Close

Laatste post

Mobiele airco: Aspen ASP-1900
Warm weer? Slechte nachtrust? Maar het installeren van een Monosplit Airco is geen optie voor u? Dan is een mobiele...
op jul 30, 2020 | door Sharon De Lille
Verwarmen met gasconvectoren
Convectoren staan gekend om hun snelle en evenwichtige opwarming waardoor u zeer snel zult genieten van een aangename...
op jul 26, 2020 | door Jan De Lille
Hoe uw woning beveiligen?
Zowel tijdens uw aanwezigheid in uw woning als tijdens de afwezigheid kunnen er een heleboel zaken gebeuren die een...
op jul 17, 2020 | door Jan De Lille

Bulex MagnaAqua warmtepompboiler: vernieuwd gamma

Geplaatst op: jan 7, 2020 | Auteur: Jan De Lille

Bulex heeft zijn gamma vernieuwd van de warmtepompboilers. We verwelkomen de nieuwe MagnaAqua. Bulex heeft zijn MagnaAqua aangevuld met twee kleine wandmodellen. Bij het "oude" gamma konden we kiezen uit drie varianten, nu kunnen wij kiezen uit vijf Bulex MagnaAqua warmtepompboilers. Met andere woorden, dankzij de vernieuwing doorgevoerd door Bulex hebben gezinnen meer keuze en is er voor elke wens en nood een ideaal MagnaAqua warmtepompboiler te kiezen.

Bulex MagnaAqua warmtepompboiler: vernieuwd gamma

Bulex Magna Aqua: het aanbod

De Bulex MagnaAqua warmtepompboiler is ideaal voor renovatieprojecten alsook voor nieuwbouw. Dankzij het vernieuwde gamma van de Bulex Magna Aqua is er een een nog grotere variatie waardoor het bereik nog groter wordt als oplossing voor sanitair warm water. Dankzij meer keuzemogelijkheden bij de Bulex Magna Aqua wordt deze warmtepompboiler een interessante keuze bij nog meer woningeigenaars.

Het gamma van de Bulex MagnaAqua warmtepompboiler omvat opnieuw een model van 150 liter, welke een wandmodel was en nog steeds is, alsook een 200 liter vloermodel. Tot hier is alles binnen het oorspronkelijk gamma van Bulex hetzelfde gebleven. Aangezien 150 liter nog steeds een vrij grote inhoud is voor een voorraadboiler heeft Bulex de keuze gemaakt om ook twee kleinere wandmodellen toe te voegen, namelijk 80 en 100 liter. Daarnaast werd het vloermodel van 300 liter vervangen door een Bulex MagnaAqua warmtepompboiler van 270 liter. Gedurende het afgelopen najaar werd daar ook nog een versie met extra warmtewisselaar aan toegevoegd. Dankzij deze extra warmtewisselaar is de gebruiker in de mogelijkheid om bij te verwarmen via zonnepanelen of cv-ketel.

Bulex MagnaAqua warmtepompboiler staat voor energiebesparing en milieuvriendelijkheid

De Bulex Magna Aqua warmtepompboiler haalt zijn warmte uit binnen- en buitenlucht om sanitair warm water te voorzien. Hierdoor is hij voordeliger dan een traditionele elektrische boiler. Aangezien hij "gratis" sanitair warm water voorziet, zult u dit ook snel merken op uw energiefactuur. Als gebruiker van een Bulex Magna Aqua kunt u tot wel 75% besparen. Velen zullen denken: Het is wel een enorme investering! Klopt! De Bulex MagnaAqua warmtepompboiler is duurder dan een gewone eenvoudige elektrische boiler, maar dankzij zijn energiebesparing zult u die meerprijs op twee en een half jaar reeds terugverdiend hebben. En vanaf dan begint pas echt de besparing! Dankzij de premies die Vlaanderen geeft aan de gebruikers bij aankoop en installatie van hernieuwbare energieproducten zult u zelfs nog sneller de meerprijs terugverdiend hebben.

De Magna Aqua warmtepompboiler van Bulex heeft geen warmteverlies.

De tank van de MagnaAqua Bulex warmtepompboiler is bij de vloermodellen vervaardigd uit inox en bij de muurmodellen geëmailleerd. Daarnaast zijn ze zeer goed geïsoleerd waardoor er amper warmteverlies te bemerken valt. Wanneer het buiten uiterst koud is onder het vriespunt zal de Bulex Magna Aqua nog steeds zijn water kunnen verwarmen tot 60ºC en dat zonder bijverwarming en ondersteuning door cv-ketel, zonnesysteem of weerstand. We kunnen de Bulex MagnaAqua warmtepompboilers beschouwen als de meest efficiënte op de markt, dit dankzij een COP van 2.6 en een A+ energielabel.

Dankzij zijn compact design, zowel de kleine als de grotere modellen, kunt u zeer gemakkelijk een plaats vinden in uw woning om het toestel te installeren. Daarnaast geeft zijn zeer stille werking u ook de mogelijkheid het toestel te plaatsen in ruimtes die dichter bij de leefruimtes gelegen zijn. Maak u geen zorgen: uw Bulex Magna Aqua zal u niet storen met zijn 33 dB (A) (Op een afstand van twee meter).

De Bulex Magna Aqua is zeer eenvoudig te bedienen en staat gekend als een gebruiksvriendelijk toestel. Dankzij een intuïtieve display kunt u uw Bulex warmtepompboiler programmeren volgens een weekprogramma waarbij u elke dag een afzonderlijke instelling kunt ingegeven. Het is namelijk ingedeeld in zeven periodes. Daarnaast heeft het toestel ook een vakantiemodus en een turbomodus. De vakantiemodus geeft u de mogelijkheid om uw Bulex Magna Aqua warmtepompboiler in stand-by te plaatsen voor maximum 99 dagen waarbij de antivriesfunctie actief blijft. De turbomodus geeft u de mogelijkheid om onmiddellijk van warm water kunnen genieten in uitzonderlijke nood. De standaardinstelling is uiteraard het meest efficiënte.

Bulex Magna Aqua: voor elk wat wils

Zoals reeds vermeld, bestaat de Bulex Magna Aqua warmtepompboiler uit de volgende modellen: 80, 100 en 150 liter als wandmodel en de 200 en 270 liter (met of zonder extra warmtewisselaar) als staand model.

  • 270 liter: gezin bestaande uit 5-6 personen
  • 200 liter: gezin bestaande uit 4 personen
  • 150 liter: maximaal drie personen (Tweekamerappartement)
  • 100 liter: twee bewoners (Klein appartement)
  • 80 liter: flat voor studenten of serviceflat

Opmerkingen (0)

Geen opmerkingen

Voeg een opmerking toe

U moet ingelogd zijn om een opmerking toe te voegen.

Close