Laat ons een bericht achter.

Close

Laatste post

Warmtepomp: aanvullende systemen en voorkomende technologieën
In een voorgaande blog zijn we reeds tot de conclusie gekomen dat de warmtepomp niet meer uit onze woning weg te...
op mei 17, 2019 | door Jan De Lille
Atlantic badkamerradiatoren
Bent u op zoek naar een badkamerradiator of een badhanddoekdroger, dan heeft u met het merk Atlantic de juiste keuze...
op mei 10, 2019 | door Jan De Lille
Atlantic elektrische radiatoren
Atlantic heeft een uitgebreid gamma van elektrische verwarming waarbij je niet hoeft te kiezen tussen comfort of...
op mei 8, 2019 | door Jan De Lille

Nibe warmtepomp

Geplaatst op: nov 28, 2018 | Auteur: Jan De Lille

Aardgas neemt telkens weer een steeds grotere hap uit ons maandelijks budget. Omwille van die reden wensen velen over te stappen op een gasloze installatie. Maar soms is deze overstap te groot, onmogelijk of te kostelijk. De NIBE warmtepomp kan dus voor u dé oplossing zijn, daar ze kan gecombineerd worden met elke bestaande centrale verwarmingsinstallatie. Daarnaast kan met de NIBE hybride warmtepomp bespaard worden op uw energiefactuur en wordt het energielabel naar beneden gebracht waardoor uw woning een stuk aantrekkelijker is.

Nibe warmtepomp

Waarom is de NIBE warmtepomp zo aantrekkelijk?

De Nibe wamtepomp is een hybride lucht / water modulerende monoblock warmtepomp die je kan combineren met alle merken en types centrale verwarmingsinstallaties. De NIBE warmtepomp neemt het verwarmingsgedeelte voor zijn rekening - tot wel bij de volledige 100% - en de centrale verwarmingsketel zorgt voor de bereiding van het sanitair warm water. Daarnaast kan de NIBE warmtepomp ingezet worden voor de koeling van uw woonruimte.

Welke voordelen heeft de Nibe warmtepomp?

 • Modulerend monoblock warmtepomp: Het is beperkt tot één toestel, welke buitenshuis kan geplaatst worden.
 • Compatibel met elke centrale verwarmingsketel, ongeacht merk of type
 • Met de Nibe warmtepomp bespaart u op uw energiekosten. De Nibe warmtepomp kan bijna het volledige verwarmingsgedeelte van uw woning voor zijn rekening nemen.
 • In Nederland kunt u genieten van de ISDE-subsidie voor de Nibe warmtepomp! Daarnaast bespaart u nog eens ongeveer jaarlijks 600 euro op uw energiekosten dankzij de warmtepomp van Nibe.
 • Verwarming én verkoeling
 • Uw energielabel van uw woning wordt na de installatie van een NIBE warmtepomp met één à twee niveau's verbeterd.
 • Uiterst stil. Het geluidsniveau van de NIBE warmtepomp op een afstand van 2 meter bedraagt 36cB(A).
 • De Nibe hybride warmtepomp heeft een zeer hoog rendement: tot wel 530%!

De Nibe warmtepomp lucht / water kan eenvoudig geïnstalleerd worden.

Dankzij de monoblock-uitvoering kan de Nibe warmtepomp door iedere vakbekwame installateur geïnstalleerd worden. De warmtepomp kan rechtstreeks aan de centrale verwarmingsinstallatie aangesloten worden via een centrale verwarmingsleiding. Het gedeelte van het koelmiddel en de bijhorende onderdelen zitten reeds in de buitenunit waardoor hiermee niet moet gewerkt worden. Dit vereenvoudigt de installatie enorm. Naast de NIBE warmtepomp moet er in de woning enkel nog de Nibe SMO regelunit geïnstalleerd worden en een circulatiepomp die zorgt voor een goede circulatie van het water.

Wat zo interessant is aan de Nibe warmtepomp is het feit dat er geen grote installatiewerken uitgevoerd moeten worden. Een eenvoudige muurdoorvoer om de centrale verwarmingsleidingen naar de binnenkant te leiden is voldoende. Daarnaast kan de Nibe buitenunit buiten geplaatst worden op een stevige ondergrond (verhoog), aan de buitengevel of op het dak. De Nibe SMO regelunit moet wel binnenshuis gemonteerd worden, maar door zijn kleine afmetingen gaat dit over een zeer beperkte ruimte.

Ik bezit reeds over een bestaande centrale verwarmingsinstallatie. Zal die werken samen met de Nibe warmtepomp?

Uw woning beschikt reeds over een centrale verwarmingsketel die het sanitair warm water en de verwarming voor zijn rekening neemt. Geen probleem! De Nibe warmtepomp is compatibel met elke centrale verwarmingsinstallatie, om het even van welk merk of van welk type. De Nibe warmtepomp zal het volledige of gedeeltelijk verwarmingsgedeelte op zich nemen en de centrale verwarmingsketel het sanitair warm water.

Bij gebruik van de Nibe warmtepomp zult u besparen op gas, maar verbruikt u wel meer stroom. Deze stroom kan opgewerkt worden door fotovoltaïsche panelen. De Nibe warmtepomp in samenwerking met de zonnepanelen om stroom op te wekken maakt uw installatie nog energiezuiniger. Daarnaast heeft de Nibe warmtepomp het hoogste rendement wanneer het kan werken in combinatie met een laagtemperatuurafgiftesysteem zoals vloerverwarming, radiatoren met ventilatoren - lagetemperatuurradiatoren - zoals de Jaga Supernova of de Jaga Vertiga of met ventilatorconvectoren.

Hoe werkt de Nibe hybride warmtepomp?

De Nibe warmtepomp lucht / water haalt zijn warmte uit de buitenlucht. In de compressor van de Nibe warmtepomp wordt de temperatuur ervan verhoogd totdat het bruikbaar is voor uw centrale verwarmingsinstallatie. Tijdens dit proces wordt er elektriciteit gebruikt die al dan niet zelf voorzien is door zonnepanelen. Die hoeveelheid stroom is echter beperkt en is voldoende om zeer veel warmte te voorzien in uw woning. Wanneer het rendement van de warmtepomp op zijn maximum zit, spreken we van 530%. Dit betekent dat 1kW verbruikte stroom, 5.3kW aan warmte levert.

Dit proces werkt ook nog steeds bij extreme temperaturen tot zelfs -20ºC. Uiteraard komen zulke temperaturen bij ons amper voor.

Tijdens de zomermaanden, wanneer uw woning geen warmte maar koelte vraagt, wordt dit proces omgekeerd. Er wordt warmte gehaald uit de woning die buiten wordt afgegeven en op die manier wordt uw woning gekoeld tot een aangename temperatuur dankzij de Nibe warmtepomp.

De Nibe warmtepomp is een modulerende monoblock. Dit betekent dat de compresser - inverter gestuurd - de warmteafgifte modulerend zal aanpassen aan de warmte-eisen van de woning.

Waaruit bestaat een Nibe warmtepompinstallatie?

 • Nibe F2040 warmtepomp: modulerende monoblock bestaande uit 4 mogelijke vermogens, namelijk 6kW, 8kW, 12kW en 16kW.
 • Nibe regelunit voor uw woning: SMO 20 of SMO 40. De Nibe SMO 20 regelunit is te combineren met maximaal één warmtepomp, de Nibe SMO 40 regelunit daarentegen is te combineren met maximaal acht warmtepompen.
  Dankzij de Nibe SMO regelunit kunt u de Nibe warmtepomp combineren met nieuwe of reeds bestaande installaties zoals bijvoorbeeld een boiler of andere warmtebronnen.
 • Nibe RMU ruimtethermostaat
 • Circulatiepomp
 • Centrale verwarmingsinstallatie

nibe technische gegevens

Opmerkingen (0)

Geen opmerkingen

Voeg een opmerking toe

U moet ingelogd zijn om een opmerking toe te voegen.

Close