Close

Laatste post

Bosch Airconditioning: Bosch Climate 5000
Een belangrijk onderdeel dat in het gamma van Bosch Climate (Junkers) ontbrak was airconditioning. Maar dat is...
op jul 3, 2020 | door Jan De Lille
Fernox magnetische vuilafscheider
Magneetfilter, vuilafscheider, centrale verwarmingsfilter, ... Het zijn termen die steeds verwijzen naar hetzelfde...
op jun 21, 2020 | door Jan De Lille
Bosch thermostaten
Junkers behoort al sinds 1932 tot de Bosch groep, maar is steeds zijn eigen benaming blijven bewaren. Sinds februari...
op jun 9, 2020 | door Jan De Lille

Fernox magnetische vuilafscheider

Geplaatst op: jun 21, 2020 | Auteur: Jan De Lille

Magneetfilter, vuilafscheider, centrale verwarmingsfilter, ... Het zijn termen die steeds verwijzen naar hetzelfde principe: het afzonderen van het vuil dat vrijkomt in uw centrale verwarmingsinstallatie. Fernox heeft een gamma magneetfilters voor kleine, middelgrote en grote verwarmingsinstallaties die u een heleboel onderhoud en reparatiewerken kunnen doen besparen.

Fernox magnetische vuilafscheider

Magneetfilters of vuilafscheiders

Het belang van helder water in uw centrale verwarmingsinstallatie

Tijdens de levensloop van uw centrale verwarmingsinstallatie zult u te maken hebben met storingen. U zult onderdelen moeten vervangen en te maken krijgen met dalende rendementen, wat rechtstreeks verbonden is met een stijgende energiefactuur. Dit alles heeft te maken met vervuild onhelder water in uw centrale verwarmingsinstallatie. Wat denkt u er van om te streven naar helder water zodat u al deze opgesomde problemen kunt vermijden?

Waterkwaliteit bepaalt de levensduur, het rendement en het al dan niet correct functioneren van uw centrale verwarmingsinstallatie. Hoe meer kalk, hoe meer vuile deeltjes en hoe meer corrosie, hoe slechter uw cv installatie zal werken, hoe minder rendement en dus minder u zult besparen en hoe meer onderhoud en na langere tijd reparaties u zult moeten laten uitvoeren. Dit alles kan vermeden worden om de verschillende componenten van uw cv installatie te beschermen en te vermijden dat deze negatief beïnvloed worden door vuil en onhelder water.

De oplossing? Een magnetische vuilafscheider!

Wat is een vuilafscheider of magneetfilter?

Een verwarmingsinstallatie bestaat uit verschillende componenten: verwarmingslichamen zoals radiatoren, de verwarmingsketel en een uitgebreid circuit van leidingen waar water doorheen stroomt. Juist omwille van het feit dat er water doorheen de leidingen stroomt en er geen neutraliteit bestaat van het water naar de leidingen toe, zullen hierdoor roest, vuiltjes en magnatiet vrijkomen. Deze onreinheden is wat we kunnen aanschouwen wanneer we onze radiatoren ontluchten en aftappen: dat vuil zwart "modderig" water dat ruikt naar metaal.

Juist hier treedt de magneetfilter of de vuilafscheider in werking. Dankzij een magneet waarover het toestel beschikt, zal het water gefilterd worden en zal de magnetische vuilafscheider het vuil afzonderen van het leidingwater en opvangen in het reservoir van de magneetfilter. Afhankelijk van hoe vervuild het water is, zal de filter eenmalig per jaar gereinigd moeten worden. Dit is een zeer eenvoudig en kostenloos proces.

Dankzij de magneetfilter zullen alle magnetische vuildeeltjes afgezonder worden zodat deze geen negatieve invloed meer hebben op uw centrale verwarmingsinstallatie. Het feit dat dit vuil uw pomp en verwarmingketel kan doen dichtslibben om hierdoor rendement te verliezen, wordt dus vermeden.

Fernox magneetfilters

Het merk Fernox heeft enkele magneetfilters in haar gamma, afhankelijk van de grote van uw centrale verwarmingsinstallatie is een bepaald model meer aan te raden dan het andere. Welke filter u juist nodig heeft, hangt af van de capaciteit van uw installatie en de beschikbare ruimte waarin u de magneetfilter van Fernox kunt installeren.

Dankzij cyclonische deeltjesscheiding technologie en een zeer krachtige magneet worden alle vuildeeltjes uit uw verontreinigd cv water gehaald. Het is een zeer eenvoudig te monteren magneetfilter dankzij knelkoppelingen of draadaansluitingen. Het voordeel van de magneetfilters van Fernox is het feit dat u ze verticaal, horizontaal en diagonaal kunt installeren.

De magneetfilters van Fernox zijn zeer eenvoudig te reinigen en dit zonder het stilleggen van uw volledige verwarmingsinstallatie. U hoeft gewoon de magneet uit de filter te halen en deze dus af te laten en klaar is kees. Geen geknoei en vuil gepruts met vervuilde filters. Daarnaast beschikt de Fernox magneetfilter over een dubbele dichting waardoor de vuilafscheider jarenlang kan meegaan.

Welke magneetfilters heeft Fernox in haar gamma?

  • Fernox TF1 Total filter: Een fernox magneetfilter die verschillende soorten verontreiniging verwijderd uit de centrale verwarmingsinstallatie. Verkrijgbaar inclusief de Fernox Filter Fluid + Protector. Zeer eenvoudig te installaren en te reinigen.
  • Fernox TF1 Compact filter: Deze Fernox vuilafscheider werd speciaal ontworpen voor kleine ruimtes waar de beschikbare installatieruimte beperkt is. Dankzij het feit dat de magneetfilter ook in een hoek van 45 graden kan geïnstalleerd worden, geeft u veel meer mogelijkheden op het vlak van installatie. Opnieuw wordt dezt TF1 magneetfilter geleverd met een gratis Fernox Filter Fluid + Protector van 500ml.
  • Fernox TF1 Omega filter: Een magneetfilter met een zeer groot reinigingsvermogen. Ideaal om te gebruiken voor installaties met beperkte toegang of weinig ruimte. De Fernox TF1 Omega filter is ook verkrijgbaar in grote diameters, welke toepasbaar zijn voor middelgrote installaties
  • Fernox TF1 Delta filter: Speciaal ontwikkeld binnen het gamma van vuilafscheiders van het merk Fernox voor grote HVAC installaties. Hierdoor is deze magneetfilter enkel verkrijgbaar in modellen met een grote diameter.

De verschillende Fernox magneetfilters zijn verkrijgbaar in meerdere diameters en aansluitingen, afhankelijk van uw leidingen en verwarmingsinstallaties zult u een bepaalde aansluiting moeten kiezen. De vuilafscheiders zijn courant verkrijgbaar in de volgende aansluitingen voor huishoudelijk gebruik: 22mm, 28mm, 3/4" en 4/4".

Een verwarmingsinstallatie heeft het rendement volgens de graad van isolatie. Niet alleen de leidingen, maar ook de fittingen en aansluitingen moeten goed geïsoleerd worden om 100% rendement te behalen. De vuilafscheider wordt ook als onderdeel beschouwd die moet voldoen aan een goede isolatie om geen verliezen te lijden. Fernox heeft in haar gamma een isolatiemantel voor elke vuilafscheider om geen verlies te lijden op het vlak van rendement. Het gebruik van deze Fernox isolatiemantel raden wij aan.

Fernox Filter Fluid + Protector

In combinatie met de TF1 mageetfilter van Fernox wordt ook het gebruik van de Fernox Filter Fluid + Protector aangeraden om het water in uw leidingencircuit van uw verwarmingsinstllatie te reinigen maar ook te beschermen. Het gebruik van dit middel, speciaal ontworpen door Fernox, wordt aangeraden.

Dankzij de Fernox Filter Fluid+ Protector wordt uw volledige installatie gereinigd en beschermt het kwetsbare componenten ervan. Hierdoor zal de levensduur worden verlengd, het rendement behouden en zult u energie besparen.

Opmerkingen (0)

Geen opmerkingen

Voeg een opmerking toe

U moet ingelogd zijn om een opmerking toe te voegen.

Close