Close

Laatste post

Coronavirus
Het zijn vreemde tijden en ook voor Esanico is dit een geheel nieuwe situatie. Gedurende ons hele bestaan hebben wij...
op mrt 21, 2020 | door Jan De Lille
Waarom stookolie nog steeds een optie is
Minister van Energie Bart Tommelein zorgde voor heel wat onrust een tijdje geleden met het nieuw opgestelde Vlaams...
op mrt 11, 2020 | door Jan De Lille
Riello mazoutketel
Stookolie of mazout is nog steeds een belangrijke speler bij de keuze van uw verwarmingssystemen. Het belangrijkste...
op mrt 9, 2020 | door Jan De Lille

Waarom een keukenboiler?

Geplaatst op: feb 20, 2020 | Auteur: Jan De Lille

Moet u lang wachten totdat u warm water heeft om de afwas te doen? Moet u een afstand van meer dan 8 meter overbruggen vanaf u tappunt tot aan de warmwaterbereider? Dan lijkt ons de optie van het installeren van een keukenboiler een interessante oplossing. Zo combineert u comfort met energiebesparing.

Waarom een keukenboiler?

Het is niet direct het eerste wat in uw opkomt wanneer u denkt aan keukenboiler, maar u kunt een heleboel energie besparen bij de installatie ervan. Wanneer uw tappunt (meestal uw keukenkraan) meer dan 5 à 8 meter van uw cv-ketel of warmwaterbereider gelegen is, is een keukenboiler een te overwegen optie.

Een keukenboiler geeft u steeds onmiddellijk aangenaam warm of weet water. Hierdoor heeft u geen verspilling van koud water. Daarnaast hebben we nog een bijkomend voordeel: Uw warmwaterbereider of uw cv-ketel moet minder aanslaan, met andere worden zal minder slijtage lijden.

Kortom: een keukenboiler bespaart op die manier water én energie, wat u zal merken op uw water en elektriciteit of gas facturen en daarnaast geeft het extra comfort door onmiddellijk direct warm of heet water aan te bieden.

Waar installeer ik mijn keukenboiler?

U moet eerst bepalen of u de keukenboiler onder het tappunt of boven het tappunt wenst te installeren. Het voordeel van onder het tappunt is dat u de boiler gewoon maar in de kast moet neerzetten om hierna aan te sluiten aan uw kraan. Deze installatie noemt met onderbouw. Wanneer u uw keukenboiler boven het tappunt wenst te plaatsen, dan moet u deze wel eerst nog aan de muur monteren. Deze installatie noemt met bovenbouw.

Wat is het verschil tussen een keukenboiler en een elektrische boiler?

Allereerst heeft de keukenboiler een kleinere inhoud dan de traditionele elektrische boiler. U heeft de keuze uit 5, 10, 15, 20, 30 liter, afhankelijk van de fabrikant. Een keukenboiler heeft een kleine waterinhoud aangezien het enkel en alleen aan één tappunt warm water moet voorzien. Een traditionele elektrische boiler heeft steeds een grotere inhoud, daar het warm water moet voorzien aan meerdere tappunten.

Ariston Andris Lux Eco keukenboiler

Ariston heeft in haar gamma elektrische boilers een keukenboiler, Ariston Andris Lux Eco, welke verkrijgbaar is in zowel bovenbouw als onderbouw en met inhouden van 10 - 15 - 30 liter water. Alle versies van de Ariston Andris Lux Eco hebben als energieklasse A en beschikken over ECO-technologie. Hierdoor leert de keukenboiler van uw gebruiken en wensen en reguleert hij zelf de warmwaterproductie. Dankzij deze elektronische sturing zult u aanzienlijk besparen op uw energiefactuur.

Bulex RBK elektrische keukenboiler

Deze keukenboiler van Bulex heeft een natte weerstand en is een model dat ideaal is voor gebruik in de keuken. U kunt de Bulex RBK keukenboiler zowel boven als onder de wasbak installeren en is verkrijgbaar in een waterinhoud van 10 tot en met 30 liter.

Atlantic keukenboiler

Ook Atlantic heeft keukenboilers in hun gamma elektrische boilers. Zoals Bulex en Ariston heeft u de keuze om uw Atlantic keukenboiler zowel boven als onder de gootsteen te installeren en heeft u de keuwe uit verschillende inhouden. U heeft een Atlantic keukenboiler met een inhoud van 15 tot en met 50 liter.

Opmerkingen (0)

Geen opmerkingen

Voeg een opmerking toe

U moet ingelogd zijn om een opmerking toe te voegen.

Close