Close

Laatste post

Waar moet ik op letten bij het isoleren?
Leidingen die lucht of water doen circuleren, hebben een bepaalde temperatuur. In een koelsysteem zal dit koude lucht...
op mei 23, 2020 | door Jan De Lille
Koppelingen: het verbinden van leidingen
Gas, water, mazout, ... wordt doorheen de woning geleid via een complex systeem van leidingen. Afhankelijk van het te...
op mei 22, 2020 | door Jan De Lille
Riello stookolieketels en branders
De nieuwe Europese normen verplichten aan de fabrikanten om op het vlak van energiebesparing heel wat aanpassingen...
op apr 25, 2020 | door Jan De Lille

Riello stookolieketels en branders

Geplaatst op: apr 25, 2020 | Auteur: Jan De Lille

De nieuwe Europese normen verplichten aan de fabrikanten om op het vlak van energiebesparing heel wat aanpassingen uit te voeren op hun gamma. Zo wordt een minimale rendemenswaarde geëist met hierbij het desbetreffende overeenkomstig energielabel. Zo wordt er duurzaam en energiebesparend ingespeeld op de verschillende producten van Riello.

De fabrikant Riello van onder andere stookolieketels en branders heeft zijn ervaring met labotesten en computersturing gebundeld om zo stookolieketels te produceren die behoren tot klasse A voor condenserende en klasse B voor lage-temperatuur. Uiteraard betekent dit niet dat er aan comfort of betrouwbaarheid moet ingeboet worden.

Riello stookolieketels en branders

Riello mazoutketel

Met de opkomst van het gas als verwarmingsmaterie voor de woningverwarming jaren geleden dacht men dat dit het einde zou betekenen voor stookolie. Men dacht dat het net voor distributie van gas eenvoudig zou verlopen en dat het gemak ervan snel iedereen zou doen overschakelen naar gas en afscheid zou nemen van zijn stookolieketel. Maar dit is niet het geval, stookolie heeft nog steeds een belangrijke plaats in onze woningen. Komt dit door het uiteindelijk toch niet zo gemakkelijk uitbreiden van het gasnet of is de investering te groot? Daar moeten wij de antwoorden schuldig blijven, maar één ding is zeker: het verhaal van mazout als verwarmingsbron is nog steeds niet uitverteld.

Wie denkt aan stookolie en de daarbij horende zware luide en stinkende mazoutketel heeft het bij het verkeerde eind. Riello heeft in de loop der jaren zijn gamma gemoderniseerd en die logge stookolieketels hebben plaats gemaakt voor moderne, compacte en geluidsarme mazoutketels uitgerust met de laatste nieuwe technische snufjes en daarbij denken aan het milieu en uw energiefactuur. Met de steeds strenger wordende energienormen heeft ook daar Riello op ingespeeld. De nieuwe generatie van stookolieketels van Riello zijn nog stiller, nog milieuvriendelijker en nog betrouwbaarder, dit in combinatie met nieuwe warmtewisselaars en de laatste generatie nieuwe branders maakt Riello één van de belangrijkste spelers in de stookoliemarkt.

Riello Tau Unit Oil mazoutketel

  • Condenserende stookolieketel van Riello uitgerust met een LowNox brander: klasse A mazoutketel
  • De Riello Tau Unit Oil is verkrijgbaar in vier verschillende modellen, waarvan één beschikt over een geïntegreerde boiler met een inhoud van 120 liter.
  • Door de plaats van de rookafvoer van de Riello Tau Unit Oil is deze stookolieketel een interessante optie voor de vervanging van een oude stookolieketel.
  • De condensor van de Riello Tau Unit Oil is bestand tegen alle types van huishoudolie en de brander is een LowNox brander met voorverwarming en een ventilator voor hoge opvoerhoogte.

Riello Gitre stookolieketel

  • Lage temperatuur stookolieketel van Riello met geïntegreerde LowNox brander: klasse B mazoutketel
  • De Riello Gitre is zoals de Tau Unit Oil van Riello verkrijgbaar in vier verschillende modellen met verschillende vermogen en waarvan één versie verkrijgbaar is met een geïntegreerde boiler met een inhoud van 100 liter.
  • Dankzij de plaats van de rookafvoer is ook dit model van Riello een ideale oplossing voor de vervanging van uw oude stookolieketel. Er moet een minimum aan aanpassingen uitgevoerd worden om uw oude mazoutketel te vervangen door deze Riello Gitre van de nieuwste generatie.

Riello Tregi mazoutketel

  • De Riello Tregi is een lage temperatuur drietreksketel.
  • Opgelet! Deze versie van Riello stookolieketels moet nog uitgerust worden door een eentraps brander van het merk Riello. De fabrikant Riello raadt de volgende versies aan: Riello Gulliver en de Riello Res G40. Afhankelijk van het vermogen van uw Riello Tregi stookolieketel moet u voor een ander model brander opteren. De keuze voor de Riello Gulliver BGK zorgt voor een optimaal rendement!
  • De Riello Tregi bestaat uit zes modellen die enkel verwarming voorzien en uit vier modellen die ook beschikken over een boiler van 100 liter voor sanitair warm water.

Opmerkingen (0)

Geen opmerkingen

Voeg een opmerking toe

U moet ingelogd zijn om een opmerking toe te voegen.

Close