Close

Laatste post

Mobiele airco: Aspen ASP-1900
Warm weer? Slechte nachtrust? Maar het installeren van een Monosplit Airco is geen optie voor u? Dan is een mobiele...
op jul 30, 2020 | door Sharon De Lille
Verwarmen met gasconvectoren
Convectoren staan gekend om hun snelle en evenwichtige opwarming waardoor u zeer snel zult genieten van een aangename...
op jul 26, 2020 | door Jan De Lille
Hoe uw woning beveiligen?
Zowel tijdens uw aanwezigheid in uw woning als tijdens de afwezigheid kunnen er een heleboel zaken gebeuren die een...
op jul 17, 2020 | door Jan De Lille

Waterleiding in Niron

Geplaatst op: okt 7, 2019 | Auteur: Jan De Lille

Niron is al gedurende 25 jaar een belangrijke speler op de Belgische markt en kan men beschouwen als één van de interessantste opties bij uw keuze voor leidingen bij watersystemen. Hun ruim assortiment bestaande uit grote en kleine diameters biedt u een oplossing voor elke situatie.

Waterleiding in Niron

Niron leidingen en fittingen zijn vervaardigd uit PP-R of in chemische termen: polypropyleen random copolymeer. Dankzij hun ruim aanbod aan buizen en hulpstukken kunt u Niron in bijna alle situaties gebruiken. Hun uiteenlopende productielijnen, welke verschillen in samenstelling van de gebruikte materialen, voldoen aan een groot aantal applicaties. Elke productlijn die bruikbaar is voor een bepaalde situatie wordt gekenmerkt door een bepaalde kleurcode.

Waarom kiezen voor Niron?

Het gebruik van Niron leidingen en Niron fittingen heeft een heleboel voordelen:

 • PP-R buizen of Niron buizen verdragen waterhardheid, chemische substanties en verschillende zuurtegraden. Hierdoor ondervinden zij geen corrosie. (Uiteraard zijn er zuren waar Niron wel enkele zwakheden vertoont, maar deze kunt u gemakkelijk terugvinden in hun lastenboek.)
 • Kalkaanslag bij Niron wordt vermeden door hun gladde binnenkant.
 • Niron beperkt warmteverlies en condensatie. De stof waaruit Niron vervaardigd is, is een slechte warmtegeleider. Hierdoor is het een uitstekende thermische isolatie.
 • Niron is veerkrachtig. Hierdoor kunt u de leidingen zonder enige schrik gebruiken in gebieden die gevoelig zijn voor seismische trillingen.
 • Niron heeft een lange levensduur en kan wel meer dan 50 jaar mee. Het heeft namelijk een hoge weerstand tegen slijtage zoals erosie en corrosie.
 • Niron is ook een slechte elektriciteitsgeleider en is hierdoor resistent tegen zwerfstromen.
 • Niron fittingen en Niron leidingen zijn vervaardigd uit materiaal dat elastisch is en dat staat toe dat het materiaal kan uitzetten wanneer het volume van het water door bevriezing of vorst wijzigd. Hierdoor is er dus geen gevaar op gebarsten leidingen bij zeer koud winterweer.
 • Niron is gemaakt uit materiaal dat op een bepaalde manier ook geluid zal absorberen. Hierdoor wordt geluidshinder (trillingen en lawaai dat te wijten zijn aan het stromen van water) wordt vermeden.
 • De gladde oppervlakte van de leidingen van Niron zorgt ervoor dat het drukverlies beperkt wordt.

Wat is het verschil tussen de standaard Niron en de Niron FG?

FG bij Niron FG staat voor Fiber Glass of glasvezel in het Nederlands. Wanneer men de thermische uitzetting van de Niron leidingen wenst te beperken, kan het kiezen voor Niron glasvezelversterkte buizen een goede optie zijn. De kunststof van de leidingen is op een homogene manier bewerkt met glasvezel waardoor deze sterker is en dus minder zal uitzetten. De opbouw van de buis is als het volgt: 33% PP-R, 33% Fiber Glass en 33% PP-R. U kunt deze Niron leidingen eenvoudig herkennen door de groene streek die door de kenmerkend blauwe kleur van het Niron gamma loopt.

Wat is het verschil tussen blauwe Niron en groene Niron?

Kleuren spelen een belangrijke rol in het gamma van Niron. Niet dat deze een speciale functie hebben, maar eerder voor duidelijkheid zorgen bij de verschillende productlijnen. Zo weet u steeds welke specifieke leiding u in uw handen heeft uit het gamma van Niron en kunt u perfect nagaan of deze voldoet aan de voorwaarden om te gebruiken in uw situaties. Zo worden misverstanden vermeden.

Wanneer we de catalogus van Niron bekijken zien we in de standaard Niron versie een groene en een blauwe kleur, maar hierna geen enkel verschil. De reden voor deze verschillende kleur is het feit dat in Duitsland en in grensliggende gebieden met Duitsland de groene kleur gebruikelijker is dan de blauwe. Omwille van die reden hebben wij enkel de blauwe versie op stock.

Waarvoor kan ik de blauwe Niron leidingen en Niron fittingen gebruiken?

U kunt de Niron blauwe leidingen (of groene) met of zonder Fiber Glass gebruiken voor de volgende doeleinden. Wij halen er enkel de residentiële doeleinden uit.

 • Drinkbaar water: Het gebruik van Niron waterleidingsysteem heeft geen invloed op de drinkbaarheid van uw water.
 • HVAC
 • Zwembaden
 • Verwarming

Wenst u Niron leidingen te gebruiken voor gerecycleerd water dan moet u kiezen voor de paarse versie.

Opmerkingen (0)

Geen opmerkingen

Voeg een opmerking toe

U moet ingelogd zijn om een opmerking toe te voegen.

Close