deze vraag wordt regelmatig bij nieuwbouwprojecten gesteld. De ene is overtuigd...
op mrt 7, 2019 | door Jan De Lille
Waterontharder tegen kalkaanslag
Glazen met een vuile witte rand, regelmatig het moeten ontkalken van uw waterkoker om die witte aanslag te...
op mrt 6, 2019 | door Jan De Lille

Bulex zonneboiler Helio SET

Geplaatst op: aug 10, 2018 | Auteur: Jan De Lille

Wilt u gebruik maken van de zon om warm water te hebben? Met de Bulex Helio SET zonneboiler produceert u meer dan helft van uw warm water met zonne-energie.

Wanneer je gratis warm water kunt verkrijgen door gebruik te maken van de energie die de zon geeft, wie zegt daar neen tegen. Het eenvoudig én flexibel concept van de Bulex Helio SET zonneboiler is hiervoor ideaal!

Bulex zonneboiler Helio SET

Een zonneboiler is een goed voorbeeld van hernieuwbare energie. Met de Bulex Helio SET kan het gebruik van zonne-energie afgestemd worden op het gebruik van warm water binnen uw woning. Wij kunnen verzekeren dat bij het gebruik van een zonneboiler u altijd energie zal besparen, ook tijdens de koudere maanden zonder al te veel zon. Meer dan de helft van het jaar zult u uw woning via de zonneboiler van warm water kunnen voorzien. Wanneer er niet voldoende zon is, zorgt de ketel voor extra warmte. Toch zal de ketel minder moeten verwarmen aangezien het water reeds is voorverwarmd door de aanwezige zonnecollectoren.

Waarom kiezen voor de Bulex Helio SET?

 • Energiebesparend en u maakt gebruik van groene energie!
 • Combinatie met bestaande verwarmingsinstallaties is mogelijk.
 • Zonnepanelen die geschikt zijn voor elk type dak
 • Eenvoudig en flexibel
 • Hoog rendement!
 • Perfecte integratie in elk bouwproject is mogelijk.
 • Beschikbaar in drie verschillende inhouden: 150, 250 en 350 liter
 • Geëmailleerde kuip
 • 5 jaar waarborg op de kuip en 2 jaar garantie op de overige onderdelen
 • Belgaqua gekeurd
 • Energielabel B (Warm water)
 • Inbouw én opbouw
 • Voor alle types van daken
 • Compatibel met elke Bulex condensatieketel tot 35kW

Hoe werkt de Bulex Helio zonneboiler?

De Bulex Helio zonneboiler maakt gebruik van het opgewarmde water dat door de zonnevloeistof in de zonnecollectoren opgewarmd werd. Deze zonnevloeistof werd opgewarmd door de aanwezige zonne-energie. Mocht deze zonne-energie niet voldoende zijn, dan wordt het water opgewarmd door de ketel zelf. Je valt dus nooit zonder warm water.

De Bulex Helio zonneboiler bestaat volgens twee principes: het leegloopsysteem en het systeem onder druk.

Helio zonneboiler met leegloopsysteem

De zonnevloeistof zit bewaard in de warmtewisselaar van de zonneboiler, terwijl de rest van de installatie gevuld zit met lucht. De circulatoren treden in werking van zodra de thermometers het verschil in temperatuur meten. De zonnevloeistof wordt door die circulatiepomp naar de panelen gebracht en zal door de zonne-energie opgewarmd worden. Hierna zal die zonnevloeistof via de verwarmingsspiraal het water dat aanwezig is in de zonneboiler opwarmen. Wanneer de gewenste temperatuur van het water bereikt is, stopt de circulator met werken en keert de zonnevloeistof opnieuw terug naar zijn oorspronkelijke plaats. Wanneer de temperatuur opnieuw zakt, begint het volledige proces opnieuw.

Systeem onder druk

In tegenstelling tot het leegloopsysteem wordt de zonnevloeistof niet heen en weer naar de zonnepanelen gestuurd door de circulatiepomp. De zonnevloeistof blijft in het zonneboilersysteem. Wanneer er warm water gewenst wordt, zal de circulatiepomp de zonnevloeistof door het systeem sturen op een constante manier.

Technische gegevens Bulex Helio SET zonneboiler

Welke opties heb ik bij de Bulex Helio zonneboiler?

U heeft de keuze uit Helio zonneboilers van 150, 250 en 350 liter, opgewarmd door één, twee of drie zonnepanelen en beschikkend over één of twee verwarmingsspiralen. Deze opties zijn ofwel verkrijgbaar volgens het leegloopsysteem als volgens het systeem onder druk. Met andere woorden: voor elk wat wils.

Daarnaast heeft u de keuze uit horizontale of verticale zonnepanelen die zowel in opbouw als in inbouw kunnen geplaatst worden. De integratie is perfect mogelijk op een plat dak of op een hellend dak, onafhankelijk van welk type dakpannen of dakbedekking u heeft.

De Bulex Helio zonneboiler is dus uiterst geschikt voor om het even welk renovatieproject of nieuwbouwproject en er moet niet rekening gehouden worden met de reeds bestaande verwarmingsinstallaties, daar hij vrijwel altijd compatibel is.

Opmerkingen (0)

Geen opmerkingen

Voeg een opmerking toe

U moet ingelogd zijn om een opmerking toe te voegen.

Close