Close

Laatste post

Waar moet ik op letten bij het isoleren?
Leidingen die lucht of water doen circuleren, hebben een bepaalde temperatuur. In een koelsysteem zal dit koude lucht...
op mei 23, 2020 | door Jan De Lille
Koppelingen: het verbinden van leidingen
Gas, water, mazout, ... wordt doorheen de woning geleid via een complex systeem van leidingen. Afhankelijk van het te...
op mei 22, 2020 | door Jan De Lille
Riello stookolieketels en branders
De nieuwe Europese normen verplichten aan de fabrikanten om op het vlak van energiebesparing heel wat aanpassingen...
op apr 25, 2020 | door Jan De Lille

Bosch Therm doorstromer

Geplaatst op: apr 12, 2020 | Auteur: Jan De Lille

De LowNox normen die al een tijdje gelden, zullen momenteel wel gekend zijn bij het merendeel van de gasgebruikers. Omwille van deze nieuwe normen voor de rookgasontwikkeling hebben fabrikanten hun gamma voor doorstromers volledig moeten aanpassen. In nieuwe installaties is het plaatsen van een oude doorstromer die niet meer voldoet aan de nieuwe LowNox normen verboden en moet u opteren voor de nieuwe generatie doorstromer. Bosch, waartoe momenteel Junkers behoort, heeft een nieuw model op de markt gebracht: Bosch Therm doorstromer.

Bosch Therm doorstromer

Bosch Therm doorstromer op gas

De Bosch Therm badverwarmer is een doorstromer op gas die een schouwaansluiting heeft. We kunnen het toestel dus beschouwen als een open toestel zonder condenserende rookafvoer.

Het maximaal debiet van de Bosch Therm badverwarmer is 9 liter per minuut. Hierbij voldoen ze aan het gemiddeld verbruik van het gezin of kan gebruikt worden voor een deel van uw warmwatervoorziening, zoals bijvoorbeeld de keuken of enkel de badkamer kan zijn.

Door de modulerende werking van de Bosch Therm doorstromer verlies je geen comfort maar bespaar je wel energie. De perfecte combinatie!

In woningen kunnen twee types gas gebruikt worden: aardgas type D23 en vloeibaar gas type D31. Afhankelijk van het gas dat u in uw woning gebruikt, moet u het correcte toestel kiezen. Het is belangrijk om die keuze te maken bij de bestelling, daar het toestel niet kan omgebouwd worden tot het andere type gas. De nodige accessoires voor het type gas van de Bosch Therm doorstromer zitten inbegrepen in het pakket.

  • Aardgas: gaskraan en waterafsluitkraan
  • Vloeibaar gas: gasaansluitbuisje en waterafsluitkraan

De afmetingen van de Bosch Therm reeks zijn voor alle modellen hetzelfde: (LXBXD) 580mm X 310mm X 225mm.

De Bosch Therm reeks bestaat uit twee verschillende modellen:

  • Bosch Therm 4200 doorstromer
  • Bosch Therm 4300 badverwarmer

Bosch Therm 4200 badverwarmer

Wanneer je beschikt over een badverwarmer op gas die vervangen moet worden of die niet meer voldoet aan de meer veilige LowNox normen kan de Bosch Therm 4200 de ideale oplossing zijn. Dankzij de standaard aansluitingen kan deze eenvoudig geïnstalleerd worden op dezelfde plaats van uw oud toestel. Daarnaast beschikt het ook over zeer compacte afmetingen zodat het vrijwel overal kan geplaatst worden.

De Bosch Therm 4200 heeft een ontsteking via een batterij waardoor het toestel niet handmatig moet ingeschakeld worden. Daarnaast heeft het geen blijvende waakvlam tijdens het gebruik van de doorstromer. Dit bespaart extra gas. Beide batterijen type D zitten inbegrepen in het pakket.

Bosch Therm 4300 doorstromer

De Bosch Therm 4300 badverwarmer kan perfect gebruikt worden wanneer u uw oud toestel wenst te vervangen. Doordat de aansluitingen standaard zijn en het toestel daarnaast zeer compact is, kan het op een zeer eenvoudige manier geïnstalleerd worden zonder ingrijpende verbouwingswerken.

De doorstromer van Bosch Therm 4300 denkt aan uw energiefactuur en het milieu. Enkel wanneer er in een tappunt water wordt gevraagd, zal het toestel in werking treden. Er is geen blijvende waakvlam en er is geen nood aan het gebruik van batterijen. De Bosch Therm 4300 werkt via een hydrogenerator: automatische ontsteking via waterturbine. Dit bespaart energie en bespaart u daarnaast ook de extra kosten bij uw aankoop van batterijen. Omwille van het feit dat u geen batterijen nodig heeft, bespaart u op dat vlak ook de belasting op het milieu.

De bediening van de Bosch Therm 4300 is zoals de Bosch Therm 4200 doorstromer zeer eenvoudig en intuïtief. Het bedieningspaneel is duidelijk gestructureerd en bestaat uit twee draaiknoppen waarmee u uw toestel kunt instellen volgens uw wensten en behoeften.

Opmerkingen (0)

Geen opmerkingen

Voeg een opmerking toe

U moet ingelogd zijn om een opmerking toe te voegen.

Close