Close

Laatste post

Waar moet ik op letten bij het isoleren?
Leidingen die lucht of water doen circuleren, hebben een bepaalde temperatuur. In een koelsysteem zal dit koude lucht...
op mei 23, 2020 | door Jan De Lille
Koppelingen: het verbinden van leidingen
Gas, water, mazout, ... wordt doorheen de woning geleid via een complex systeem van leidingen. Afhankelijk van het te...
op mei 22, 2020 | door Jan De Lille
Riello stookolieketels en branders
De nieuwe Europese normen verplichten aan de fabrikanten om op het vlak van energiebesparing heel wat aanpassingen...
op apr 25, 2020 | door Jan De Lille

Ariston Nevis Plus

Geplaatst op: jul 24, 2019 | Auteur: Jan De Lille

De Ariston Nevis Plus behoort tot het airconditioning gedeelte van het gamma van Ariston en werkt met een Inverter 3D technologie. De nieuwe Nevis Plus alsook de Prios R32 van Ariston verzorgt een comfortgevoel bij elk klimaat zonder nooit zijn rendement uit het oog te verliezen. Deze nieuwe airconditioning van Ariston heeft zijn energie-efficiëntie verbeterd en biedt zo de mogelijkheid aan zijn gebruikers om te besparen op de energiefactuur.

Ariston Nevis Plus

Ariston Nevis Plus airconditioning

De Ariston Nevis Plus is verkrijgbaar in meerdere versies. Het allereerste belangrijke verschil is dat de Ariston Nevis Plus zowel in monosplit als in multisplit bestaat.

Ariston Nevis Plus Monosplit

Wanneer u kiest voor de monosplit versie dan heeft u de keuze uit drie verschillende vermogens: 2.7kW, 3.71kW en 5.37kW. Afhankelijk van de ruimte en de condities van uw woning moet u vermogen kiezen dat voldoende is om een aangenaam comfortgevoel te verkrijgen. Het product dat bij Esanico wordt aangeboden, de Ariston Nevis Plus Monosplit, bestaat uit de binnen- en buitenunit. U hoeft dus beide apparaten niet apart aan te kopen, Ariston biedt de Nevis Plus Monosplit als een set aan. Opgelet! Koelleidingen moeten steeds apart aangekocht worden.

Ariston Nevis Plus Multisplit

Wanneer u meerdere binnenunits wilt installeren in uw woning, dan is de Ariston Nevis Plus Multisplit voor u de ideale oplossing. Afhankelijk van de hoeveelheid binnenunits dat u wenst, moet u een bepaalde buitenunit kiezen. De Ariston Nevis Plus binnenunits zijn steeds dezelfde en kunnen allemaal gecombineerd worden met de buitenunit. Ze zijn opnieuw verkrijgbaar in drie verschillende vermogens: 2.7kW, 3.71kW en 5.37kW en u moet de correcte toestellen bepalen afhankelijk van de grootte en de condities van uw ruimte en woning. De buitenunits moeten gekozen worden in relatie met de ruimtes waar u een binnenunit wenst te plaatsen. Zo heeft u de keuze tussen de volgende buitenunits:

  • Ariston Nevis Plus DUAL - 2 binnenunits Ariston Nevis Plus
  • Ariston Nevis Plus TRUAL - 3 binnenunits Ariston Nevis Plus
  • Ariston Nevis Plus QUAD - 4 binnenunits Ariston Nevis Plus
  • Ariston Nevis Plus PENTA - 5 binnenunits Ariston Nevis Plus

Ariston Nevis Plus en het koelgas R32

Vanaf 2025 zal het voor fabrikanten van airconditioning verboden zijn om nog het koelgas R410 te gebruiken. Ariston heeft hierop reeds geanticipeerd en heeft het koelgas in de nieuwe toestellen gewijzigd door R32. Het voordeel van dit koelgas is dat het een kleinere impact heeft op het klimaat, er veel minder hoeveelheid moet gebruikt worden om hetzelfde vermogen te bekomen en dat het onderhoud en de installatie compatibel zijn. Ariston combineert de Nevis Plus airconditioning dus ook met duurzaamheid en klimaatbewustheid.

Ariston Nevis Plus en WiFi

Ariston heeft een nieuw accessoire ontworden, de WiFi kit genaamd. Dankzij dit accessoire heeft u steeds toegang tot uw Ariston Nevis Plus toestel en kunt u steeds controle uitoefenen op verplaatsing en thuis. Dankzij de zeer gebruiksvriendelijke App "Ariston Clima" kunt u uw toestel vanop afstand besturen, programmeren en het verbruik controleren om zo de hoogst mogelijke besparing te bekomen.

De WiFi kit bestaat uit een USB-stick welke u moet verbinden met het display paneel van uw Ariston Nevis Plus. Wanneer de installatie voltooid is en u de Ariston Clima App heeft gedownload, kunt u deze configureren. Hierna heeft u steeds het gewenste klimaat in uw woning binnen handbereik, waar u ook bent.

Welke pluspunten heeft mijn Ariston Nevis Plus?

  • De Ariston Nevis Plus beschikt over een ECO-modus. Dankzij deze ECO-modus, welke enkel beschikbaar is tijdens de koeling, zult u minder elektriciteit verbruiken doordat de werking van de compressor en de snelheid van de schoepen van de ventilatoren zullen geoptimaliseerd worden.
  • Follow Me: De werking van Ariston Nevis Plus wordt mede bepaald en verbeterd in zijn correctheid door de temperatuursensor in de afstandsbediening. Op die manier heeft het toestel een beter idee over de werkelijke temperatuur van uw ruimte.
  • De Ariston Nevis Plus werkt met 3D Inverter DC  waardoor het toestel zijn werking zal moduleren.
  • Airflow Comfort: Warmte stijgt, koude daalt. Dankzij dit kenmerk van de Ariston Nevis Plus wordt de luchtstroom bij koeling naar omhoog gestuurd en bij verwarming naar beneden. Op deze manier wordt de temperatuur homogeen over de ruimte verdeeld en zal er een aangenamer comfortgevoel zijn.
  • Turbo: Zoals het woord zelf zegt, zal dankzij deze functie de Ariston Nevis Plus ervoor zorgen dat de temperatuur zo snel mogelijk verkregen wordt in de ruimte.
  • De Ariston Nevis Plus beschikt over filters die stofdeeltjes uit de luchtstroom zal verwijderen en u kunt optioneel een heerlijk parfum doen verspreiden in de ruimte via het toestel om een aangename geur te hebben.

De Ariston Nevis Plus Multisplit kan op verschillende manieren samengesteld worden maar niet alle toestellen kunnen gecombineerd worden. Omwille van die reden geven we hieronder weer welke binnenunits er met de buitenunits kunnen gecombineerd worden zodat de Ariston Nevis Plus op de meest optimale manier kan werken:

Configuraties Ariston Nevis Plus

Opstart van de Ariston Nevis Plus

Ariston biedt een gratis opstart aan en de indienststelling van uw toestel zit dus reeds inbegrepen in de aankoop van uw Ariston Nevis Plus. De buitenunits zijn voorgevuld met koelvloeistof en zijn inbegrepen tot een lengte van vijf meter. Wanneer het gaat over langere lengtes en er dus koelvloeistof moet bijgevuld worden, dan wordt er 100 euro excl. btw per externe unit aangerekend door de technieker van Ariston.

Uw Ariston Nevis Plus meot volledig en correct geïnstalleerd zijn, zowel de binnen- als de buitenunit alsook de koelleidingen door een installateur. Neem met ons contact op zodat wij u verder kunnen informeren over de opstart van uw Ariston Nevis Plus toestel.

Ariston Nevis Plus en de bijhorende koelleidingen

De koelleindingen en de bijhorende flair moeten afzonderlijk aangekocht worden en afhankelijk van uw Ariston Nevis Plus heeft u de ene of de andere diameter nodig. Alle diameters van koelleidingen zijn verkrijgbaar in 3, 6, 12 of 20 meter.

ToestelSplitAantal te bestellenType leiding
Ariston Nevis Plus 25Mono11/4" - 3/8"
Ariston Nevis Plus 35Mono11/4" - 3/8"
Ariston Nevis Plus 50Mono11/4" - 1/2"
Ariston Nevis Plus DualMulti21/4" - 3/8"
Ariston Nevis Plus TrialMulti31/4" - 3/8"
Ariston Nevis Plus QuadMulti41/4" - 3/8"
Ariston Nevis Plus PentaMulti

4

1

1/4" - 3/8"

1/4" - 1/2"

Opmerkingen (0)

Geen opmerkingen

Voeg een opmerking toe

U moet ingelogd zijn om een opmerking toe te voegen.

Close