Close

Laatste post

Ariston Nuos sanitaire warmtepompen
Bij de ingang van het nieuwe jaar heeft Ariston enkele aanpassingen doorgevoerd in zijn gamma van sanitaire...
op feb 7, 2020 | door Jan De Lille
Ariston Velis Evo Dry elektrische boiler
De Ariston Velis Evo Dry is de vernieuwde versie van de Ariston Velis Evo Plus. Vanaf 2020 is de Velis Evo Plus...
op feb 6, 2020 | door Jan De Lille
Het belang van ventileren
Onder het begrip ventileren begrijpen we allemaal dat dit het continu verversen is van de lucht die aanwezig is in de...
op jan 15, 2020 | door Jan De Lille

Henrad radiatoren

Geplaatst op: aug 22, 2019 | Auteur: Jan De Lille

De meest populaire manier om uw woning te verwarmen is nog steeds de radiator. Als we ons een radiator inbeelden, denken we direct aan een heel belangrijke speler: Henrad. Henrad maakt onderdeel van de Stelrad Radiator Group, SRG, en heeft sinds 2014 een marktaandeel van 20%.

Henrad radiatoren zijn verkrijgbaar voor elk wat wils, standaard sobere radiatoren tot strakke designradiatoren of handdoekdrogers. Elke wens wordt door Henrad beantwoord.

Henrad radiatoren

Hoe kies ik de juiste Henrad radiator?

Om de juiste radiator naar uw wens te kiezen, moet u zich een aantal vragen stellen. Aan de hand van die antwoorden kunt u de geschikte Henrad radiator bepalen. Hieronder kunt u enkele handige vragen terugvinden om zo de juiste Henrad radiator te kiezen:

IK ZOEK EEN RADIATOR MET ...

Omkasting en naadloze vormgeving.

Indien u op zoek bent naar een Henrad radiator met omkasting, moet u opteren voor een radiator met een elegante sierrooster en strakke zijpanelen.

 • Henrad Compact radiator
 • Henrad Premium radiator
 • Henrad Everest radiator

Welke radiator van Henrad voldoet hier niet aan?

 • Henrad Standard radiator

Onzichtbare leidingen.

De Henrad Standard radiator en de Henrad Compact radiator hebben zichtbare leidingen. Er bestaan ook Henrad radiatoren die de leidingen verwerkt hebben in de radiator zelf. Hierdoor zijn alle leidingen perfect weggewerkt en dus onzichtbaar. Dankzij het ingebouwd thermostatisch regelventiel en een thermostatisch element zal het rendement van uw radiator stijgen.

 • Henrad Everst 8
 • Henrad Premium Eco

Horizontale positie of verticale positie.

In uw woning zullen bepaalde plaatsen in aanmerking komen om een radiator te plaatsen. Soms past er helaas geen horizontale Henrad radiator en zult u moeten opteren voor een verticale Henrad radiator. Hierdoor geeft u meer dimentie aan uw woning.

 • Henrad Alto

Een decoratieve voorzijde.

U kunt Henrad radiatoren terugvinden met een vlakke voorzijde en met een gelijnde voorzijde. Voor elk wat wils en afhankelijk van uw interieur en het design van uw woning zult u een vlakke voorzijde, een geribbelde of een gelijde voorzijde verkiezen.

 • Henrad Everest Plan
 • Henrad Compact Line

Gekleurd uiterlijk.

Inderdaad, Henrad biedt ook gekleurde radiatoren aan. U kunt elke radiator verkrijgen in een heleboel kleuren. Haal inspiratie uit de Henrad kleurenkaart welke terug te vinden is in de catalogus of neem contact met ons op. Zulke radiator moet speciaal bij Henrad besteld worden en heeft een meerprijs + langere leverdatum.

Henrad ECO radiatoren

Henrad ECO radiator met thermostatisch vooringesteld ventiel

Waarvoor dient het vooringesteld thermostatisch ventiel van de Henrad radiator met eco technologie? Het ventiel regelt de watertoevoer in de Henrad radiator. Fabrieksmatig krijgt elke Henrad radiator een vooringesteld ventiel gemonteerd, afhankelijk van zijn afmetingen. Op die manier acht Henrad een zo hoog mogelijk rendement van de Henrad radiator te verkrijgen.

Wordt mijn Henrad radiator van de ECO range links of rechts gemonteerd?

U kunt uw Henrad radiator zowel met een links als met een rechts ventiel gebruiken zonder dit expliciet te moeten doorgeven bij de bestelling. U kunt heel gemakkelijk het ventiel van plaats veranderen zonder de leidinge van het water (aanvoer en retour) aan te passen.

Welke aansluiting heeft mijn Henrad Eco radiator?

Uw Henrad radiator uit de ECO range heeft een middenaansluiting. Hierdoor hoeft u nog niet de lengte van uw radiatoren te bepalen wanneer u uw leidingen plaatst. Dit geeft u tijdens bouwwerken meer speling en ruimte om nadien de afmetingen van uw Henrad radiator te bepalen. Daarnaast beschikt de eco radiator van Henrad ook een rechtse aansluiting onderaan de radiator. Wenst u een linkse aansluiting voor uw leidingen? Dat kan! Maar dit moet wel specifiek doorgegeven worden tijdens de bestelling, daar dit speciaal moet besteld worden bij Henrad. Deze radiatoren van Henrad worden speciaal gemaakt op vraag van de klant.

Waarom kiezen voor een Henrad Eco radiator?

De Henrad Eco radiator is een unieke radiator binnen het gamma van Henrad, daar het water op een andere manier de radiator instroomt wanneer je vergelijkt met andere Henrad radiatoren zonder het ECO-principe. De Henrad Eco radiator heeft een seriële instroom. Hierdoor verwarmt eerst de voorste plaat en hierna de achterste plaat. Hierdoor heeft de voorste plaat van de Henrad radiator een hogere temperatuur en biedt de Henrad radiator een hogere stralingswarmte. U geniet dus sneller van een aangenaam warmtegevoel. Dankzij dit principe is het comfortgevoel hoog en zelfs blijvend bij lagere temperatuur verwarmingssystemen.

 • Minder verlies van warmte langs de achterzijde van de Henrad radiator: Door de voorste plaat eerst en dus het meeste te voorzien van heet water wordt alle stralingswarmte langs de voorzijde afgegeven. Het verlies van deze stralingswarmte langs de achterzijde van de radiator is dus minimaal.
 • Dankzij het eco-principe bespaart u tot wel 10% op uw energiefactuur.
 • Snellere opwarking dankzij het eerst verwarmen van de voorste plaat van de Henrad radiator.

De werking van een Henrad radiator met eco-technologie

 • CONVECTIEWARMTE: Elke radiator werkt met convectiewarmte, daar de ruimte verwarmd zal worden door de luchtstroom die de radiatoren veroorzaken. Warme lucht stijgt, verwarmt de ruimte, koelt af en daalt opnieuw langs de muren waardoor de lucht opnieuw zal opgewarmd worden door de radiatoren.
 • STRALINGSWARMTE:
  Stralingswarmte kan vergeleken worden met verwarming door zon. Wanneer je in de zon staat, zul je de warmte die afgegeven wordt door de zon zeer duidelijk voelen. De stralingswarmte van een radiator werkt op dezelfde manier. Via stralen (infrarood) wordt de warmte afgegeven aan de omgeving, zo ook meubels en mensen. Deze stralingswarmte is wat een behaaglijk gevoel geeft en het comfortgevoel zal doen stijgen. De Henrad radiator met eco-principe speelt juist in op deze stralingswarmte en heeft tot 50% meer stralingswarmte in vergelijking met een traditionele radiator. Een traditionele radiator verwarmt 80% via convectie en 20% via stralingswarmte.

Wat is het verschil tussen de Henrad Hygiene Eco en de Henrad Premium Eco?

De Henrad Hygiene Eco heeft geen bovenrooster en zijpanelen waardoor u veel eenvoudiger de radiator kunt reinigen. Daarnaast bestaan beide modellen ook in een galva versie. Deze Henrad radiator in galva is uiterst geschikt voor vochtige ruimtes daar het een extra bescherming heeft.

Opmerkingen (0)

Geen opmerkingen

Voeg een opmerking toe

U moet ingelogd zijn om een opmerking toe te voegen.

Close