Close

Bulex condenserende gaswandketel in 2022

Geplaatst op: dec 23, 2021 | Auteur: Sharon De Lille

Bulex heeft reeds een lange geschiedenis op het vlak van gaswandketels en het huidige assortiment heeft een belangrijk aandeel op de markt. Het bestaande assortiment van condenserende gaswandketels wordt nu opgevuld met een nieuw assortiment van gaswandketels die een nog betere oplossing geven op uw vraag naar verwarming en sanitair warm water. Dit innovatief assortiment van Bulex gaswandketels heeft de laatste technische snufjes en voldoet aan alle normen. Dankzij de eenvoudige installatie en de intuïtieve werking is de Bulex gaswandketel de perfecte keuze.

Bulex condenserende gaswandketel in 2022

Bulex condenserende gaswandketels

Het oude assortiment van Bulex Condenserende gaswandketels

Het bestaand gamma zijn de Thermo Master en Thema Condens, als combi ketels, en de Thermo Master AS die enkel verwarming geeft.

Bulex Thermo Master

De Bulex ThermoMaster beschikt over drie versies die zowel voor verwarming als sanitair warm water dienen en één model die een soloketel is. Onder soloketel begrijpen we dat de Bulex condenserende gaswandketel enkel voor verwarming zal zorgen. Een combiketel daarentegen is een Bulex condenserende gaswandketel die zowel voor verwarming als voor sanitair warm water zorgt.

De combiketels condenserende gaswandketels ThermoMaster van Bulex beschikken over drie verschillende verwarmingsvermogens:

 1. Bulex ThermoMaster 18/25
 2. Bulex ThermoMaster 25/30
 3. Bulex ThermoMaster 30/35

Dankzij de innovatieve Bulex functie Aquafast heeft u onmiddellijk warm water wat voor besparing zorgt op zowel het vlak van gasverbruik als waterverbruik. Het laten lopen van water totdat u uiteindelijk kunt genieten van warm water is hier dus niet van toepassing.

De soloketel van de ThermoMaster is de condenserende gaswandketel AS. Deze Bulex condenserende gaswandketel staat enkel in voor verwarming en beschikt over een vermogen van 30kW. Als u toch wenst te genieten van sanitair warmwatercomfort kunt u deze condenserende gaswandketel combineren met een warm water voorraadboiler.

De Bulex Therma Master, zowel de combi als de soloketel, heeft als belangrijk pluspunt dat het toestel maar 30 cm diep is. Wat betekent dat deze geschikt is voor installatie in kleinere ruimtes zoals keukenkasten.

Bulex Thema Condens

De Bulex Thema Condens condenserende gaswandketel is beschikbaar in combiketels als in soloketels. Daarnaast biedt de Bulex Thema Condens ook een oplossing voor het zwaardere werk, daar ook modellen heeft met hogere vermogens.

De Bulex combiketels van Thema Condens beschikken over twee verschillende vermogens, elk bestaande uit twee verschillende types A en B.

 1. Thema Condens 25/30 A en B
 2. Thema Condens 30/35 A en B

Het verschil tussen de Bulex condenserende gaswandketel Thema Condens van het type A en een Thema Condens van het type B is dat het A-type niet zo diep kan moduleren. Het B-type beschikt over een speciaal gasblok waardoor de capaciteit van de modulatie stijgt. Onder modulerend vermogen begrijpen we dat de brander minder of meer zal beginnen branden afhankelijk van de warmtevraag in de woning. Deze modulatie zorgt ervoor dat uw toestel nog meer zal besparen en ook een langere levensduur zal hebben.

Daarnaast beschikt de Bulex Thema Condens condenserende gaswandketels ook over verschillende soloketels die enkel dienen voor verwarming. Afhankelijk van het nodige verwarmingsvermogen voor uw woning heeft u de keuze uit onderstaande modellen. Wenst u ook dat de Bulex Condenserende gaswandketel als soloketel zorgt voor sanitair warm water, dan hoeft u er enkel een voorraadboiler aan te koppelen zodat de soloketel ook uw warm water kan opwarmen.

 1. Thema Condens AS 12 A
 2. Thema Condens AS 25 A
 3. Thema Condens 30 A

Ook voor de grotere verwarmingsoppervlakten en het zwaardere werk heeft Bulex een oplossing: namelijk drie verschillende soloketels met een hoger verwarmingsvermogen.

 1. Thema Condens AS 48
 2. Thema Condens AS 65
 3. Thema Condens FAS 80

Bij de uitgave van de catalogus van Bulex van het gamma met de Bulex condensatieketels met toevoeging van het nieuwe assortiment in juni 2021 lijkt dat van het model Bulex Thema Condens enkel de combiketel Thema Condens A zal behouden worden met een vermogen van 25/30 kW en 30/35kW.

Ook deze Bulex condensatiegaswandketel is gekend om zijn onmiddellijk warm water productie en werkt met de AquaFast technologie waarbij de platenwisselaar zijn temperatuur zal behouden en zo bij nieuwe watervraag onmiddellijk warm water kan voorzien zonder onnodige waterverspilling en gasverbruik.

Bulex Isotwin Condens – oud model

De Bulex Isotwin Condens is hét toestel dat u luxe zal bieden op zowel verwarming als sanitair warm water. Dankzij de twee ingebouwde boilers van 21 liter zult u kunnen genieten van een stabiele onmiddellijke beschikbaarheid van warm water en dat ook wanneer u meerdere tappunten tegelijk zult gebruiken. Ondanks dat het toestel een zeer grote capaciteit heeft, moet u geen extra bergruimte voorzien en dankzij zijn compact en discreet design past hij in elke woning. Deze combiketels zijn beschikbaar in twee verschillende vermogens.

 1. Isotwin Condens 25/30
 2. Isotwin Condens 30/35

De Bulex Isotwin Condens condenserende gaswandketel wordt volledig in een vernieuwd jasje gestoken en wordt niet meer hernomen in de catalogus van juni 2021.

Het nieuwe assortiment van Bulex condenserende gaswandketels

Bulex ThemaFast Condens condenserende gaswandketel

De ThemaFast Condens condenserende gaswandketel beschikt over de AquaFast technologie die ervoor zorgt dat de combiketel zorgt voor de ideale binnentemperatuur en voor warm water dat onmiddellijk beschikbaar is. Verspilling komt niet aan de orde bij de Bulex ThemaCondens Fast.

Daarnaast wordt verspilling en overbodig energieverbruik vermeden dankzij de FlameFit technologie die ervoor zorgt dat de verbranding voortdurend geanalyseerd wordt en daarbij ook nog geoptimaliseerd om zo duurzaam mogelijk te werken en een nog hoger rendement te hebben.

De Bulex ThemaFast Condens is verkrijgbaar in drie vermogens:

 1. Bulex ThemaFast Condens 20/26
 2. Bulex ThemaFast Condens 25/31
 3. Bulex ThemaFast Condens 30/35

De Bulex ThemaFast Condens 25/30 kW als vermogen is verkrijgbaar in zowel een versie voor propaan als een versie voor aardgas. De andere vermogens zijn enkel verkrijgbaar in aardgas.

Bulex ThemaPlus Condens condenserende gaswandketel

De Bulex ThemaPlus Condens is een meer comfortversie in vergelijking met de ThemaFast Condens.

Opnieuw wordt alles in het werk gesteld om op een zo snel mogelijke manier over warm water te beschikken met een zoveel mogelijk beperkt verbruik. De ThemaPlus Condens beschikt over de MicroFast technologie waarbij er een mini accumulatieboiler van 3.2 liter ingebouwd is dier ervoor zorgt dat er voldoende warm water aanwezig is om onmiddellijk warm water te geven en dat het toestel dus de tijd heeft om het nieuw toegevoerde water te verwarmen. Op die manier werkt u dus niets van het in en uitschakelen van het warm water. Het feit dat je beschikt over een volume van meer dan 3 liter aan warm water kunnen we dus beschouwen dat het warm water comfort hoger ligt in vergelijking met AquaFast. Geen koude douche wanneer iemand een extra tappunt opent om bijvoorbeeld de afwas te doen.

Opnieuw hebben we de keuze uit drie verschillende versie, waarvan elke versie een hoger vermogen heeft dan het vorige:

 1. Bulex ThemaPlus Condens 20/26
 2. Bulex ThemaPlus Condens 25/31
 3. Bulex ThemaPlus Condens 30/35

Ook al zijn momenteel de artikelcodes momenteel nog niet gekend van de Bulex ThemaPlus Condens in propaan. Wij vermoeden dat er een versie op de markt zal komen voor zowel propaan als aardgas. Informeer u bij onze technische dienst om te weten wat het aanbod aan propaanketels is van de fabrikant Bulex.

Bulex Thema Condens AS condenserende gaswandketel

In tegenstelling tot de andere condenserende gaswandketels van het nieuwe assortiment van Bulex is de Thema Condens AS een soloketel die enkel zorgt voor verwarming of verwarming met een voorraadboiler zodat deze extern voor sanitair warm water kan zorgen. De Thema Condens AS soloketel wordt aanzien als de perfecte combinatie met spiraalboilers om een totaaloplossing aan te bieden.

De Thema Condens AS condenserende gaswandketel heeft een diep modulatiebereik waardoor een zeer hoog rendement verkregen kan worden zodat het toestel zeer energiezuinig zal werken zonder te moeten inboeten aan prestaties en comfort.

De Thema Condens AS condenserende gaswandketel is verkrijgbaar in een versie van 30kW en bestaat zowel werkend op aardgas als op propaan.

Bulex IsoTwin Condens condenserende gaswandketel

De Bulex IsoTwin Condens condenserende gaswandketel is het premium comfortmodel van het nieuwe Bulex assortiment en eigenlijk ook de eerdere gamma’s van Bulex. De IsoTwin Condens staat gekend voor zijn maximaal comfort op het vlak van sanitair warm water. 230 liter aan warm water kunt u verkrijgen in 10 minuten, dit dankzij de water accumulatie van 42 liter in twee interne boiler van elk 21 liter.

De Bulex IsoTwin Condens is een combi gaswandketel die zorgt voor verwarming en sanitair warm water.

Dankzij de IsoDyn3-technologie is er een oneindige afname van warm water bij verschillende tappunten absoluut geen probleem. De Bulex IsoTwin Condens condenserende gaswandketel bestaat uit twee interne boilers van elk 21 liter die ervoor zorgen dat dit model een interne watervoorraad heeft. Bij kleine waterafnames hoeft de ketel dus niet te starten, wat u energie bespaart, maar ook slijtage van de ketel. Daarnaast zal de IsoTwin Condens condenserende gaswandketel uw gewoontes analyseren en hierna op inspelen. Op die manier zult u steeds warm water hebben in de interne reservoirs wanneer u de gewoonte hebt om het te gebruiken. De Bulex IsoTwin condens staat voor comfort dat hand in hand gaat met energiebesparing.

De Bulex IsoTwin Condens condenserende gaswandketel is de oplossing voor het waterverbruik in gezinnen waar de gelijktijdigheidsfactor van waterverbruik hoger ligt dan normaal. Meerdere kinderen die tegelijkertijd warm water wensen te gebruiken, is dus geen probleem meer. Het voordeel is dat dit niet betekent dat u te maken heeft met een zeer ruimteabsorberend toestel, maar eerder met een alles in één compacte oplossing die u zeer discreet kunt installeren zonder dat het een storende factor zal zijn.

De Bulex IsoTwin Condens condenserende gaswandketel is verkrijgbaar in twee modellen met elk een afzonderlijk vermogen:

 1. Bulex IsoTwin Condens 25/31
 2. Bulex IsoTwin Condens 30/35

De versie van de Bulex IsoTwin Condens 25/31 is zowel verkrijgbaar in propaan als aardgas. De andere versie enkel in aardgas.

Rookgasafvoer voor de Bulex Condenserende gaswandketels

Wij krijgen regelmatig de vraag of de rookgasafvoer van Bulex moet gebruikt worden of dat er ook universele rookgasafvoer mag gebruikt worden, of eventueel van andere merken indien de vorige ketel een ander merk zou geweest zijn. Bulex is hier heel streng in. Bulex zegt dat de gaswandketels van Bulex enkel mogen aangesloten worden op de rookgasafvoer van Bulex, zowel als het gaat over doorvoeren als toebehoren. Bij het testen en certificeren zal enkel een positief advies gegeven worden wanneer de rookgasafvoer gebruikt wordt die Bulex bij elke ketel voorstelt. Doet u dit niet, is uw toestel niet gekeurd en zult u dus ook geen garantie hebben in geval van error. Probeer dus niet enkele euro’s te besparen op uw rookgasafvoer, want dit zal uiteindelijk duurder uitdraaien.

De Bulex rookgasafvoer is een concentrische afvoer die gebruikt wordt en u heeft de keuze tussen diameter 60/100, 80/125 en 2X 80. Afhankelijk van uw mogelijkheden en de manier dat u kunt installeren, het gebruikte vermogen en de afgelegde weg van uw kanalen moet u een bepaalde diameter kiezen. Laat u bijstaan door ons technisch team om de juiste keuze te maken.

Bulex condenserende gaswandketel op propaan

Bulex heeft condenserende gaswandketels op de markt gebracht die reeds uit de fabriek vertrekken als propaan versie. Deze hebben een andere artikelcode dan de gewone aardgas versie. Maar u kunt ook ter plaatse uw ketel laten ombouwen zodat deze wel compatibel is met propaan. U moet eerst nagaan of u model hoort tot de versie die ombouwbaar is tot propaan. Niet elke Bulex condenserende gaswandketel heeft deze optie.

De ombouw wordt uitgevoerd door een technicus van Bulex zelf. U moet Bulex enkele documenten bezorgen en ook ter plaatse ter beschikking hebben. Daarnaast moet u ter plaatse enkele voorwaarden checken alvorens de technicus ter plaatse komt. Op die manier kunt u ook genieten van een Bulex condenserende gaswandketel in zones waar aansluiting op aardgasnet niet mogelijk is.

Opmerkingen (0)

Geen opmerkingen

Close