Close

Nieuwe Vlaamse warmtepompboilerpremie: Bespaar tot 900 euro

Geplaatst op: okt 30, 2018 | Auteur: Jan De Lille

Investeren in een warmtepompboiler of een warmtepomp wordt vandaag de dag meer en meer aangeraden indien u wenst te besparen op uw energiefactuur. De Atlantic Explorer warmtepompboiler werd door Test Aankoop uitgeroepen tot "Beste Koop" in de categorie warmtepompboilers. Door enkel en alleen een warmtepompboiler aan te schaffen en de traditionele warmwaterbereiders uit uw woning te bannen, bespaart u al 500 euro per jaar op uw energiefactuur. Vanaf 2019 kunt u nog een extra 400 euro besparen via de nieuwe Vlaamse warmtepompboilerpremie.

Nieuwe Vlaamse warmtepompboilerpremie: Bespaar tot 900 euro

Ben je van plan om een warmtepompboiler aan te schaffen? Dan raden wij u zeker aan om de Atlantic Explorer warmtepompboiler te overwegen. Wanneer u contact opneemt met uw installateur om in 2019 de Atlantic Explorer te installeren, dan geniet van 400 euro via de Vlaamse warmtepompboilerpremie. En dat bovenop de 500 euro dat u jaarlijks op uw energiefactuur bespaart. U zult dus in totaal tot 900 euro kunnen besparen wanneer u uw traditionele elektrische boiler vervangt door een Atlantic warmtepompboiler.

De Vlaamse regering deelt premies van 400 euro uit vanaf 1 januari 2019 bij de aanschaf van een warmtepompboiler.

Vanaf 1 januari 2019 krijgt u als nieuwe gebruiker van een warmtepompboiler 400 euro warmtepompboilerpremie. De eerst volgende twee jaren zal deze Vlaamse premie met 200 euro dalen zodat u vanaf 2021 tot en met 2023 nog 200 euro zult ontvangen.

U kunt een warmtepompboiler beschouwen als een van de voordeligste warmwaterbereider. Het verschil met een traditionele elektrische boiler is groot: er wordt tot wel drie à vier keer minder verbruikt. Omwille van deze besparing kan de aanschaf van een warmtepompboiler u tot 500 euro per jaar op uw energiefactuur doen besparen. Hierdoor is de terugverdientijd van een warmtepompboiler ongeveer twee jaar.

Indien een traditionele elektrische boiler ongeveer 1200 euro* kost en 3.2kWh verbruikt. Dan zal uw jaarlijkse energiefactuur ongeveer 750 euro** bedragen. De Atlantic Explorer kost ongeveer 2150 euro* en verbruikt 1.2kWh. Het verbruik van uw warmtepompboiler zal dus jaarlijks 250 euro zijn. Per jaar houdt dit een besparing van 500 euro** in op uw energiefactuur en zal u de meerprijs op ongeveer twee jaar terugverdienen.

* Bedragen van de toestellen zijn adviesprijs (catalogus) zonder installatie en zonder btw. Uiteraard kunt u bij Esanico de toestellen aan een veel voordeligere prijs verkrijgen.
** Berekening van het verbruik en besparing is fictief en een simulatie. Bij iedere woning en concrete situatie kunnen de resultaten afwijken van de simulatie.

Door de Vlaamse warmtepompboilerpremie verdient u uw aankoop van een warmtepompboiler nog sneller terug.

Wanneer de meerprijs van een warmtepompboiler in twee jaar wordt terugverdiend , maakt de keuze voor groene energie interessant. Waneer er premies aan verbonden zijn, dan is de keuze snel gemaakt.

  • Brusselse gewest: Premie van 1400 euro voor de keuze van een warmtepompboiler
  • Waalse gewest: Premie van 750 euro

Tot op heden was er in het Vlaamse gewest nog geen premie voorzien, maar vanaf 2019 komt hier verandering in. Alle aankopen van een warmtepompboiler met installatiefactuur van na 1 januari 2019 genieten van een extra premie van 400 euro.

Ook al gaat de premie voor de aankoop van een warmtepompboiler maar in vanaf 2019, de warmtepompboiler moet in 2019 gefactureerd en geïnstalleerd zijn.

Esanico raadt de Atlantic Explorer 3 aan die u bij Esanico aan een super voordelige prijs kunt terugvinden. Deze warmtepompboiler is de meest verkochte in België en mocht de titel van "Beste Koop" ontvangen door Test Aankoop binnen de categorie warmtepompboilers.

Opmerkingen (0)

Geen opmerkingen

Close