Close

Laatste post

Coronavirus
Het zijn vreemde tijden en ook voor Esanico is dit een geheel nieuwe situatie. Gedurende ons hele bestaan hebben wij...
op mrt 21, 2020 | door Jan De Lille
Waarom stookolie nog steeds een optie is
Minister van Energie Bart Tommelein zorgde voor heel wat onrust een tijdje geleden met het nieuw opgestelde Vlaams...
op mrt 11, 2020 | door Jan De Lille
Riello mazoutketel
Stookolie of mazout is nog steeds een belangrijke speler bij de keuze van uw verwarmingssystemen. Het belangrijkste...
op mrt 9, 2020 | door Jan De Lille

Ariston Velis Evo Dry elektrische boiler

Geplaatst op: feb 6, 2020 | Auteur: Jan De Lille

De Ariston Velis Evo Dry is de vernieuwde versie van de Ariston Velis Evo Plus. Vanaf 2020 is de Velis Evo Plus alleen nog maar verkrijgbaar totdat er geen voorraad meer is. Vanaf dan wordt enkel nog de DRY versie verdeeld. Wij leggen uit welke aanpassingen Ariston heeft uitgevoerd op zijn elektrische boiler die toch wel tot de beste van de markt behoort: namelijk energieklassen B!

Ariston Velis Evo Dry elektrische boiler

Ariston heeft een heleboel aanpassingen doorgevoerd bij de jaarwisseling. In de nieuwe catalogus van 2020 kunnen we een heleboel veranderingen en nieuwigheden ontdekken. Wij zullen ze in de volgende artikels ook even verduidelijken.

Eén van de belangrijkste aanpassingen die Ariston heeft uitgevoerd is in zijn gamma van elektrische boilers. Over het algemeen kunnen we bij de modellen niets nieuws ontdekken behalve dan bij de Velis Evo van Ariston. Wij zeggen vaarwel aan de Ariston Velis Evo Plus en wij verwelkomen de Ariston Velis Evo Dry.

Ariston Velis Evo Dry

Wat is zo interessant aan deze elektrische boiler en wat maakt hem zo populair? Een woord: compact! Hij is de ideale vervanger van uw doorstromer op gas. Wanneer u van plan bent om af te stappen van gas of u vindt het toch maar niets om een toestel dat gas verbruikt in uw badkamer of keuken aanwezig te hebben, dan is de Velis Evo van Ariston de ideale oplossing. Dankzij zijn rechthoekige vorm en zijn diepte van slechts 27 centimeter past hij in elke kast waar oorspronkelijk zich uw doorstromer bevond. Daarnaast worden ook alle plaatsgebreken opgelost, daar het toestel zowel verticaal als horizontaal kan geïnstalleerd worden. Compact en flexibel dus. Bij een verticale installatie van de Ariston Velis Evo bevinden de uitgang van de buizen zich onderaan het toestel, bij horizontale installatie bevinden de buizen zich links van de Ariston Velis Evo elektrische boiler.

Wat is het verschil tussen de Ariston Velis Evo Dry en de Ariston Velis Evo Plus?

Ariston heeft twee belangrijke aanpassingen doorgevoerd: vermindering en mogelijke modellen binnen het Velis Evo gamma en de verandering van een natte naar een droge weerstand. Uiteraard deed de naam Velis Evo Dry dit ons al vermoeden.

  • Beperkter aantal modellen van de Ariston Velis Evo Dry in vergelijking met de Ariston Velis Evo Plus

De inhoud van de Ariston Velis Evo Dry blijft hetzelfde. U kunt kiezen tussen 45 liter, 65 liter en 80 liter. De modellen worden als volgt benaamd:

  1. Ariston Velis Evo Dry 50
  2. Ariston Velis Evo Dry 80
  3. Ariston Velis Evo Dry 100

De Ariston Velis Evo Plus had nog twee extra varianten bij het model Ariston Velis Evo Plus 100, namelijk een zwart model en een Velis Evo Plus met wifi. Deze twee modellen vinden we (momenteel) niet meer terug in de catalogus van Ariston. Wij vemoeden dat er niet voldoende vraag naar was.

  • De Ariston Velis Evo Dry heeft momenteel een droge weerstand in plaats van een natte weerstand.

Het is algemeen geweten dat een droge weerstand beter is dan een natte weerstand en dat door deze aanpassing een technisch knelpunt zal vermeden worden. De Ariston Velis Evo Dry beschikt over een dubbele droge weerstand of steatietweerstand in elke kuip. Op deze manier wordt kalkvorming beperkt. Een natte weerstand zit rechtstreeks in de kuip en wordt dus in het water gedompeld. Bij een droge weerstand wordt deze beschermd door een huls en is er dus geen rechtstreeks contact met het water. Het spreekt dus voor zich dat er minder kalkaanslag zal plaatsvinden en dus de bijhorende problemen hieromtrent ook vermeden zullen worden.

Wat maakt de Ariston Velis Evo Dry zo interessant?

Zoals we reeds hierboven hebben vermeld, maakt de compactheid en de flexibiliteit van de elektrische boiler het zo een interessant artikel. Er zal amper een plaats bestaan waar dit artikel niet kan geïnstalleerd worden. Een diepte van 27 centimeter en de mogelijkheid tot zowel horizontale als verticale installatie zorgt ervoor dat u de Ariston Velis Evo Dry overal kunt installeren.

Daarnaast waren wij in het verleden overtuigd van de Ariston Velis Evo Plus mits één "maar", namelijk de natte weerstand. Wij weten uit ervaring dat dit voor problemen kan zorgen en de aanpassing die Ariston heeft uitgevoerd om tot de Ariston Velis Evo Dry te komen vinden wij dan ook fantastisch. De droge weerstand in dubbele versie is een perfecte wijziging van de elektrische boiler.

De Ariston Velis Evo Dry beschikt over de ECO EVO functie. Wat betekent dit? Uw elektrische boiler van Ariston zal energie besparen combineren met het naleven van uw wensen. De CoreTech thermostaat van de Ariston Velis Evo Dry gaat uw gewoontes analyseren en onthouden waardoor hij enkel de gewenste hoeveelheid op het gewenste moment gaat opwarmen. Dit kan u tot wel 14% extra doen besparen op uw energiefactuur. Dankzij de CoreTech thermostaat behoort de Ariston Velis Evo Dry tot energieklasse B, welke de beste klasse is op de markt voor elektrische boilers.

De Ariston Velis Evo Dry beschikt over een dubbele kuip dat een zeer snelle opwarming van het sanitair warm water garandeert. Wanneer u het warm water heeft opgebruikt, hoeft u hierdoor maar 50 minuten te wachten totdat u opnieuw kunt genieten van een lekker warme douche.

De Ariston Velis Evo Dry beschikt over een zeer intuïtief touch screen, namelijk "Blue Tech". Hierop kunt u een heleboel informatie terugvinden: het aantal douches die nog beschikbaar zijn, hoelang u moet wachten totdat u opnieuw een warme douche kunt nemen en u kunt op een zeer eenvoudige manier uw elektrische Ariston boiler programmeren aan de gewenste temperatuur en de hoeveelheid warm water hij voor u moet voorzien.

Daarnaast beschikt de Ariston Velis Evo Dry over de NANOMIX technologie. Deze voorkomt dat het reeds opgewarmde water zich gaat vermengen met nieuw koud inkomend water. Het werkt namelijk met laagvorming. Het beschikt ook over de volgende technologieën: anti-legionella waarbij het water éénmaal in de maand tot 65ºC wordt verwarmd, droogkookbeveiliging waarbij er wordt voorkomen dat bij gebrek aan water uw weerstand zal werken en antivries waarbij hij automatisch zijn water zal verwarmen wanneer hij een temperatuur onder 5ºC detecteert.

Interessant om weten: De bevestigingshaken voor uw Ariston Velis Evo Dry zijn inbegrepen in het pakket!

Opmerkingen (0)

Geen opmerkingen

Voeg een opmerking toe

U moet ingelogd zijn om een opmerking toe te voegen.

Close