Close

Laatste post

Mobiele airco: Aspen ASP-1900
Warm weer? Slechte nachtrust? Maar het installeren van een Monosplit Airco is geen optie voor u? Dan is een mobiele...
op jul 30, 2020 | door Sharon De Lille
Verwarmen met gasconvectoren
Convectoren staan gekend om hun snelle en evenwichtige opwarming waardoor u zeer snel zult genieten van een aangename...
op jul 26, 2020 | door Jan De Lille
Hoe uw woning beveiligen?
Zowel tijdens uw aanwezigheid in uw woning als tijdens de afwezigheid kunnen er een heleboel zaken gebeuren die een...
op jul 17, 2020 | door Jan De Lille

Bosch Airconditioning: Bosch Climate 5000

Geplaatst op: jul 3, 2020 | Auteur: Jan De Lille

Een belangrijk onderdeel dat in het gamma van Bosch Climate (Junkers) ontbrak was airconditioning. Maar dat is verleden tijd. Bosch heeft in juni 2020 de Bosch Climate 5000 airconditioning voorgesteld. De Bosch Climate 5000 kan men beschouwen als een compacte en elegante split airconditioning die zowel gebruikt kan worden als verwarming en koeling.

Bosch Airconditioning: Bosch Climate 5000

Bosch Climate 5000 split

U kunt de Bosch Climate 5000 Split gebruiken voor zowel verwarming als koeling, daar het voor beide zaken kan gebruikt worden. Met andere woorden is de Bosch Climate 5000 te gebruiken voor elk seizoen. Hierdoor is het toestel uitermate interessant. En dit allemaal voor een zeer voordelige interessante prijs!

Aangezien de Bosch Climate 5000 is een warmtepomp volgens het lucht/lucht principe. Zoas algemeen geweten hebben warmtepompen zeer efficiënte prestaties. Daarnaast is de Bosch Climate 5000 de ideale totaaloplossing voor gezinnen om de woning zowel te koelen als te verwarming. Invensteren in meerdere apparaten is dus overbodig. Het feit dat het gaat over één toestel voor beide zaken maakt het toestel niet minder krachtig. Bij koeling zal hij tot in de perfectie voor verfrissing zorgen tot temperaturen van 50ºC (welke in België nog nooit geregistreerd werden) en bij verwarming kan hij zelfs tot -15ºC voldoende verwarmen om een aangename temperatuur te bekomen.

Maar dat is niet het enige voordeel van de Bosch Climate 5000 warmtepomp. U zult het gebruik van dit apparaat ook voelen op uw energiefactuur. De koeling heeft een A++ energielabel en de verwarming een A+. Comfort wordt gecombineerd met energiebesparing en een dus lager bedrag te betalen op uw energiefactuur.

Nog steeds niet overtuigd van de Bosch Climate 5000? Dan zal het geluidsniveau u warschijnlijk wel over de streep trekken. Slechts 21dB(A) in stille modus produceert de Bosch Climate 5000, wat zeer weinig is. Op die manier kunt u dus genieten van een goede nachtrust, daar het toestel friste of warmte zal produceren zonder u te storen met zijn gezoem.

Bent u bezorgd over de luchtkwaliteit en de bijhorende bacteriën die het toestel zou kunnen verspreiden? Niet nodig! De Bosch Climate 5000 bezit biofilters met een zeer hoge dichtheid die ervoor zorgen dat de bacteriën geneutraliseerd worden.

De Bosch Climate 5000 kan beschouwd worden als een zeer eenvoudig gebruiksvriendelijk toestel die op een intiutieve manier kan gebruikt worden. Zo kunt u bijvorobeeld op een zeer eenvoudige manier via een afstandsbediening de temperatuur aanpassen om een hogere of lagere temperatuur te verkrijgen in de ruimte of gehele woning. Daarnaast beschikt het ook over een heleboel functies zoals bijvoorbeeld de stille modus of een timerfunctie.

De Bosch Climate 5000 split is verkrijgbaar in drie verschillende vermogens: 3.5kW, 5.3kW en 7kW, telkens bestaande uit een binnenunit en een buitenunit.

Enkele nuttige technische informatie van de Bosch Climate 5000 airconditioning:

  • Koelmiddel: R32
    Een nieuwe koelvloeistof waarvan minder hoeveelheid nodig is om hetzelfde vermogen te verkrijgen in vergelijking met andere koelvloeistoffen. Daarnaast is het ook minder belastend voor het milieu.
  • Compact toestel!
  • Monosplit

Opmerkingen (0)

Geen opmerkingen

Voeg een opmerking toe

U moet ingelogd zijn om een opmerking toe te voegen.

Close