Laat ons een bericht achter.

Close

Laatste post

Ariston Lydos Hybrid elektrische hybride boiler
De Ariston Lydos Hybrid combineert de elektrische weerstand van een elektrische boiler met een warmtepomp. Hierdoor...
op jul 25, 2019 | door Jan De Lille
Ariston Nevis Plus
De Ariston Nevis Plus behoort tot het airconditioning gedeelte van het gamma van Ariston en werkt met een Inverter 3D...
op jul 24, 2019 | door Jan De Lille
De Dietrich Alezio G Hybrid warmtepomp
Wie gebruik wenst te maken van hernieuwbare energie maar toch niet wenst in te boeten op comfort, kan een...
op jul 4, 2019 | door Jan De Lille

Vloerverwarming: nu ook de installatie bij Esanico

Geplaatst op: mrt 7, 2019 | Auteur: Jan De Lille

Vloerverwarming of radiatoren? Deze vraag wordt regelmatig bij nieuwbouwprojecten gesteld. De ene is overtuigd voorstander van radiatoren terwijl de ander vele voordelen zien in verwarming met vloerverwarming. Één ding is zeker: de installatie van vloerverwarming is geen eenvoudige taak. Esanico komt met een oplossing op de proppen: wij bieden vanaf nu ook het plaatsen van vloerverwarming aan aan zéér interessante prijzen.

Vloerverwarming: nu ook de installatie bij Esanico

U heeft de beslissing genomen: vloerverwarming! Nu pas begint het grote werk en misschien weerhoudt u dit om uiteindelijk toch voor vloerverwarming te kiezen. Esanico biedt u de mogelijkheid om zowel de goederen als de installatie door ons te voorzien en dit brengt enkele voordelen met zich mee:

 • Professionele plaatsing
 • Zeer scherpe en interessante prijzen
 • Met druktest
 • Snelle afhandeling
 • Geen pijnlijke rug door uren en uren installatiewerken
 • U krijgt een totaaloplossing!

Maar laten we eerst nogmaal het concept vloerverwarming overlopen: hoe werkt vloerverwarming en wat zijn de voordelen en nadelen van vloerverwarming.

Wat is vloerverwarming en hoe werkt vloerverwarming?

Vloerverwarming en radiatoren werken bijna volgens hetzelfde principe. De centrale verwarmingsinstallatie warmt het water op en verspreidt dat het water via leidingen naar de desbetreffende verwarmingspunten. Bij radiatorverwarming zullen dit de radiatoren zijn, bij vloerverwarming de leidingen die onder het oppervlak liggen. Via een thermostaat stelt u de gewenste temperatuur van uw ruimte in.

Wat is het verschil tussen radiatoren en vloerverwarming?

Zoals we hierboven reeds gezegd hebben, werken bij verwarmingsmanieren min of meer volgens hetzelfde principe. Toch is er een groot opmerkelijk verschil, namelijk de warmtespreiding. Bij radiatoren wordt de lucht niet gelijkmatig verwarmt. Hierdoor ontstaat er een tochtgevoel. Doordat de warmte zich niet egaal verspreidt, zal de lucht bovenaan warmer zijn dan onderaan. Dit geeft een koud thermisch gevoel. Daarnaast geldt de volgende regel: hoe verder je verwijderd bent van de radiator, hoe minder je de warmte zal voelen.

Bij vloerverwarming wordt die warmte wel egaal verspreid, namelijk van onder naar boven. De voelbare warmte zal zich dus meer beneden in de ruimte bevinden dan bovenaan. Hierdoor zult u meer warmte ervaren in vergelijking met radiatorverwarming, ook al zal de thermometer een lagere temperatuur aangeven dan bij radiatoren.

Wat zijn de voordelen van vloerverwarming?

 • Vloerverwarming werkt met een gelijkmatige warmteverdeling. De warmte komt uit de grond en verspreidt zich zo egaal naar boven. Hierdoor wordt er een warmtecomfortgevoel bereikt die de gevoelstemperatuur zal doen stijgen. Wat is interessant? Doordat dat comfortabel wamtegevoel snel bereikt wordt, kan de thermostaat 2ºC lager gezet worden in vergelijking met hetzelfde warmtegevoel dat bereikt zal worden via radiatorverwarming.
 • Ook uit esthetisch oogpunt kunnen we voordelen ontdekken bij vloerverwarming. Radiatoren nemen plaats in beslag en kunnen uw interieur negatief beïnvloeden. Bij vloerverwarming zijn de verwarmingspunten onzichtbaar aangezien ze in de vloer verwerkt zitten. Op die manier heb je muren vrij om ramen te plaatsen of kasten te voorzien.
 • Vloerverwarming wordt aanzien als lage temperatuur verwarming. Hierdoor is de samenwerking van vloerverwarming met zonnepanelen of warmtepompen een echte aanrader.
 • Warme vloer, aangename warme voeten. Wij denken dat het voordeel hiervan niet moet worden uitgelegd.

Wat zijn de nadelen van vloerverwarming?

 • Het grootste nadeel van vloerverwarming is de opwarmtijd. Wanneer uw woning eindelijk de gewenste temperatuur zal bereikt hebben met vloerverwarming, kan het zijn dat de verwarming niet meer nodig is. Denk maar aan zonnige winterdagen. 'S morgens heel koud en dus wenst u snel uw woning te verwarming, maar eer de vloerverwarming de temperatuur heeft doen stijgen om het aangenaam comfortgevoel te bereiken, schijnt al lekker het zonnetje in huis en hoeft eigenlijk de vloerverwarming niet meer. Snel opwarmen via vloerverwarming is dus niet direct een optie.
 • Vloerverwarming is zeer geschikt bij nieuwbouwprojecten, maar bij renovatie moet de bestaande vloer verwijderd worden. Dit kan nadelig zijn indien u niet van plan bent om te vloer te vervangen.
 • Tapijten, piano, houten meubelen, houten vloer, ... zijn niet direct aan te raden bij vloerverwarming. Uw interieur moet dus aangepast worden naar een ideale omgeving voor vloerverwarming.

Ik kies voor vloerverwarming! En nu?

Esanico begeleidt op technisch vlak uw keuze voor vloerverwarming. U kunt bij ons terecht voor alle onderdelen van het kleinste accessoire tot de leidingen en matten. Maar hier stopt het niet. Bij Esanico bieden wij u nu ook de installatie van uw vloerverwarming aan en dat aan zeer interessante montageprijzen.

Schutz/Roth50 - 500 m²> 500 m²Specials
verlegging
10/15/20/30
verlegging 10/15verlegging 20/30
Tackersysteem op PUR10,5 euro/m²10 euro/m²8.5 euro/m²op aanvraag
Tackersysteem op Tackerplaten11 euro/m²10.5 euro/m²10 euro/m²op aanvraag
Systeem Noppenplaten11 euro/m²10.5 euro/m²10 euro/m²op aanvraag
Systeem staaldraadnetten zonder isolatie10.5 euro/m²10 euro/m²10 euro/m²op aanvraag
Systeem staaldraadnetten + isolatieplaten11.5 euro/m²10.5 euro/m²10.5 euro/m²op aanvraag
Specialsop aanvraagop aanvraagop aanvraagop aanvraag

Opmerkingen (0)

Geen opmerkingen

Voeg een opmerking toe

U moet ingelogd zijn om een opmerking toe te voegen.

Close