Close

Laatste post

Waarom een keukenboiler?
Moet u lang wachten totdat u warm water heeft om de afwas te doen? Moet u een afstand van meer dan 8 meter...
op feb 20, 2020 | door Jan De Lille
Ariston Nuos sanitaire warmtepompen
Bij de ingang van het nieuwe jaar heeft Ariston enkele aanpassingen doorgevoerd in zijn gamma van sanitaire...
op feb 7, 2020 | door Jan De Lille
Ariston Velis Evo Dry elektrische boiler
De Ariston Velis Evo Dry is de vernieuwde versie van de Ariston Velis Evo Plus. Vanaf 2020 is de Velis Evo Plus...
op feb 6, 2020 | door Jan De Lille

Ariston SGA X gasboiler

Geplaatst op: jan 31, 2019 | Auteur: Jan De Lille

Ariston heeft door de nieuwe ErP vereisten zijn gamma van voorraadboilers op gas moeten aanpassen. Zo is de Ariston Optima gasboiler met schouwaansluiting uit het gamma gehaald en vervangen door de Ariston SGA X gasboiler met schouwaansluiting. De Ariston Optima V gasboiler met gedwongen afvoer van rookgassen blijft nog tot september 2019 verkrijgbaar, maar zal ook een vervanger krijgen.

Ariston SGA X gasboiler

De ErP reglementering vanaf 26 september 2018

Deze nieuwe normen hebben vooral invloed op producten die gas verbranden, daar er tijdens dit proces stikstof wordt geproduceerd. De uitstoot van deze NOx, stikstofoxiden, mogen niet meer zijn dan 56mg NOx per kWh. Omwille van deze nieuwe reglementering moeten vele merken hun bestaand gamma aanpassen.

Vanaf 26 september 2018 mogen de fabrikanten geen artikelen meer produceren die niet voldoen aan deze nieuwe eisen. De bestaande stock mag enkel nog verkocht worden maar niet meer vernieuwd. Ariston heeft dus onder andere zijn gasboilergamma drastisch moeten aanpassen en de vertrouwde Optima gasboiler uit zijn gamma moeten verwijderen.

Ariston SGA X gasboiler met schouwaansluiting

De Ariston gasboiler SGA X combineert het comfort van een gewenste hoeveelheid warm water en het nodige watervolume dat door uw gezin verbruikt wordt.

De Ariston SGA X gasboiler is conform aan de lage Low NOx normen (ErP 26/09/2018) en is de vervanger van de Ariston Optima gasboiler met schouwaansluiting, welke uit het gamma van Ariston verdwenen is. De energieklasse van deze Ariston gasboiler is B.

De Ariston SGA X heeft geen elektrische aansluiting en werkt met een piëzo-elektrische ontsteking.

Kan ik ook de Ariston SGA X gebruiken bij butaangas? Inderdaad! Het buizenkit voor het butaangas zit inbegrepen in het pakket en de SGA X gasboiler is ombouwbaar van aardgas naar butaangas.

Ariston Optima V gasboiler met gedwonen afvoer van rookgassen

Tot september 2019 zal de Optima V gasboiler van Ariston nog zeker in productie zijn. Hierna wordt door de fabrikant normaal gezien een nieuw vervangartikel voorgesteld. Deze informatie is uiteraard nog onder voorbehoud en van zodra wij nieuwe informatie krijgen van Ariston zal dit aangepast worden in onze webwinkel. De versie van de Optima V gasboiler met inhoud 110 liter wordt uit het gamma gehaald en is nog verkrijgbaar totdat de voorraad strekt bij leverancier en fabrikant. De versie van de Ariston Optima V met inhoud 150 liter en 185 liter is wel nog verkrijgbaar.

Ook bij de Ariston Optima V gasboiler is de energieklasse B.

Wat is het verschil tussen de Ariston SGA X gasboiler en de Ariston Optima V gasboiler?

De Ariston SGA X werkt met een schouwaansluiting. Dat is ook de reden dat de Optima gasboiler met schouwaansluiting is moeten vernieuwd worden omdat bij de versies met schouwaansluiting de Low NOx vereisten niet konden worden voldaan. De Ariston Optima V gasboiler daarentegen werkt met een rookgasafvoer via een muurdoorvoer. We kunnen spreken van een gedwongen afvoer of een gestuwde afvoer. Opgelet! De muurdoorvoer met bocht en de adapter moeten apart aangekocht worden en zitten niet inbegrepen bij het pakket van de Optima V gasboiler.

Hoe bepaal ik de geschikte inhoud van mijn Ariston gasboiler?

Het is van groot belang om de correcte inhoud van uw Ariston gasboiler te bepalen, daar dit zal meespelen in het comfortgevoel. Niets is zo vervelend als niet voldoende warm water ter beschikking te hebben. Daarom moet u rekening houden met de volgende factoren:

  1. Samenstelling van het gezin (aantal personen die gebruik zullen maken van het warm water)
  2. Tappunten (hoeveel tappunten / kranen moeten warm water voorzien)

Inhoud bepalen gasboiler

Bovenstaande tabel is enkel ter informatie en kan het best besproken worden samen met uw installateur of neem contact op met Esanico zodat wij u verder kunnen begeleiden om de correcte inhoud van uw Ariston gasboiler te bepalen. Om te kunnen genieten van het hoge warmtecomfort en de beschikbaarheid van voldoende warm water van de Ariston gasboilers moet de inhoud correct berekend worden.

Opmerkingen (0)

Geen opmerkingen

Voeg een opmerking toe

U moet ingelogd zijn om een opmerking toe te voegen.

Close