Close

Pentair Foleo waterontharder

Geplaatst op: nov 7, 2020 | Auteur: Sharon De Lille

De waterontharder Foleo is een nieuw model waterontharder van het merk Pentair dat op de markt is gebracht. Op alle vlakken is de Pentair Foleo superieur dan zijn concurrenten: modern design, hoogstaande prestaties en eenvoudig plug&play principe. De Pentair Foleo overtreft dus alle andere spelers op de markt in zijn sector.

Pentair Foleo waterontharder

Pentair Foleo waterontharder

De Penair Foleo is nieuw op de markt en wordt vanaf deze maand als stock aangeboden binnen ons gamma. Wij hebben gekozen om dit product aan te bieden omdat het gaat over een compact model met moderne hoogtechnologische technologieën op het vlak van waterbehandeling, duurzaamheid en een lager zoutverbruik. Uiteraard wordt dit allemaal verkregen zonder de strengste Europese normen voor drinkwater uit het oog te verliezen.

Waarom is hard water niet geschikt voor uw woning?

Hard water kan schade veroorzaken aan het leidingencircuit en waterverbruikende apparatuur. Wanneer de hardheid van uw water, wanneer we een hardheid hebben hoger dan 15º f (Franse graad), hoog is, kan dit ongewenste effecte hebben op uw woning, effecten die in het dagdagelijkse leven voelbaar zijn.

 • Witte kalkaanslag op uw kranen, lavabo's, waterkoker, ...
 • Verstoppingen in uw leidingen door de kalkaanslag
 • Ingekorte levensduur van uw huishoudapparatuur
 • Energieverbruik dat hoger zal worden

Deze nefaste gevolgen worden veroorzaakt door een hoge aanwezigheid van mineralen in uw water. Het feit dat er mineralen zoals calcium en magnesium aanwezig zijn in uw water is geen abnormaliteit, integendeel, maar wanneer er teveel aanwezige mineralen zijn, dan spreken we van hard water. Het al dan niet hebben van hard water is gebonden aan geologische kenmerken van uw zone en dus de regio waar u woont.

Waterontharders, zoals de Pentair Foleo, kunnen een oplossing bieden voor deze negatieve gevolgen van hoge kalkwaarde in uw woning en hierdoor dus verdere schade voorkomen. De installatie van een betrouwbare waterontharder zoals de Pentair Foleo is een duurzame oplossing die u gedurende jaren u zal besparen van alle kwalen van hard water, mits uiteraard een jaarlijks onderhoud door een specialist.

Wat zijn dan de positieve gevolgen van het gebruik van een waterontharder?

 • Geniet van minder irritaties van uw huid: zachter water heeft meestal een zachtere huid en zachter haar tot gevolg. Maar niet alleen uw lichaam zal de positieve gevolgen ondervinden, ook uw vers gewassen wasgoed zal zachter aanvoelen. Dit komt aangezien dat reinigingsmiddelen en wasmiddelen beter werken bij behandeld water dan bij hard water.
 • Gedaan met uw vaatwas met wit gevormde druppelafdrukken: witte vlekken zullen niet meer de norm zijn na het afwassen
 • Uw leidingen worden minder beschadigd door de aanwezige kalk: kalkvorming wordt vermeden met andere woorden zijn verstoppingen ook verleden tijd.
 • Uw apparatuur zal langer meegaan daar ze minder lijden onder de negatieve gevolgen van kalkaanslag.
 • En wat waarschijnlijk nog aangenamer klinkt: u zult energie besparen en dat zult u voelen op uw maandelijkse energie factuur.

De Pentair Foleo ontharder als totaaloplossing voor uw kalkaanslag.

Het model Foleo is nieuw in het gamma van waterontharders van het merk Pentair en is daarnaast een premiummodel. Het is een superieer model in vergelijking met andere meer traditionele waterontharders, eenvoudig te installeren volgens het Plug&play principe en met een compact maar modern vernieuwend design waardoor het zijn concurrenten overstijgt op het vlak van prestatie en functionaliteit. Kortom, de Pentair Foleo is een premium waterontharder.

De Pentair Foleo is verkrijgbaar in vier verschillende modellen waardoor het zowel bruikbaar is voor kleine appartementen tot grote woningen met wel maximum ongeveer acht inwoners. Alle modellen voldoen aan de strenge Europese normen op het vlak van drinkwater.

De Pentair Foleo is verkrijgbaar in vier modellen met elk een andere capaciteit:

 1. Pentair Foleo 10 ontharder: 10 liter harsvolume en geschikt voor een gezin van 1 à 2 personen
 2. Pentair Foleo 15 ontharder: 15 liter harsvolume en geschikt voor woningen waar 3 à 4 persen wonen
 3. Pentair Foleo 20 ontharder: 20 liter harsvolume voor gezinnen tot 6 personen
 4. Pentair Foleo 30 ontharder: 30 liter harsvolume en aangeraden voor woningen waar tot 8 personen leven

Bovenstaande vier modellen van de Pentair Foleo besparen 50% meer zout op jaarlijkse basis in vergelijking met andere waterontharders. Hierdoor bespaart u heel wat aan jaarlijkse kosten. De twee kleinste versies hebben een zoutoplslag van 15 kilogram, waar daartegenover de twee grootste modellen 25 kilogram hebben als capaciteit.

De Pentair Foleo beschikt over een Fleck 5800 XTR openingsklep dat ervoor zorgt dat het toestel zeer eenvoudig geïnstalleerd en gemanipuleerd kan worden, maar daarnaast het toevoegen van zout en het hierbij horende onderhoud en reiniging echt kinderspel is. Daarnaas beschikt het over een zeer intuïtief aanraakscherm om het toestel te besturen en in te stellen waardoor het zeer eenvoudig te bedienen is.

De ingebouwde By-pass van de Pentair Foleo is vervaardigd uit roestvrij staal, wat zorgt voor een langere levensduur. Alle versies hebben eenzelfde lengte en breedte, namelijk 456mm op 360mm, maar de twee kleinste versies hebben een hoogte van 750mm en de twee grootste van 1045mm.

De Pentair Foleo staat voor veiligheid: de waterontharder beschikt over een zoutalarm, wanneer het toestel niet meer over voldoende zout zou beschikken, en over een alarm met lekdetectie in geval van een waterlek. Daarnaast beschikt het over een ontsmettingssysteem dat geïntegreerd is in de waterontharder. Kortom kunt u op beide oren slapen bij gebruik van deze ontharder Pentair Foleo.

Bij aankoop van de Pentair Foleo waterontharder beschikt u over vijf jaar garantie en zit de indienststelling reeds inbegrepen in de prijs.

Opmerkingen (0)

Geen opmerkingen

Close