Close

Op welke manier kan ik mijn henrad radiator aansluiten?

Geplaatst op: nov 13, 2021 | Auteur: Sharon De Lille

Wanneer we een Henrad radiator willen aankopen, dan rijst er naast de vraag welk vermogen ik nodig heb, ook de vraag welke aansluitingsmogelijkheden heb ik voor mijn Henrad radiator. In een vorige blogpost hebben wij reeds gesproken over hoe we het vermogen van een radiator moeten berekenen, maar het leek ons ook interessant om te verschillende mogelijkheden op het vlak van aansluitingen te bespreken. Op die manier staat u niet voor een voldommen feit wanneer u uw Henrad radiator wenst aan te sluiten en het blijkt dat de mogelijke aansluitingen u niet kunnen dienen.

Velen denken dat we gewoon maar een Henrad radiator kunnen kiezen naar onze wens en smaak binnen de beschikbare ruimte die we hebben voor de Henrad radiator. Bij nieuwbouw is dit min of meer het geval, maar vooral bij renovatie moeten we enkele zaken duidelijk onderzoeken alvorens een aankoop van Henrad radiatoren te plaatsen.

Om het correcte vermogen van uw Henrad radiator te bepalen, verwijzen we u door naar de blog dat spreekt omtrent het berekenen van het nodige vermogen van Henrad radiatoren. Voor alle projecten, zijnde nieuwbouw of renovatie of louter eenvoudige vervanging van een bestaande radiator, moet het correcte vermogen berekend worden. Vergeet dit niet! Bij nieuwbouw kunt u uw leidingen aanpassen aan de gewenste radiatoren, daar deze toch nog moeten gelegd worden. Bij renovatie of vervanging is dit niet zo. Daarom willen wij extra informatie geven over welke mogelijkheden u heeft om elk model van Henrad radiator aan te sluiten.

Op welke manier kan ik mijn henrad radiator aansluiten?

Op welke manier kan ik de Henrad radiator aansluiten?

Elk model van Henrad radiator heeft zijn eigen manier van aansluiten. Verschillende modellen hebben dezelfde manier van aansluiten en we kunnen eigenlijk enkele groepen van Henrad radiatoren met een gelijkaardige aansluiting onderscheiden.

Het aansluiten van standaard Henrad radiatoren

Onder deze groep Henrad radiatoren horen enerzijds de Henrad Standard radiator en de Henrad Compact radiator, beiden All-in versies, wat betekent dat zij beschikken over de nodige accessoires is het pakket. Mocht u opteren voor de Henrad Compact Plan of Line dan mogen we van dezelfde aansluitingsmogelijkheden spreken. Deze radiatoren zijn enkel verschillend op het vlak van design, niet van aansluitingen.

De aanvoer en afvoer van het cv-water vindt plaats aan de zijkant van de radiator en u moet gebruik maken van een zichtbare verbindingsbuis die aan de linker of rechter zijkant van de radiator zal hangen. Het is duidelijk te zien dat de afvoer van het afgekoelde water niet mag plaatsvinden aan de bovenkant van de radiator, deze moet zich steeds onderaan bevinden en het warme toegevoerde water bovenaan.

Andere radiatoren die ook tot deze groep behoren zijn de 8-connections Henrad radiatoren. Wanneer we de meest courante aansluitingsmogelijkheden nemen, dan volgen deze niet het principe van deze standaard groep, maar deze 8-connections Henrad radiatoren zijn zo flexibel in hun mogelijkheden dat zij ook kunnen aangesloten worden volgens het bovenstaand schema. Opgelet!! U moet hiervoor welke enkele aanpassingen doorvoeren bij uw radiator zodat deze optimaal zal werken.

  • Het ventiel moet verwijderd worden.
  • Kunststof stoppen onderaan de Henrad radiator moeten vervangen worden door messing blindstoppen.
  • U moet gebruik maken van een verbindingsbuis en u moet het set gebruiken met aansluitingen die compatibel zijn met een verbindingsbuis en niet met een geïntegreerde buis.

De radiatoren 8-connections die volgens bovenstaande manier kunnen aangesloten zijn: Henrad Premium 8, Henrad Everest Plan 8 en Henrad Everest Line 8.

Het aansluiten van Henrad radiatoren van de 8-connections range

We hebben deze reeks reeds als standaard groep beschreven hoe deze aangesloten kunnen worden, maar het feit dat deze Henrad radiatoren 8 mogelijke manieren kent om aangesloten te worden, kunnen we nog andere mogelijkheden opsommen.

De linkerhelft zijn dus de aansluitmogelijkheden die we hebben beschreven in de vorige groep, met gebruik van een verbindingsbuis. De rechterhelft zijn de bijkomende aansluitmogelijkheden van de 8 connections Henrad radiatoren. De modellen van Henrad radiatoren die tot deze groep behoren zijn:

  • Henrad Premium 8 radiator
  • Henrad Everest Plan 8 radiator
  • Henrad Everest Line 8 radiator

De mogelijkheden 7 en 8 zijn mogelijk met gebruik te maken van de geïntegreerde buis waardoor u dus geen zichtbare leidingen heeft en geen aanpassingen moet doorvoeren bij uw radiator. U moet dan ook enkel gebruik maken van de voorgestelde sets voor aansluitingen met geïntegreerde buis. Deze twee mogelijkheden met midden en rechts onderaan aansluiting van uw Henrad radiator zijn mogelijk bij de drie verschillende modellen. De Henrad Premium 8 daarentegen kan omgedraaid worden omwille van zijn voor en achterkant die geribbeld zijn, waardoor de radiator ook een linkse aansluiting kan hebben. We komen dan op een totaal van wel tien verschillende aansluitingsmogelijkheden van uw Henrad radiator. Opgelet! Dit is enkel mogelijk bij de Henrad Premium 8. Bij de andere twee 8 connections modellen niet, daar deze beschikken over een geribbelde achterkant maar een vlakke voorkant al dan niet met enkele lijnen.

Henrad radiatoren met de ECO-technologie

Als derde groep van horizontale Henrad radiatoren kunnen we de ECO-groep verder onder de loep nemen. We hebben al meermaals vermeld dat wij een voorstander zijn van het gebruik van Henrad radiatoren met ECO technologie daar zij het verbruik zullen beperken en duurzaam zijn. De Henrad radiatoren die tot deze groep behoren zijn:

  • Henrad Premium ECO radiator
  • Henrad Everest Plan ECO radiator
  • Henrad Everest Line ECO radiator

De Henrad radiatoren die behoren tot de groep van ECO hebben eigenlijk een zeer eenvoudige manier van aansluiten, u moet gewoon vooraf de correcte keuze maken zodat u achteraf geen verkeerde radiator zult ontvangen.

We moeten de ECO-groep onderverdelen in de types 21, 22 en 33 en daarnaast de groep van enkel type 11. Bij de eerste groep van de drie grootste types kunnen we kiezen tussen rechts en midden aansluiting of een linkse zonder midden aansluiting. Deze keuze moet gemaakt worden voor de aanschaf van uw Henrad radiator en moet duidelijk gecommuniceerd worden, daar beide versies een andere artikelcode hebben en niet aangepast kunnen worden. Wanneer we de Henrad radiator ECO van het type 11 bekijken, dan moeten we ook een keuze maken tussen links en rechts en hebben beide mogelijkheden een andere Henrad artikelcode, maar in dit geval heeft de linkse versie ook tegelijkertijd een mogelijke middenaansluiting.

Aansluitingssets voor Henrad radiator

Wij bieden de aansluitingssets van Honeywell en Comap aan als totaaloplossing met alle nodige accessoires om uw Henrad radiator op een correcte manier aan te sluiten. U hoeft enkel te kiezen voor een haaks of een recht h-blok waarbij u moet nagaan of uw leidingen uit de muur of uit de vloer komen.

Opgelet! Onze aansluitingssets zijn compatibel met Alpex leidingen. Heeft u een ander materiaal van leidingen, zoals bijvoorbeeld koper, dan moet u andere verlopen en koppelingen gebruiken. Neem contact op met de technische dienst van Esanico en wij helpen u graag verder!

Opmerkingen (0)

Geen opmerkingen

Close