Close

Laatste post

Mobiele airco: Aspen ASP-1900
Warm weer? Slechte nachtrust? Maar het installeren van een Monosplit Airco is geen optie voor u? Dan is een mobiele...
op jul 30, 2020 | door Sharon De Lille
Verwarmen met gasconvectoren
Convectoren staan gekend om hun snelle en evenwichtige opwarming waardoor u zeer snel zult genieten van een aangename...
op jul 26, 2020 | door Jan De Lille
Hoe uw woning beveiligen?
Zowel tijdens uw aanwezigheid in uw woning als tijdens de afwezigheid kunnen er een heleboel zaken gebeuren die een...
op jul 17, 2020 | door Jan De Lille

Hoe uw woning beveiligen?

Geplaatst op: jul 17, 2020 | Auteur: Jan De Lille

Zowel tijdens uw aanwezigheid in uw woning als tijdens de afwezigheid kunnen er een heleboel zaken gebeuren die een gevaar kunnen betekenen voor uw welzijn en in het slechtste geval leven. Een eenvoudige detector kan een wereld van verschil betekenen. Bij vele tragische gebeurtenissen kunnen we tot eenzelfde conclusie komen: dergelijke detector had veel kwaad kunnen vermijden. We zetten ons assortiment hier op een rijtje.

Hoe uw woning beveiligen?

Honeywell XC70 koolmonoxidemelder

De koolmonoxidemelder XC70 van Honeywell of ook wel een CO-melder genoemd wordt aangeraden te installeren wanneer u gebruik maakt van toestellen die werken op gas.

Waarom raden wij een CO-melder of CO-detector aan?

Wanneer een toestel op gas werkt en dus gas gaat verbranden, kan er koolmonoxide ontstaan. Dit ontstaat door een onvolledige verbranding van het gas. Op zich is dit geen probleem wanneer u beschikt over een correcte rookgasafvoer, maar wanneer het daar mis gaat, kan er ernstige gevolgen voorvallen soms zelf met de dood tot gevolg.

In de eerste plaats is dus een correct geïnstalleerd rookgasafvoersysteem een van de belangrijkste maatregelen die moeten genomen worden om koolmonoxidevergiftiging te voorkomen. Op die manier worden de giftige stoffen die vrijkomen bij een onvolledige verbranding afgeleid en zullen deze de woning niet binnendringen. Goede ventilatie is dus ook de boodschap. Sluit de ruimte waar het toestel dat werkt op gas niet af!

Daarnaast kunt u ook veel detecteren door de kleur van de waakvlam te analyseren. Zolang deze blauw is, is de kust min of meer veilig, maar als deze een gele kleur heeft, dan is dit een duidelijk teken dat er iets mis is. Wanneer er geen zichtbare vlam is, dan kunt u hier moeilijk het verspreiden van koolmonoxide detecteren.

Op andere manier is het heel moeilijk om een verspreiding van koolmonoxide in de woning te detecteren. Het is namelijk kleurloos en geurloos. Wanneer u een slaperig gevoel begint te voelen door het gebrek aan zuurstof is het meestal al te laat. Daarom is het van zo'n groot belang dat u een koolmonoxidedetector of CO-melder installeert. Hij zal u verwittigen en u van verder gevaar besparen.

De Honeywell XC70 CO-detector is een ideaal hulpmiddel die heel eenvoudig te installeren is dankzij zijn compacte afmetingen en de bijhorende montagekits. Bedrading is niet nodig en daarnaast moeten er geen onderdelen zoals sensoren of batterijen vervangen worden voor een goed onderhoud. Eens het toestel gemonteerd is, kunt u met een gerust hart uw gastoestel gebruiken.

Watts Industries GSX gasdetector

Watts Industries heeft in zijn gamma een gasalarmtoestel, namelijk de GSX die zowel methaan of natuurlijk gas, aardgas alsook een versie de LPG, propaan of butaan detecteert. Het toestel beschikt over een ingebouwde sensor die een gaslek in huishoudelijke kringen kan detecteren en hierna zowel een visueel als een geluidsalarm zal produceren om u op de hoogte te brengen van het lek. De Watts GSX kan zowel als alleenstaand apparaat werken alsook verbonden worden met tot 11 andere apparaten zodat er een totaal van 11 ruimtes kan beschermd worden.

Gas is een zeer gebruikelijke verbrandingsstof die ons van verwarming en sanitair warm water kan voorzien. Ook wordt dit materiaal gebruikt om bijvoorbeeld te koken. Op zich is dit niet gevaarlijk en moet er niet gebeuren, maar bij een lek kan er een explosie ontstaan indien het gas in contact komt met een mogelijke verbrandingsbron. Hierdoor kan er heel wat leed veroorzaakt worden. Een eenvoudig gasalarmtoestel kan u hiervoor behoeden en bij de kleine lekkage op de hoogte brengen zodat u onmiddellijk kunt ingrijpen.

Honeywell Lyric W1 WiFi waterlekdetector

Op zich is een waterlek niet levensbedreigend, tenzij in zeer extreme gevallen, maar kan wel een enorme ravage veroorzaken. Vooral bij afwezigheid en het dus niet detectoren van het waterlek kan dit ernstige schade aan uw woning veroorzaken: water vindt bij een lek namelijk steeds zijn weg en als de hoofdkraan niet tijdig wordt afgesloten, zal het water maar blijven stromen totdat u terug aanwezig bent. Een eenvoudige oplossing en bescherming hiervoor is een waterlekdetector, namelijk de Honeywell Lyric W1 WiFi. Dit toestel zal u onmiddellijk waarschuwen bij een waterlekkage of bij extreme vorst waardoor uw leidingen dus kunnen barsten. Hierdoor kunt u zeer snel handelen en dus de grootste ravage en dus ook een extreme financiële kost vermijden.

De Honeywell Lyric W1 waterdetector is zeer eenvoudig te installeren en ook zeer eenvoudig in gebruik. Bij detectie ontvangt u in de woning een hoorbaar alarm, maar daarnaast wordt u ook verwittigd op uw smartphone. Vooral bij afwezigheid is dit een zeer interessante optie. Dit heeft u een gerust gevoel bij vakantie of periodes van lange afwezigheid.

Optioneel kunt u gebruik maken van een sensorkabel die over zijn volledige lengte van 1.2 meter ook elke vorm van water zal detecteren. Bij de minste vorming van een plas zal hij u onmiddellijk hiervan op de hoogte brengen en kun u dus onmiddellijk reageren. Dankzij deze Honeywell sensorkabel kunt u dus uw detectiegebied uitbreiden. Maar het blijft niet bij de "beperkte" 1.2 meter, u kunt deze uitbreiden tot een lengte van 150 meter.

Opmerkingen (0)

Geen opmerkingen

Voeg een opmerking toe

U moet ingelogd zijn om een opmerking toe te voegen.

Close