Close

Bulex condenserende gaswandketel

Geplaatst op: feb 1, 2019 | Auteur: Jan De Lille

Een klassieke ketel haalt een rendement van 80%. Een condenserende gaswandketel bereikt een rendement van 109%. Door het lage verbruik van de condenserende gaswandketel en het hoge rendement kunt u besparen op uw energiefactuur.

Bulex condenserende gaswandketel

Hoe werkt een condenserende gaswandketel?

Een gaswandketel van het type condenserend is een zeer energiezuinige ketel die werkt op gas. De condenserende gaswandketels genieten van een extra hoog rendement omdat zij warmte terugwinnen van de rookgassen die het toestel zelf produceert. De waterdamp die zich in de verbrandingsgassen bevindt, wordt niet losgelaten via de schoorsteen, maar wordt opnieuw afgekoeld en bereikt opnieuw een vloeibare staat. Hierbij wordt er warmte afgegeven die opnieuw kan gebruikt worden om voor de verwarming van uw huis.

Condenserende gaswandketels zijn steeds gesloten toestellen met een gedwongen afvoer. Dit betekent dat er geen lucht gebruikt wordt uit de ruimte waar de condenserende gaswandketel geïnstalleerd staat. De gaswandketel blaast de verbrande rookgassen naar buiten en zuigt verse lucht aan uit de buitenlucht. Omwille van die reden wordt er steeds gebruik gemaakt van een dubbelwandige concentrische buis waarbij het binnenste gedeelte zorgt voor de afvoer naar buiten en de buitenste opening instaat voor de aanvoer van versie lucht via een ventilator.

Wanneer u momenteel beschikt over een oude open ketel met schouwaansluiting en deze wenst te vervangen, bent u sinds 2015 verplicht om deze te vervangen door een gesloten type. Een condenserende gaswandketel is dus de ideale optie.

Wat zijn de voordelen van een condenserende gaswandketel?

 • Een condenserende gaswandketel is milieuvriendelijker dan een traditionele ketel. Er is minder CO2 uitstoot en daarnaast voldoen de nieuwe modellen vanaf 26/09/2018 aan de nieuwe normen van het toegestane gehalte van stikstof.
 • Een condenserende gaswandketel heeft een hoger rendement in vergelijking met andere cv-ketels. Daarnaast geniet u van een lager verbruik, daar de condenserende gaswandketel beschikt over een modulerende brander die minder energie verbruikt.
 • In vergelijking met een stookolieketel is een condenserende gaswandketel compact. U kunt het plaatsen van mazouttanken dus vermijden.

Heeft een condenserende gaswandketel dan geen nadelen?

Toch wel! Een condenserende gaswandketel heeft een hogere aankoopsprijs in vergelijking met een traditionele cv-ketel. Doch moet u ook rekening houden dat deze condenserende gaswandketel energie bespaart door zijn hoger rendement. Met andere woorden zal u uw investering snel terugverdienen.

Misschien beschikt uw woning nog over een gewone schouwaansluiting. Hierdoor zal de installatie van een condenserende gaswandketel iets complexer zijn, daar u de rookgasafvoer moet aanpassen naar een concentrische afvoer.

Condenserende gaswandketels van Bulex

Bulex heeft een ruim gamma aan condensatie gaswandketels. Als toekomstige gebruiker van een Bulex condenserende gaswandketel moet u eerst bepalen of u het toestel enkel zal gebruiken voor verwarming of ook voor sanitair warm water. Sommige modellen kunnen voor beiden gebruikt worden, anderen enkel voor verwarming. De condenserende gaswandketels die enkel voor verwarming dienen, kunnen in samenwerking met een warmwaterboiler uitgebreid worden tot sanitair warm water.

Bulex ThermoMaster

De Bulex ThermoMaster beschikt over drie modellen die zowel voor verwarming als sanitair warm water dienen en één model die een soloketel (enkel voor verwarming) is.

De combiketels condenserende gaswandketels ThermoMaster van Bulex beschikken over drie verschillende verwarmingsvermogens:

 1. ThermoMaster 18/25
 2. ThermoMaster 25/30
 3. ThermoMaster 30/35

Dankzij de WarmStart-functie geniet u binnen de twee seconden over warm water.

De soloketel van de ThermoMaster is de condenserende gaswandketel TAS 30. Deze ketel staat enkel in voor verwarming en beschikt over een vermogen van 30kW. Indien u toch wenst te genieten van sanitair warmwatercomfort kunt u deze condenserende gaswandketel combineren met een warmwaterboiler.

Bulex Thema Condens

De Bulex Thema Condens condenserende gaswandketel is beschikbaar in combiketels als in soloketels. Daarnaast biedt de Bulex Thema Condens ook een oplossing voor het zwaardere werk, daar ook modellen heeft met hogere vermogens.

De Bulex combiketels van Thema Condens beschikken over twee verschillende vermogens, elk bestaande uit twee verschillende types A en B.

 1. Thema Condens 25/30 A en B
 2. Thema Condens 30/35 A en B

Het verschil tussen een Thema Condens van het type A en een Thema Condens van het type B is dat het A-type niet zo diep kan moduleren. Het B-type beschikt over een speciaal gasblok waardoor de capaciteit van de modulatie stijgt. Onder modulerend vermogen begrijpen we dat de brander minder of meer zal beginnen branden afhankelijk van de warmtevraag in de woning. Deze modulatie zorgt ervoor dat uw toestel nog meer zal besparen en ook een langere levensduur zal hebben.

Daarnaast beschikt de Bulex Thema Condens condenserende gaswandketels ook over verschillende soloketels die enkel dienen voor verwarming. Afhankelijk van het nodige verwarmingsvermogen voor uw woning heeft u de keuze uit onderstaande modellen. (Maximale verwarmingsoppervlakte)

 1. Thema Condens AS 12 A
 2. Thema Condens AS 25 A
 3. Thema Condens 30 A

Ook voor de grotere verwarmingsoppervlakten en het zwaardere werk heeft Bulex een oplossing: namelijk drie verschillende soloketels met een hoger verwarmingsvermogen.

 1. Thema Condens AS 48
 2. Thema Condens AS 65
 3. Thema Condens FAS 80

Bulex Isotwin Condens

De Bulex Isotwin Condens is hét toestel dat u luxe zal bieden op zowel verwarming als sanitair warm water. Dankzij de twee ingebouwde boilers van 21 liter zult u kunnen genieten van een stabiele onmiddellijke beschikbaarheid van warm water en dat ook wanneer u meerdere tappunten tegelijk zult gebruiken. Ondanks dat het toestel een zeer grote capaciteit heeft, moet u geen extra bergruimte voorzien en dankzij zijn compact en discreet design past hij in elke woning. Deze combiketels zijn beschikbaar in twee verschillende vermogens.

 1. Isotwin Condens 25/30
 2. Isotwin Condens 30/35

 • Opmerkingen (0)

  Geen opmerkingen

  Close