Close

Laatste post

Mobiele airco: Aspen ASP-1900
Warm weer? Slechte nachtrust? Maar het installeren van een Monosplit Airco is geen optie voor u? Dan is een mobiele...
op jul 30, 2020 | door Sharon De Lille
Verwarmen met gasconvectoren
Convectoren staan gekend om hun snelle en evenwichtige opwarming waardoor u zeer snel zult genieten van een aangename...
op jul 26, 2020 | door Jan De Lille
Hoe uw woning beveiligen?
Zowel tijdens uw aanwezigheid in uw woning als tijdens de afwezigheid kunnen er een heleboel zaken gebeuren die een...
op jul 17, 2020 | door Jan De Lille

Ariston Nuos sanitaire warmtepompen

Geplaatst op: feb 7, 2020 | Auteur: Jan De Lille

Bij de ingang van het nieuwe jaar heeft Ariston enkele aanpassingen doorgevoerd in zijn gamma van sanitaire warmtepompboilers. De gekende NUOS-reeks heeft een nieuw model: Nuos Split Inverter Wifi en er werd een nieuwe inhoud toegevoegd aan de Nuos Evo A+, namelijk niet alleen de 110 liter maar ook de 150 liter.

Ariston Nuos sanitaire warmtepompen

Ariston Nuos warmtepompboilers

Het Ariston Nuos gamma combineert comfort met groene hernieuwbare energie waarbij het doel is om maximaal te besparen op uw energiefactuur.

Het Ariston Nuos gamma gebruikt buitenlucht om op een efficiënte manier comfort te bieden en te garanderen dat elke behoefte wordt vervuld door zo weinig mogelijk het elektriciteitsnet te gebruiken. Op deze manier kunt u uw warmwaterproductie voorzien op de meest zuinige manier.

Zowel bij nieuwbouwprojecten als bij renovatieprojecten waarbij een traditionele elektrische boiler vervangen wordt is het Nuos gamma een goede en betrouwbare optie. U heeft de keuze uit de volgende modellen:

Ariston Nuos Plus warmtepompboiler

Deze Ariston Nuos Plus warmtepompboiler bestaat uit vier verschillende modellen waaruit u kunt kiezen.

  • Ariston Nuos Plus 200 liter
  • Ariston Nuos Plus 250 liter
  • Ariston Nuos Plus 250 system
  • Ariston Nuos Plus 250 twin system

Uiteraard is het duidelijke zichtbare verschil tussen de vier modellen het verschil in inhoud waarbij één model 200 liter als inhoud heeft en de andere drie 250 liter. Maar waarin verschillen dan de 250 liter Nuos Plus warmtepompboilers? Het gaat hier over of de Ariston warmtepompboiler al dan niet een extra geïntegreerde warmtewisselaar heeft en bij de twin versie zoals de naam zich reeds doet vermoeden, een dubbele warmtewisselaar. Deze extra wisselaars zijn interessant om uw Ariston warmtewisselaar aan te sluiten op uw zonnepanelen met water om te genieten van zonne-energie of op uw cv-ketel om bijstand te hebben bij uw vraag naar sanitair warm water. Bij twee extra warmtewisselaars is de combinatie van beiden dus mogelijk.

Ariston Nuos Evo A+warmtepompboiler

De Ariston Nuos Evo A+ is de compacte plaatsbesparende warmtepompboiler binnen het gamma van Ariston die ideaal is wanneer u een elektrische boiler wenst te vervangen. Daarnaast is een bijkomend voordeel dat er geen iname is van plaats van de vloer, daar het gaat over een wandmodel.

Tot vorig jaar was de Ariston Nuos Evo A+ enkel verkrijgbaar in de versie van 110 liter, maar vanaf de nieuwe catalogus van 2020 is deze nu ook verkrijgbaar in de versie van 150 liter (werkelijke inhoud: 147 liter).

Ariston Nuos Primo HC warmtepompboiler

De Ariston Nuos Primo HC heeft geen opmerkelijke wijzigingen ondergaan en is verkrijgbaar in twee verschillende inhouden: 200 liter en 240 liter.

Ariston Nuos Split Inverter Wifi warmtepompboiler

Binnen het warmtepompboiler gamma van Ariston is dit het nieuwe model. Het komt als vervanging van de Ariston Nuos Split Flex en is speciaal ontworpen voor woningen waar er geen mogelijkheid is om een monobloc te installeren. De Ariston Nuos Split Inverter Wifi bestaat uit een buitenunit, welke de warmtepomp bevat, en de voorraadboiler die binnenshuis wordt geplaatst. In welke gevallen is een Split een goede optie: Wanneer u niet beschikt over een grote ruimte waar er voldoende lucht aanwezig is of wanneer u het toestel dicht bij een levensruimte moet installeren en dus voor geluidsoverlast kan zorgen.

Het voordeel van een Nuos Split van Ariston is dat u in bovenstaande gevallen toch nog steeds een warmtepompboiler kunt installeren, maar daarnaast geen ventilatiekanalen moet voorzien. Maar u moet wel rekening houden dat u koelleidingen moet voorzien en dat het toestel moet indienstgesteld worden door een technieker nadat alles geïnstalleerd is. Koelleidingen kunt u ook aankopen bij Ariston zelf. De indienststelling wordt gratis uitgevoerd door de technische dienst van Ariston.

De Ariston Nuos Split Inverter Wifi bestaat in drie verschillende versies, waarbij de versie met de grootste inhoud namelijk 270 liter een vloermodel is. De andere inhouden, namelijk 150 en 200 liter zijn wandmodellen.

De Ariston Nuos Split Inverter Wifi is het enige toestel binnen het Ariston gamma die beschikt over een mogelijkheid tot connectie met WiFi.

Waarom kiezen voor een warmtepompboiler uit het Nuos gamma van Ariston?

Dankzij de Ariston Nuos warmtepompboilers kunt u tot 80% energie besparen zonder een verlies aan comfort en door nog steeds aan uw eisen te voldoen. De watertemperatuur die voorzien wordt door de Nuos warmtepompboiler bereikt een temperatuur van 62ºC en dit in rekening genomen heeft de Nuos warmtepompboiler een zeer goede COP.

De Ariston Nuos warmtepompboilers staan voor de ideale combinatie tussen comfort en besparing.

Opmerkingen (0)

Geen opmerkingen

Voeg een opmerking toe

U moet ingelogd zijn om een opmerking toe te voegen.

Close