Close

Wat is het verschil tussen de Atlantic Explorer V3 en de Atlantic Explorer V4?

Geplaatst op: mei 28, 2019 | Auteur: Jan De Lille

In een vorige blog hebben we reeds aangekondigd dat de Atlantic Explorer warmtepompboiler vernieuwd zal worden. Vanaf juni is de nieuwe versie van de Atlantic Explorer beschikbaar voor het publiek. Wij bespreken hieronder de verschillen van beide types en de vernieuwingen die het toestel ondergaan heeft.

Wat is het verschil tussen de Atlantic Explorer V3 en de Atlantic Explorer V4?

Atlantic Explorer V4 warmtepompboiler

Wat is het verschil met de Atlantic Explorer V3 warmtepompboiler?

 1. Zoals u duidelijk op de foto kunt zien, heeft de kolom van de Atlantic Explorer V4 warmtepompboiler een grijze kleur en is het toestel dus niet meer volledig wit. Het vooraanzicht is dus verschillend.
 2. Een ander belangrijk uiterlijk verschil is de dat de omvang van het toestel amper gewijzigd werd. De Atlantic Explorer V4 warmtepompboiler is maar 8mm groter dan zijn voorganger.
  De 200 liter versie van de Atlantic Explorer heeft nu een hoogte van 1617mm en de 270 liter versie heeft een hoogte van 1957mm.
 3. De Atlantic Explorer V4 maakt gebruik van een nieuw koelmiddel, namelijk R513a, welke voldoet aan de F-gas regulering. Daarnaast beschikt de nieuwe warmtepompboiler over een kleinere hoeveelheid koelmiddel in vergelijking met de Atlantic Explorer V3, respectievelijk 850 gram in plaats van 1350 gram.
 4. De Atlantic Explorer V4 beschikt over een nieuwe en verbeterde warmtepomp. De technieken evolueren en de fabrikant Atlantic moet volgen. Omwille daarvan beschikt de warmtepompboiler over een vernieuwde warmtepomp met nieuwe onderdelen. De explosietekening in de handleiding kan voor meer duidelijkheid zorgen.
 5. Één van de meest belangrijke vernieuwingen is de ventilator. De Atlantic Explorer V4 beschikt over een verbeterde ventilator.
 6. Er wordt verwacht dat de Atlantic Explorer V4 warmtepompboiler beter zal presteren op akoestiek. De akoestische specificaties zouden moeten verbeteren en dat wel met 4dB(A) minder. Een wijziging en optimalisatie in de isolatie rond de warmtepomp zorgt ervoor dat de Atlantic Explorer V4 veel minder zal vervuilen op akoestiek vlak.
 7. Bij de warmtepompboiler Atlantic Explorer V4 zijn de vijzen verwijderd aan de achterkant van de mantel omheen de warmtepomp. Hierdoor zult u minder moeilijkheden ondervinden om de kap los te maken wanneer het toestel zich tegen de muur bevindt.
 8. De aansluitingen van de warmtewisselaar bij de Atlantic Explorer V4 bevinden zich horizontaal links-rechts terwijl dit bij de Atlantic Explorer V3 onder elkaar stond. Bij beide warmtepompboilers zijn de karakteristieken gelijk, maar er is plaatsbesparing op de buitenkant van de kuip zodat de condenser geoptimaliseerd kon worden.
 9. De PV-functie van de Atlantic Explorer V4 is verbeterd in vergelijking met de warmtepompboiler Atlantic Explorer V3. Het gebruik van gratis elektriciteit van de pv-panelen werd geoptimaliseerd. Wanneer de zon schijnt, wordt er gratis elektriciteit gebruikt, zo niet wordt het elektriciteitsnet aangesproken. Een maximaal rendement wordt beoogd!
 10. De Atlantic Explorer V4 beschikt over een nieuwe anti-legionella modus die het water zal doen opwarmen tot 70ºC. Hierdoor is er geen gevaar meer voor legionella.

De Atlantic Explorer V4 warmtepompboiler is nog steeds verkrijgbaar in vier verschillende modellen en aan dezelfde prijs in vergelijking met zijn verouderd broertje. U heeft de keuze tussen een inhoud van 200 of 270 liter en met of zonder warmtewisselaar.

De verwachtingen van deze versie V4 van de Atlantic Explorer zijn heel hoog en men verwacht dat er een veel betere COP zal zijn en dat de warmtepompboiler over een lager akoestisch vermogen zal beschikken.

We kunnen beschouwen dat het bijna over een identiek hetzelfde toestel gaat, maar die toch her en der vernieuwingen heeft ondergaan om een beter rendement te halen, nog gebruiksvriendelijker te zijn en hierdoor niet blijft stilstaan in de tijd. Vanaf heden zal de Atlantic Explorer V3 nog beschikbaar zijn voor verkoop zolang er voorraad is en vanaf juni 2019 zal de Atlantic Explorer V4 verkrijgbaar zijn.

Voor onze Nederlandse klanten: De Atlantic Explorer V4 warmtepompboiler in zijn vier verschillende modellen zal vanaf juni 2019 op de ISDE-subsidielijst verschijnen. U kunt dus ook genieten van de subsidie bij de vernieuwde versie van de warmtepompboiler.

Opmerkingen (0)

Geen opmerkingen

Close