Close

Laatste post

Waar moet ik op letten bij het isoleren?
Leidingen die lucht of water doen circuleren, hebben een bepaalde temperatuur. In een koelsysteem zal dit koude lucht...
op mei 23, 2020 | door Jan De Lille
Koppelingen: het verbinden van leidingen
Gas, water, mazout, ... wordt doorheen de woning geleid via een complex systeem van leidingen. Afhankelijk van het te...
op mei 22, 2020 | door Jan De Lille
Riello stookolieketels en branders
De nieuwe Europese normen verplichten aan de fabrikanten om op het vlak van energiebesparing heel wat aanpassingen...
op apr 25, 2020 | door Jan De Lille

Ariston Lydos Hybrid elektrische hybride boiler

Geplaatst op: jul 25, 2019 | Auteur: Jan De Lille

De Ariston Lydos Hybrid combineert de elektrische weerstand van een elektrische boiler met een warmtepomp. Hierdoor wordt het comfort van de gebruikers dag na dag verzekerd, maar ook een 50% bespaard op de energiefactuur in vergelijking met een gewone traditionele elektrische boiler. Deze hybride boiler kan omwille van de combinatie van de elektrische weerstand met de warmtepomp geklassificeerd worden als energieklasse A.

Ariston Lydos Hybrid elektrische hybride boiler

De Ariston Lydos Hybrid is de eerste elektrische boiler die ook een hybride technologie bevat. Hierdoor krijgt het toestel de energieklasse A. Dankzij deze technolgie kunt u met de Ariston Lydos Hybrid tot 50% meer besparen in vergelijking met een gewone elektrische boiler. Wanneer u het verbruik van de Ariston Lydos Hybrid vergelijkt met een 100 liter elektrische boiler uit het gamma van Ariston dan heeft u de meerprijs die u betaalt voor de hybride elektrische boiler in een half jaar terugverdiend. Omwille van die reden is dit toestel juist zo interessant.

Ariston Lydos Hybrid

De Ariston Lydos Hybrid heeft een zeer strak en modern design waardoor het ideaal is voor elk interieur. Het toestel heeft geen zichtbare leidingen waardoor dit geen slechte invloed heeft op uw ruimte. Toch kan de installateur zeer gemakkelijk toegang hebben tot de verborgen aansluitingen van de Ariston Lydos Hybrid.

Ariston Lydos Hybrid analyseert uw gewoonten met I-Memory functie.

De Ariston Lydos Hybrid elektrische boiler beschikt over de I-Memory functie. Hiermee worden de verbruiksgewoontes van de gebruikers geanalyseerd, bewaard en gebruikt om in de toekomst enkel warm water te voorzien wanneer en de hoeveelheid dat u normaal gezien verbruikt. Gedurende vier weken zal de Ariston Lydos Hybrid uw gewoonten voor warm water analyseren. Hierna zal hij automatisch leveren hetgeen u nodig heeft. Het spreekt voor zich dat dit u zal doen besparen daar er geen warm water wordt voorzien wanneer u het niet nodig heeft.

Daarnaast beheert de Ariston Lydos Hybrid met deze functie de twee energiebronnen die warm water produceren, namelijk de warmtepomp en de elektrische weerstand. Op die manier zal het toestel beslissen om alleen de warmtepomp of de elektrische weerstand te gebruiken of de combinatie van beiden. Wanneer we het meest energie-effeciënt willen werken, zal hij enkel warm water produceren met de warmtepomp. Wanneer de vraag naar warm water ineens verhoogt en de opwarmtijd van het water moet versneld worden, zal de Ariston Lydos Hybrid ook zijn elektrische weerstand doen werken. Om de hoge temperatuur van het warm water te behouden, zal hij enkel zijn elektrische weerstand aanspreken.

Ariston Lydos Hybrid: een warmtepomp en een elektrische weerstand

De Ariston Lydos Hybrid combineert twee energiebronnen in één toestel waardoor het zeer goede prestaties levert.

  • Dankzij de elektrische weerstand zal de Ariston Lydos Hybrid het water snel opwarmen wanneer er vraag naar is. Het gaat over een natte weerstand die beschermd is tegen kalk en die duurzaamheid en een lange levensduur garandeert. Woningen met zeer agressief water moeten zich bij de Ariston Lydos Hybrid geen zorgen maken, daar het ook beschermd blijft.
    Daarnaast heeft de Ariston Lydos Hybrid een actieve anode en een magnesiumanode die 100% bescherming biedt tegen corrosie.
  • Het warmtepomp-gedeelte gaat gratis energie onttrekken uit de buitenlucht om het warm water op te warmen. De werking van de warmtepomp draagt bij tot het rendement en de efficiënte van de Ariston Lydos Hybrid elektrische boiler.

Dankzij deze combinatie kunnen we een A geven als energieklassen en kunt u heel wat besparen op uw energiefactuur.

Wat zijn de voordelen van de Ariston Lydos Hybrid?

De Ariston Lydos Hybrid kunnen we markeren als "Easy Fit". Het toestel is zo ontworpen dat het zeer eenvoudig te installeren is en zich goed aanpast aan elke specifieke installatie-eis. De bevestigingsbeugels zijn inbegrepen in het pakket en de bevestigingen op het toestel zijn zo ontworpen dat de vervanging van een elektrische boiler een zeer eenvoudige taak is. Hierdoor hoeft u ook geen wijziging uit te voeren in uw elektriciteitskast.

De Ariston Lydos Hybrid elektrische hybride boiler is een zeer snel toestel en u zult 15% sneller genieten van warm water in vergelijking met een traditionele elektrische boiler. Dankzij een lampje op het scherm van de Ariston Lydos Hybrid weet u ten allen tijde of er voldoende warm water beschikbaar is daar er wordt aangeduid wanneer het warm water voor uw douche klaar is. Zoals vele van de Ariston toestellen heeft de Lydos Hybrid een boost functie dat ervoor zorgt dat er nog sneller warm water aanwezig is. Hiervoor zal hij sowieso de elektrische weerstand inschakelen.

Opmerkingen (0)

Geen opmerkingen

Voeg een opmerking toe

U moet ingelogd zijn om een opmerking toe te voegen.

Close