Laat ons een bericht achter.

Close

Laatste post

Low Nox: Wat mag en wat mag niet?
Normen en regels wijzigen waardoor fabrikanten zoals Bulex, Junkers (nu Bosch) en Vaillant hun gamma moeten...
op sep 2, 2019 | door Jan De Lille
Henrad radiatoren
De meest populaire manier om uw woning te verwarmen is nog steeds de radiator. Als we ons een radiator inbeelden,...
op aug 22, 2019 | door Jan De Lille
Ariston Lydos Hybrid elektrische hybride boiler
De Ariston Lydos Hybrid combineert de elektrische weerstand van een elektrische boiler met een warmtepomp. Hierdoor...
op jul 25, 2019 | door Jan De Lille

De Dietrich Kaliko warmtepompboiler

Geplaatst op: jun 26, 2019 | Auteur: Jan De Lille

Het gebruik van hernieuwbare energie als duurzame optie is vandaag de dag uiterst populair. Meer en meer gezinnen proberen zoveel mogelijk energie te halen uit te omgeving om te kunnen afstappen van andere materiële bronnen zoals stookolie of gas. De De Dietrich Kaliko warmtepompboiler is hier een voorbeeld van en haalt zijn energie uit de omgevingslucht.

De Dietrich Kaliko warmtepompboiler

De De Dietrich Kaliko warmtepompboiler haalt zijn energie uit de omgevingslucht en werkt dus volgens het lucht/water principe. De De Dietrich Kaliko warmtepompboiler bestaat in drie verschillende modellen:

 • De Dietrich Kaliko TWH 200 E
 • De Dietrich Kaliko TWH 300 E
 • De Dietrich Kaliko TWH 300 EH

Wat is het verschil tussen de drie modellen De Dietrich Kaliko warmtepompboilers?

De De Dietrich Kaliko warmtepompboilers hebben alle drie een weerstand van 2.4kW, maar toch zijn er belangrijke verschillen tussen de drie modellen.

Het eerste verschil is de inhoud van de drie warmtepompboilers. De Kaliko modellen die aangeduid zijn met 200 hebben een inhoud van 215 liter, de 300 modellen hebben een inhoud van 260 en 270 liter waarvan de Kaliko TWH 300 E een inhoud heeft van 270 liter en de Kaliko TWH 300 EH 260 liter.

Niet alleen de inhoud is een opmerkelijk verschil tussen de drie Kaliko modellen, ook het al dan niet beschikken over een warmtewisselaar voor zonne-ondersteuning of naverwarming via centrale verwarmingsketel. De De Dietrich Kaliko TWH 300 EH is het enige model warmtepompboiler in het Kaliko gamma dat beschikt over een dergelijke warmtewisselaar.

technische informatie kaliko de dietrich

De De Dietrich Kaliko warmtepompboiler is gekend om zijn enorm rendement. Met een verbruik van 1kWh kan de Kaliko warmtepompboiler 3.7kWh genereren om uw woning te voorzien van sanitair warm water. Als COP-waarde heeft deze De Dietrich warmtepompboiler tot 3.7 en kan dankzij het energie te halen uit de "gratis" lucht 70% van uw jaarlijkse behoefte aan sanitair warm water voorzien.

Dankzij zijn capaciteit van inhoud van de voorraadboiler, namelijk 210, 260 en 270 liter, garandeert de Kaliko warmtepompboiler te voldoen aan de noden van een gezin van 2 tot 6 leden.

Wat zijn de pluspunten van de De Dietrich Kaliko warmtepompboiler?

 • De De Dietrich warmtepompboiler beschikt over een droge weerstand van 2.4kW. Het feit dat het gaat over een droge weerstand vergemakkelijkt het onderhoud.
 • De Kaliko warmtepompboiler van De Dietrich kan ingesteld worden in vier verschillende gebruiksmodi waardoor de werking kan aangepast worden aan de noden van het gezin.
  • Automatisch / Comfort: In eerste instantie produceert de De Dietrich Kaliko sanitair warm water door de warmtepomp in de warmtepompboiler te gebruiken. Wanneer de compressor niet voldoende warm water heeft gemaakt, schieten de elektrische bijverwarming en (indien beschikbaar) de hydraulische bijverwarming in gang.
  • Spaar: De warm waterproductie wordt enkel voorzien door de warmtepomp van de De Dietrich Kaliko warmtepompboiler. De bijverwarmingen worden niet gebruikt. Wanneer de compressor stopt en de hoeveelheid van sanitair warm water is nog niet compleet, dan wordt dit ook weergegeven op het scherm.
  • Boost: Zowel de bijverwarming als de warmtepomp zullen in werking treden om zo snel mogelijk sanitair warm water te kunnen aanbieden. De productie van het warm water van de Kaliko warmtepompboiler wordt dus "geboost".
  • Vakantie: Er wordt geen sanitair warm water voorzien. Toch blijft de temperatuur van het water aanwezig in de De Dietrich Kaliko op 10ºC  behouden.
 • Via de warmtepomp van de De Dietrich Kaliko warmtepompboiler kan het warm water opgewarmd worden tot 65ºC.
 • Het geluidsniveau van de De Dietrich warmtepompboiler is zeer laag. Met zijn 35.2dB(A) wordt de De Dietrich Kaliko als één van de stilste warmtepompboilers aanzien.
 • De condensor van de warmtepompboiler is gemonteerd aan de buitenzijde van het toestel. Hierdoor kan er geen koelvloeistof in aanraking komen met het sanitair warm water en verhoogt dit ook de levensduur van de warmtewisselaar.

Opmerkingen (0)

Geen opmerkingen

Voeg een opmerking toe

U moet ingelogd zijn om een opmerking toe te voegen.

Close