Close

Welk merk kies ik als airco in mijn woning?

Geplaatst op: jun 7, 2021 | Auteur: Sharon De Lille

COVID-19 heeft de markt gewijzigd en omwille van het feit dat velen thuis zijn gebleven de afgelopen zomer en dit gecombineerd met een hetere zomer dan we gewoon zijn, opteren meer en meer gezinnen om een airco te installeren in hun woning. Daarnaast het feit dat een lucht/lucht warmtepomp, airco, niet alleen meer dienst voor koeling, maar ook voor verwarming, laat velen de stap doen zetten om te investeren in airco. Maar welk merk kies ik als airco? Keuze genoeg! Wij maken u een oplijsting van wat volgens ons echte A-merken zijn.

Welk merk kies ik als airco in mijn woning?

Wat zijn de beste merken van airco?

De hittegolf van 2020 in België en het feit dat op vakantie gaan naar warmere oorden zoals we de jaren ervoor gewoon waren, hebben gezorgd voor een puffende en zweterige combinatie waarbij vele gezinnen hebben gezegd “Dit nooit meer! Wij willen airco.”. De airco markt heeft dus een duidelijke boost gekregen en vele merken die hiervoor nog geen airco in hun gamma hadden, hebben nu geïnvesteerd in onderzoek om een airco gamma te lanceren. Airco is vandaag de dag big business. Wij weten inderdaad dat er split systemen zijn als airco en mobiele airco’s. In dit artikel baseren wij ons enkel op het assortiment van merken die airco’s aanbieden in split systemen.

Wij raden aan om te kiezen voor een gerenommeerd A-merk die voldoet aan enkele belangrijke kenmerken. Wij zijn er ons van bewust dat er merken bestaan die een pak goedkoper zijn, maar waar wij onze twijfels hebben over de kwaliteit en de levensduur, alsook de dienst-na-verkoop.

Als er dan toch geïnvesteerd wordt in airco voor uw woning, dat u dan gedurende vele jaren gerust kunt genieten van een aangenaam binnenklimaat met de gewenste temperatuur. Er zijn enkele belangrijke voorwaarden waar voor ons een merk moet voldoen:

  • Goed imago van het merk: vooral voor merken die nog maar net airco aan hun assortiment hebben toegevoegd, kunnen we ons niet baseren op ervaringen van bestaande installaties maar moeten we ons baseren op het imago van hun ander gamma.
  • Degelijke dienst-na-verkoop: Elk merk zal in klanten investeren wanneer het gaat over verkoop, maar een goed merk en bedrijf typeert zich voor zijn garantiebehandeling. Merken met een slechte garantie dienst-na-verkoop worden bij ons uit ons aanbod verwijderd.
  • Opstart dienst: Een airco met koelleidingen moet opgestart worden door een koeltechnieker die in het bezit is van de juiste certificaten. Wij laten bij voorkeur de opstart uitvoeren door de fabrikant zelf of de enige importeur in België. Enkel zo wordt de garantie en de lange levensduur gegarandeerd.

Welk merk van airco kiezen?

Op zoek naar een goede betrouwbare airco, maar je hebt geen idee waar te beginnen zoeken en welk merk te kiezen? Welk merk is het beste merk voor airco? Indien u kiest voor één van onderstaande opties, dan kunnen wij u garanderen dat u sowieso een goede keuze voor airco gemaakt heeft. Wij baseren ons enkel op de split airco’s zowel monosplit als multisplit.

  1. Bosch Climate airco De Bosch Climate airco heeft drie verschillende modellen op de markt waarvan twee binnenunits reeks, namelijk Climate 3000i en Climate 5000i. De kleinste versie is de meest basic versie, waar de 5000i de premium versie is. Beide modellen binnenunits van Bosch Climate zijn compatibel met ofwel de Bosch Climate monosplit buitenunit van dezelfde reeks met hetzelfde vermogen of met de Bosch Climate 5000 MS multisplit buitenunit. Bosch is een vrij nieuwe speler op de airco markt maar heeft als gedurende vele jaren een degelijk imago gecreëerd waardoor kiezen voor Bosch, kiezen voor kwaliteit betekent.
  2. Bulex Vivair airco Bulex houdt het eenvoudig en biedt zowel monosplit airco als multisplit airco aan. Kies voor de juiste buitenunit van de Bulex Vivair reeks en u zult één of meerdere Bulex Vivair binnenunits hierop kunnen aansluiten. Bulex is gekend voor zijn kwaliteit en lange levensduur. Niet alleen op de airco markt heeft Bulex zijn lema waargemaakt, maar ook in zijn verwarmingsgamma. We zeggen niet voor niets “Relax, it’s a Bulex!”.
  3. Vaillant climaVAIR airco Vaillant is een Duitse rots die staat voor kwaliteit, klasse en duurzaamheid. We mogen met trots vermelden dat Vaillant een premium A-merk is die vertrouwen uitstraalt. Opnieuw houden we het heel eenvoudig en beperkt Vaillant zich tot één aircogamma, namelijk de climaVAIR reeks. Deze lucht/lucht warmtepomp is zowel verkrijgbaar als multisplit en monosplit. U hoeft enkel te bepalen of u één ruimte of uw volledige woning wenst af te koelen of te verwarmen. Kies voor het juiste vermogen en u kunt de installatiewerken starten.
  4. De Dietrich Clim up airco DeDietrich is één van de nieuwe spelers in de airco markt die naar aanleiding van de wijziging van de markt is beginnen investeren in airco. Het gamma Clim Up werd in mei 2021 gelanceerd en bestaat uit zowel een monosplit versie als multisplit die wel tot met vijf binnenunits kan gecombineerd worden. De Dietrich is een betrouwbaar merk die in andere gamma’s een goed imago heeft verworven. Wij veronderstellen dat wij diezelfde lijn mogen doortrekken naar zijn airco gamma.
  5. Airwell HKD airco Airwell is airco en airco is Airwell. Als er één fabrikant is die airco ademt en uitschreeuwt, dan is het Airwell. Hun catalogus beschikt over meerdere reeksen en modellen en de fabrikant limiteert zich niet enkele tot splitunits, maar verkoopt ook mobiele airco’s. Wij beperken ons hier enkel tot hun standaard gamma van splitairco’s die afhankelijk van de buitenunit monosplit of multisplit zullen zijn.

Opmerkingen (0)

Geen opmerkingen

Close