Hallo! Kunnen wij u helpen?

Close

Laatste post

De Dietrich Kaliko warmtepompboiler
Het gebruik van hernieuwbare energie als duurzame optie is vandaag de dag uiterst populair. Meer en meer gezinnen...
op jun 26, 2019 | door Jan De Lille
Airwell MFH monobloc: verfrissing tijdens de hittegolf
De eerste hittegolf is in het land: snikhete periode, torenhoge temperaturen en een non stop zoektoch naar...
op jun 24, 2019 | door Jan De Lille
Wat is het verschil tussen de Atlantic Explorer V3 en de Atlantic Explorer V4?
In een vorige blog hebben we reeds aangekondigd dat de Atlantic Explorer warmtepompboiler vernieuwd zal worden. Vanaf...
op mei 28, 2019 | door Jan De Lille

Fernox magneetfilters

Geplaatst op: dec 12, 2018 | Auteur: Jan De Lille

Van zodra een installatie in gebruik wordt genomen, zwerven er vuildeeltjes rond in het water. Deze verontreiniging kan schade aanbrengen aan uw installatie. Om dat te vermijden kunt u een Fernox magneetfilter plaatsen om het water van uw centrale verwarmingsinstallatie zuiver te houden. Dit zal u tijd en geld in onderhoud besparen.

Fernox magneetfilters

Wanneer u een oude of een nieuwe centrale verwarmingsinstallatie in gebruik neemt, zult u onmiddellijk te maken hebben met vervuiling. Door het aanwezige zuurstof ontstaat er corrosie. Deze corrosie deeltjes verplaatsen zich via het water doorheen de volledige installatie. Daarnaast ontstaat er ook corrosie door dat de verschillende metalen die gebruikt worden in de centrale verwarmingsinstallatie met elkaar in contact komen. Dit heeft zware gevolgen voor uw installatie en kan heel wat schade aanrichten. Zo raken kranen verstopt, zullen radiatoren minder warmte geven en kunnen uw pompen vast komen te zitten.

Daarnaast zal u ook te maken hebben met kalk. Door meer of minder hardheid te hebben van het water zal u meer of minder last hebben van kalk. Kalk is ook zeer schadelijk voor uw installatie en wordt afgezet op kleppen en andere onderdelen die uiteindelijk niet meer correct zullen werken. Deze componenten zullen meer belast worden en uiteindelijk stuk gaan.

Daarom bestaat er een stappenplan om na te gaan of uw water al dan niet helder én beschermd is.

Hoe controleer ik de helderheid en de verontreiniging van mijn water?

Via de Fernox Systeemwatertest en de Fernox Protector Test Kit kunt u de helderheid en het niveau van verontreiniging bepalen. Daarnaast kunt u nagaan of er nog voldoende Fernox F1 Protector aanwezig is in het water. De Fernox pH Test Strips en de Fernox Water Analysis Test Kit zijn ook nog hulpmiddelen om de kwaliteit van het water van uw centrale verwarming te controleren.

Onderstaande factoren zijn van groot belang om de kwaliteit van het water te bepalen:

  • Uitzicht: helder of verontreinigd
  • pH-waarde
  • Hardheid en geleidbaarheid van het water door he tekort of het teveel kalk

Resultaat 1: Het water van mijn centrale verwarmingsinstallatie is helder en beschermd.

Super! Controleer regelmatig het water van uw installatie en blijf het op dezelfde manier behandelen.

Resultaat 2: Mijn centrale verwarmingswater is helder, maar er is geen bescherming aanwezig.

Wij raden aan om de Fernox F1 Protector te gebruiken om uw installatie te beschermen en kalk of corrosie te voorkomen. Kalk en corrosie kunnen zware schade aanrichten aan uw centrale verwamingsinstallatie die u hoge kosten kunnen bezorgen. Door het gebruik van het correcte Fernox beschermingsmiddel kunt u deze kosten vermijden.

Resultaat 3: Mijn water is licht verontreinigd met zwevende deeltjes.

Wanneer u merkt dat er zwevende vervuilde deeltjes in uw water zitten, dan raden wij het gebruik van een Fernox Magneetfilter aan om uw water van de centrale verwarmingsinstallatie te reinigen. Daarnaast gebruikt u de Fernox Filter Fluid + Protector dat speciaal ontwikkeld werd om te gebruiken in combinatie met de Fernox Magneetfilter. Het reinigt continue het water en beschermt ook uw installatie tegen kalk, corrosie en een slechte pH-waarde. Om te weten of er voldoende Fernox Protector aanwezig is in uw installatie gebruikt u best de Fernox Protector Test Kit. Bij aankoop van elke Fernox Magneetfilter krijgt u in het pakket ook een Fernox Fluid+Protector meegeleverd.

Resultaat 4: Ik heb zeer verontreinigd water in mijn installatie.

Wanneer u te maken heeft met zwevende verontreinigde deeltjes en een bezinksel dan moet uw water eerst gereinigd worden met de Fernox F3 Cleaner alvorens permanent te beschermen met en Fernox Magneetfilter en de Fernox Fluid + Protector. Om schade in uw installatie te vermijden raden wij dus het installeren van een magneetfilter van Fernox aan.

Fernox magneetfilters

De Fernox magneetfilters zijn ideaal om uw centrale verwarmingsinstallatie vrij te houden van verontreiniging. Magnetiet, zwevend vuil en slib komen voor in een verwarmingsinstallatie nadat het in gebruik genomen wordt. Dankzij de Fernox Magneetfilter en zijn zeer krachtige magneet wordt deze verontreiniging afgezonderd en afgevoerd uit uw installatie. Deze Fernox magneetfilters zijn zeer eenvoudig te monteren en kunnen op horizontale, verticale en diagonale leidingen gemonteerd worden, met knelkoppelingen of binnendraad aansluitingen. Daarnaast hebben de Fernox magneetfilters weinig onderhoud nodig en moet u uw installatie niet stopzetten om de magneetfilter te kunnen reinigen.

Wat zijn de voordelen van de Fernox magneetfilters?

  • Voorkomen schade en kosten door het verwijderen van de verontreiniging in uw centrale verwarmingsinstallatie
  • Bescherming tegen erosie
  • Eenvoudige montage op zowel horizontale, verticale en diagonale leidingen
  • Eenvoudig onderhoud

Welke magneetfilters heeft Fernox in zijn assortiment?

  1. Fernox TF1 Total Filter: Verkrijgbaar in maat 22mm, 28mm, 3/4" en 1".
  2. Fernox TF1 Compact Filter: Geschikt voor beperkte ruimtes en verkrijgbaar in maar 22m en 3/4"
  3. Fernox TF1 Omega Filter: Geschikt voor installaties met een beperkte ruimte of moeilijke bereikbaarheid. Verkrijgbaar in maat 22mm, 28mm, 3/4" en 1".

Opmerkingen (0)

Geen opmerkingen

Voeg een opmerking toe

U moet ingelogd zijn om een opmerking toe te voegen.

Close