Laat ons een bericht achter.

Close

Laatste post

Low Nox: Wat mag en wat mag niet?
Normen en regels wijzigen waardoor fabrikanten zoals Bulex, Junkers (nu Bosch) en Vaillant hun gamma moeten...
op sep 2, 2019 | door Jan De Lille
Henrad radiatoren
De meest populaire manier om uw woning te verwarmen is nog steeds de radiator. Als we ons een radiator inbeelden,...
op aug 22, 2019 | door Jan De Lille
Ariston Lydos Hybrid elektrische hybride boiler
De Ariston Lydos Hybrid combineert de elektrische weerstand van een elektrische boiler met een warmtepomp. Hierdoor...
op jul 25, 2019 | door Jan De Lille

De Dietrich Alezio G Hybrid warmtepomp

Geplaatst op: jul 4, 2019 | Auteur: Jan De Lille

Wie gebruik wenst te maken van hernieuwbare energie maar toch niet wenst in te boeten op comfort, kan een condenserende gaswandketel combineren met een licht/water warmtepomp. En dat op een zeer compacte manier! Wij stellen u voor: De Dietrich Alezio G Hybrid warmtepomp.

De Dietrich Alezio G Hybrid warmtepomp

Wat houdt de De Dietrich Alezio G Hybrid warmtepomp eigenlijk in?

De De Dietrich Alezio G Hybrid is een lucht/water warmtepomp dat werkt volgens het inverter principe, bestaande uit twee delen: de buitenunit en de hydraulische binnenunit met een condenserende gaswandketel geïntegreerd met een vermogen van 23.4kW tot 33.8 kW dat zowel het sanitair warm water als de verwarming verzorgd.

De De Dietrich Alezio G Hybrid combineert fossiele brandstof met hernieuwbare energie en heeft als belangrijkste doel: comfort bieden in de woning. Wat betekent dat juist? Wanneer verwarmen, gebruik makend van de warmtepomp en dus de hernieuwbare energie, meer energie verbruikt en dus meer elektriciteit verbruikt dan werken met de ketel en de fossiele brandstof, dan zal de De Dietrich Alezio onmiddellijk overschakelen naar de goedkoopste energiebron, in dit geval de fossiele brandstof. Omgekeerd is uiteraard dus ook een mogelijkheid. Samengevat kunnen we zeggen dat de De Dietrich Alezio G Hybrid altijd de meest rendabele manier zal verwarmen of sanitair water zal voorzien.

Wat is het voordeel van deze dubbele werking?

Het kunnen rekenen op een wisselwerking tussen de warmtepomp en zijn hernieuwbare energie dat het onttrekt uit water en lucht en de fossiele brandstof van de condenserende gaswandketel zorgt ervoor dat er op een snelle en uiterst goedkope manier sanitair warm water wordt geproduceerd.

Wat zijn de voordelen van de De Dietrich Alezio G Hybride?

  • De Dietrich Alezio G Hybride staat voor een hoog rendement en heeft een COP van 5.11 bij 7ºC buitentemperatuur. COP moeten we als het volgende interpreteren: voor elke kW aan energie dat de de De Dietrich Alezio G Hybrid verbruikt, produceert het 5.11kW warmte.  We kunnen dus heel eenvoudig afleiden dat u kunt gebruik maken van 4.11 kW gratis energie.
  • De De Dietrich Alezio G Hybride werkt volgens het Inverter principe wat betekent dat het zijn vermogen autmatisch gaat aanpassen aan de werkelijke warmtebehoefte. Daarnaast is het Inverter principe ook een zeer stille manier van werken.
  • Bent u van plan om te renoveren? Dan is de Alezio G Hybride voor u de ideale oplossing! U heeft de mogelijkheid om te werken met twee verwarmingskringen. Hierdoor is een samenwerking tussen radiatoren en vloerverwarming een goede optie.
    Een wamtepomp werkt op lage temperatuur, dit is ideaal voor de vloerverwarming, maar zeer nefast voor de radiatoren. Radiatoren hebben een hogere temperatuur nodig om voldoende warmte te kunnen geven en hierdoor zal het rendement van de warmtepomp dalen. In dergelijke situaties is de De Dietrich Alezio G Hybride de perfecte partner daar het zal overschakelen naar de condenserende gaswandketel zodat de radiatoren toch voldoende warmte kunnen geven. Rendement blijft behouden en er moet niet ingeboet worden aan warmtecomfort.
  • Compact toestel! Ook al bestaat de De Dietrich Alezio G Hybride uit warmtepomp én condenserende gaswandketel, toch bestaat uw binnenunit maar over één toestel.

Zoals bijna alle toestellen vandaag de dag kunnen ze vanop een afstand bestuurd worden. De De Dietrich Alezio G Hybrid is "connected" via een gratis te downloaden app. U kunt uw toestel vanop een afstand bedienen, verbruik bekijken en dus besparen en uw comfort verhogen.

Dankzij het "doorstromer-principe" van de condenserende gaswandketel heeft u op elk moment van de dag sanitair warm water. U bent dus niet afhankelijk van de inhoud van uw voorraadboiler, want daar betekent op is op. Het debiet van de De Dietrich Alezio G Hybrid is 19 liter / minuut.

Opmerkingen (0)

Geen opmerkingen

Voeg een opmerking toe

U moet ingelogd zijn om een opmerking toe te voegen.

Close