Close

Laatste post

Mobiele airco: Aspen ASP-1900
Warm weer? Slechte nachtrust? Maar het installeren van een Monosplit Airco is geen optie voor u? Dan is een mobiele...
op jul 30, 2020 | door Sharon De Lille
Verwarmen met gasconvectoren
Convectoren staan gekend om hun snelle en evenwichtige opwarming waardoor u zeer snel zult genieten van een aangename...
op jul 26, 2020 | door Jan De Lille
Hoe uw woning beveiligen?
Zowel tijdens uw aanwezigheid in uw woning als tijdens de afwezigheid kunnen er een heleboel zaken gebeuren die een...
op jul 17, 2020 | door Jan De Lille

DucoBox Eco ventilatiewarmtepomp

Geplaatst op: dec 18, 2019 | Auteur: Jan De Lille

Met de DucoBox Eco verwarmt en ventileert u zonder buitenunit. Het is namelijk een ventilatiewarmtepomp met warmteterugwinning. Het concept wordt omschreven als slimme ventilatie waarbij de kwaliteit van de lucht en de energie-efficiëntie wordt gecombineerd met besparing.

DucoBox Eco ventilatiewarmtepomp

DucoBox Eco ventilatiewarmtepomp

De DucoBox Eco ventilatiewarmtepomp met actieve warmteterugwinning werkt als het volgt: het toestel haalt warmte uit twee factoren, namelijk uit de ventilatielucht die wordt afgevoerd en daarbij aanvullend uit de buitenlucht. Deze warmte kan gebruikt worden voor zowel verwarming als sanitair warm water. Het hele jaar door kunt u dus genieten van warmteterugwinning. Dankzij deze manier van werken van de DucoBox Exo geniet u van een uiterst hoog rendement en biedt Duco hierbij dé oplossing voor hernieuwbare energie.

De DucoBox Eco heeft een slimme sturing. Dit betekent dat de het toestel enkel bij een hogere vraag zal opteren voor een secundaire warmtebron. Door het feit dat deze enkel zal aangesproken worden wanneer er meer gevraagd wordt, kunnen we spreken van een energiezuinige DucoBox Eco ventilatiewarmtepomp die een maximaal comfort blijft garanderen.

Wat zijn de voordelen van de DucoBox Eco ventilatiewarmtepomp?

  • Eenvoudige installatie en bediening: De DucoBox Eco beschikt over een automatische regeling waardoor bij aanwezigheid van de minimum vereiste accessoires de installatie zeer snel kan uitgevoerd worden. Daarnaast beschikt u ook over de Duco Ventilation App waarmee je uw DucoBox Eco zeer eenvoudig kunt bedienen.
  • Slimme vraagsturing: Dankzij de verschillende metingen van het vochtgehalte, CO2-gehalte en de tijd wordt ervoor gezorgd dat u juist voldoende heeft om te kunnen genieten van een maximaal comfort. De DucoBox Eco geeft niet te weinig en niet te veel. Hierdoor hoeft u niet in te perken in uw wensen, maar zult u ook geen energie verbruiken welke u eigenlijk niet nodig heeft. Op die manier kunt u echt wel tot 40% op uw verbruik besparen.

De DucoBox Eco ventilatiewarmtepomp kan kleine of woningen die voldoende geïsoleerd zijn op een comfortabele manier verwarmen en zelfs het bad en douche voorzien van warm water. Dit kunt u allemaal voorzien zonder de aanwezigheid van een centrale verwarmingsketel. Heeft u een referentie nodig of de DucoBox Eco voldoende is als totaaloplossing in uw woning? Het beste jaarrendement van de DucoBox Eco kan verkregen worden als uw woning niet meer dan 5kW nodig heeft bij een temperatuur van -5ºC. Dan zal de DucoBox Eco voldoen aan uw warmtebehoefte. Daarnaast kan de ventilatiewarmtepomp sanitair warm water voorzien voor gezinnen tot 3 à 4 personen. Bent u nog steeds niet zeker? Neem even contact op met onze technische dienst.

Welke mogelijke installaties heeft de DucoBox Eco?

DucoBox Eco en het Hybride concept

Wanneer u reeds beschikt over een bestaande gasketel kunt u dankzij de DucoBox Eco 60% besparen op gas. Hier combineren we de verwarmingsketel met de ventilatiewarmtepomp en dan spreekt men van een hybride installatie. Op die manier kunt u steeds meer groener wonen en de warmtelast verminderen voor verwarming of sanitair warm water. Binnen dit concept kunt u uw DucoBox Eco ventilatiewarmtepomp combineren met, zoals reeds gezegd, centrale verwarmingsketel, maar daarnaast ook een voorraadboiler van 60 - 300 liter.

DucoBox Eco en het All-Electric concept

Wanneer uw woning een warmtelast heeft van ongeveer 5kW en uw vraag naar sanitair warm water komt van drie of vier gezinsleden kunt u via het All-Electric concept van de DucoBox Eco gasloos verwarmen en wam water verkrijgen. Het is een complete oplossing waarbij us ventilatiewarmtepomp de totaaloplossing is.

Opmerkingen (0)

Geen opmerkingen

Voeg een opmerking toe

U moet ingelogd zijn om een opmerking toe te voegen.

Close