Hallo! Kunnen wij u helpen?

Close

Laatste post

De Dietrich Kaliko warmtepompboiler
Het gebruik van hernieuwbare energie als duurzame optie is vandaag de dag uiterst populair. Meer en meer gezinnen...
op jun 26, 2019 | door Jan De Lille
Airwell MFH monobloc: verfrissing tijdens de hittegolf
De eerste hittegolf is in het land: snikhete periode, torenhoge temperaturen en een non stop zoektoch naar...
op jun 24, 2019 | door Jan De Lille
Wat is het verschil tussen de Atlantic Explorer V3 en de Atlantic Explorer V4?
In een vorige blog hebben we reeds aangekondigd dat de Atlantic Explorer warmtepompboiler vernieuwd zal worden. Vanaf...
op mei 28, 2019 | door Jan De Lille

Vloerverwarming systeem noppenplaten

Geplaatst op: apr 12, 2019 | Auteur: Jan De Lille

Vloerverwarming kan op verschillende manieren geplaatst worden en kunnen we elementair opsplitsen in twee categorieën: droogbouwsysteem en natbouw systeem.

Met droogbouw bedoelen we dat de verwarmingsleidingen "droog" zitten in een ijzeren bescherminghuls. Hierdoor komen ze niet rechtstreeks in contact met de chape. Bij natte vloerverwarming worden deze verwarmingsleidingen wel verwerkt in de chape, omwille hiervan krijgen zij de noemer nat.

Omdat de noppenplaat niet direct als compact kan beschouwd worden, is deze manier van installeren van vloerverwarming geschikter voor nieuwbouwprojecten en niet onmiddellijk voor renovatieprojecten.

We leggen hieronder even uit wat het noppensysteem als vloerverwarming juist inhoudt.

Vloerverwarming systeem noppenplaten

Wanneer u kiest om vloerverwarming te plaatsen met het noppensysteem zult u gebruik maken van een noppenplaat die de buizen op zijn plaats zullen houden. Dankzij die voorgevormde noppen is het noppenplaatsysteem gekend als eenvoudig en gemakkelijk te installeren. De leidingen kunnen zeer eenvoudig in de noppenplaat geduwd worden met de handen en er is geen gereedschap nog extra bevestigingsmateriaal nodig om de leidingen samen met de noppenplaat te monteren.

Hoe zit de vloerverwarming via noppenplaten in elkaar?

Eerst wordt er een laag isolatie aangebracht. Deze isolatie kan ook inbegrepen zijn in uw noppenplaat. Er bestaan namelijk noppenplaat met en zonder isolatie. Over het algemeen kunnen we beschouwen dat een noppenplaat over isolatie beschikt en noppenfolie niet. Uiteraard kunt u aanvullende warmteisolatie aanbrengen om nog extra in te gaan tegen warmteverlies. U heeft dus de keuze tussen noppenfolie zonder isolatie en noppenplaten met EPS isolatie. Hierna worden de verwarmingsbuizen gelegd volgens een voorafbepaald patroon in de noppenfolie. Zoals hierboven reeds vermeld, kan dit zeer snel en eenvoudig uitgevoerd worden daar er geen speciaal gereedschap voor vloerverwarming nodig is noch extra bevestigingsmateriaal om de buizen vast te leggen. Met een eenvoudige duw wordt de verwarmingsleiding tussen de noppen gebracht en klaar! Hierna dient de noppenplaten afgewerkt worden met een uitvulling uit zandcement, ook wel smeervloer genoemd. Hierna kan uitaard de uiteindelijke loopvloer geplaatst worden als laatste afwerking.

Wat zijn de voordelen van vloerverwarming met noppenplaten?

  • Noppenplaten staan gekend voor zijn snelle en eenvoudige installatie die gewoonlijk door één persoon en zonder professioneel materiaal kan uitgevoerd worden.
  • Dankzij de noppenplaten met isolatie werk je dus met isolatie en vloerverwarming in één pakket.
  • Daarnaast kan warmteverlies tegengegaan worden met nog extra aangebrachte isolatieplaten in samenwerking met de noppenplaten.
  • Dankzij de goede thermische isolatie en de akoestische isolatie is vloerverwarming met noppenplaten ideaal voor appartementen.
  • Aangezien de vloerverwarmingsbuizen in de chappe zijn aangebracht, is de opwarmtijd lager. Hierdoor zal het comfortgevoel stijgen en uw energiefactuur dalen.
  • U heeft een grote flexibiliteit op het gebied van het verlegschema en de te kiezen opbouwhoogte. Deze factoren kunnen bepaald worden naar gelang de noden en de wensen.

Hoeveel bedraagt de plaatsing van vloerverwarming met noppenplaten?

U ziet het toch niet zitten om uw vloerverwarming zelf te installeren en u wenst dit uit te besteden. Dat kan! We nemen het voorbeeld van een ruimte van 100m² die u wenst te voorzien van vloerverwarming met noppenplaten. De montageprijs per m² is 11 euro / m². De installatiekost voor van 100m² vloerverwarming met noppenplaten bedraagt uiteindelijk 1100 euro.

Opmerkingen (0)

Geen opmerkingen

Voeg een opmerking toe

U moet ingelogd zijn om een opmerking toe te voegen.

Close