Laat ons een bericht achter.

Close

Laatste post

Warmtepomp: aanvullende systemen en voorkomende technologieën
In een voorgaande blog zijn we reeds tot de conclusie gekomen dat de warmtepomp niet meer uit onze woning weg te...
op mei 17, 2019 | door Jan De Lille
Atlantic badkamerradiatoren
Bent u op zoek naar een badkamerradiator of een badhanddoekdroger, dan heeft u met het merk Atlantic de juiste keuze...
op mei 10, 2019 | door Jan De Lille
Atlantic elektrische radiatoren
Atlantic heeft een uitgebreid gamma van elektrische verwarming waarbij je niet hoeft te kiezen tussen comfort of...
op mei 8, 2019 | door Jan De Lille

Elektrische radiatoren

Geplaatst op: dec 21, 2018 | Auteur: Jan De Lille

Een elektrische radiator is een radiator dat niet via het centrale verwarmingssysteem op gas of stookolie werkt, maar op elektriciteit. Over het algemeen werkt elke elektrische radiator individueel en kan hij ingesteld worden via een thermostaat naar gelang de behoeftes van de desbetreffende ruimte in de woning. De elektrische radiator wordt op het stroomnet aangesloten of met een kabel in het stopcontact gestoken.

Elektrische radiatoren

Wat zijn de voordelen van elektrische radiatoren?

 • Elektrische radiatoren staan gekend voor hun snelle opwarming. Ruimtes waar u een elektrische radiator heeft geïnstalleerd, warmen zeer snel op en kunnen individueel naar uw wensen ingesteld worden.
 • De aanschaf en de installatiekost van afzonderlijke elektrische radiatoren is tamelijk laag. Voor een kleine prijs kunt u uw woning voorzien van elektrische radiatoren. Daarnaast moet er geen thermostatisch systeem ingesteld worden, daar ze elk beschikken over hun eigen thermostaat. Extra distributiekosten zoals gas of stookolie kunnen ook vermeden worden.
 • Vergeet grote kap- en verbouwwerken. Een stopcontact is voldoende om de elektrische verwarming te laten werken. De elektrische radiator moet enkel aan de muur gemonteerd worden en u kunt beginnen verwarmen. Er moeten dus geen leidingen en dergelijke meer voorzien worden.
 • Juist dankzij die individuele thermostaten kunt u heel gemakkelijk de verwarming in uw woning regelen. Elke elektrische radiator kunt u per ruimte instellen naar uw wensten zodat de warmte gelijkmatig verdeeld wordt. In de ruimtes waar u amper bent, kunt u uw elektrische radiator uitschakelen. Mocht u toch ineens in een koude ruimte willen verblijven, dan wordt deze snel opgewarmd van zodra u de elektrische radiator inschakeld. Elektrische verwarming staat namelijk gekend voor zijn zeer snelle werking.

We onderscheiden drie verschillende soorten types elektrische radiatoren namelijk:

1. Het materiaal van de elektrische radiator bestaat uit gietijzer.

Hier combineren we het inertievermogen van het gietijzeren front en het convectievermogen in de elektrische radiator. Hierdoor zal er een zachte warmte zich verspreiden in de ruimte zonder thermische schokken te veroorzaken. De gebruikte technologie , het gietijzer en het warmteafgevend front kan u benoemen onder inertieradiatoren. Een zalige ervaring op verwarmingsvlak. Deze zachte warmte zal u zeker ervaren bij de elektrische radiator Atlantic Maradja.

2. Warmtegeleidende vloeistof in de elektrische radiator.

Deze speciale technologie zal door iedereen gekoesterd worden daar er steeds een diffuse, in alle richtingen een constante warmte wordt vrijgegeven. In de elektrische radiatoren zitten een gesloten circuit waar de vloeistof de warmte zal verplaatsen. Deze warmte wordt afgegeven aan de aluminium omkasting en zorg voor een perfecte afgifte aan de te verwarmen ruimte. Deze warmte is zacht, gezond en u zal merken dat de lucht niet uitgedroogd wordt. Indien u opteert voor dit type kunnen we u zeker de elektrische radiator Atlantic Galapagos aanraden.

3. Elektrische radiator vervaardigt uit aluminium. 

Hier kiest u voor een snelle reactietijd, snel opwarmen met een homogene luchtverplaatsing en waar de lucht van goede kwaliteit moet zijn. De elektrische radiator Atlantic Nirvana is hiervoor perfect. Snel geplaatst en snel opgewarmd.

Waarom kiezen voor elektrische verwarming?

Elektrische verwarming staat gekend om zijn simpel opgewekte warmte. Wij verstaan daaruit een heel snelle opwarming, minitieuze temperatuursregeling, een zachte opwarming die het welbehagen tegemoet komt en als laatste een homogeen warmtegevoel.

Heden ten dage wordt er meer en meer aandacht aan het esthetische geschonken, design, horizontale elektrische radiatoren, verticale elektrische radiatoren en ook een extra lage versie: de plint elektrische radiator.

Elektriciteit is de warmtebron van de toekomst zeker met de gevraagde klimaatdoelstellingen kunnen deze Atlantic elektrische radiatoren hier een perfecte rol in meespelen. En denk eraan een lagere instelling van 1 °C kan voor een besparing zorgen van 7 %. Uiteraard is de goedkopere aankoop van de Atlantic elektrische radiatoren ook een niet te versmaden factor, zowel bij nieuwbouw als renovatie. Daarnaast is een goed geïsoleerde woning even belangrijk.

Gezinnen die in het bezit zijn van fotovoltaïsche zonnepanelen kunnen zo de woning gratis verwarmen of hun overtolige elektriciteit gebruiken om de gasinstallatie even stil te leggen.

We vatten nog even samen waarom elektrisch verwarmen met de Atlantic elektrische radiatoren of convectoren in de lift zit.

 1. Voordelige aankoopprijs.
 2. Elke kamer kan apart geregeld worden.
 3. Keuze uit verschillende modellen
 4. Snel en eenvoudig te installeren
 5. Tot op de gewenste temperatuur te regelen.
 6. Veilig, geen co vergiftiging mogelijk
 7. Betrouwbare energiebron, eventueel zelf opgewekt door uw eigen pv panelen.
 • Opmerkingen (0)

  Geen opmerkingen

  Voeg een opmerking toe

  U moet ingelogd zijn om een opmerking toe te voegen.

  Close