Close

Hoe kalk voorkomen met antikalk toestel Pugh Micromet?

Geplaatst op: jun 30, 2017 | Auteur: Jan De Lille

Afhankelijk van de regio waar u woont, heeft het leidingwater een hoger of lager niveau van kalk of ook wel calciumwaterstofcarbonaat genoemd. Dit heeft te maken met de hardheid van het distributiewater. De aanwezigheid van kalk heeft geen negatief gevolg voor uw gezondheid maar wel voor uw woning. En niet alle schade veroorzaakt door kalk is zichtbaar!

Merkt u de gevolgen van kalk in uw leidingwater en heeft u te kampem met kalkaanslag? De Pugh Co Micromet kan voor u de ideale oplossing zijn!

Hoe kalk voorkomen met antikalk toestel Pugh Micromet?

Pugh Micromet antikalk toestel

Iedereen herkent het wel: kalkaanslag, die hardnekkige witte sporen die u kunt terugvinden op uw kranen, doucheschermen, koffieapparaat of waterkoker. Schrobben is de boodschap! Maar zo groot is onze frustratie dat het niet volledig verdwijnt en daarnaast onmiddellijk terug verschijnt. En dit is nog maar het zichtbare deel van de gevolgen van kalk! Kunt u zich voorstellen hoe uw leidingen of uw elektrische boiler eruit zien? Dit heeft een negatieve impact op verschillende aspecten: Verkorte levensduur van uw toestellen, verhoogde energiefactuur doordat kalkaanslag meer energie vraagt, ... Een oplossing zoeken tegen kalkaanslag is dus de boodschap! Wij kunnen u een voorstel geven: De Pugh Micromet!

Wat is een antikalk toestel?

Een antikalk toestel is een apparaat dat als oplossing dient om de schade die veroorzaakt wordt door uw kalkrijk water te voorkomen. De samenstelling van uw water wordt niet aangepast, met andere woorden zal de hardheid van het water niet gewijzigd worden. Maar de kalkafzetting zal zodaning beperkt worden door het antikalk toestel, dat u de negatieve gevolgen van het hard water, zoals kalkaanslag, ... niet meer zult ervaren. Het anti kalk toestel zal dus het effect van kalkaanslag neutraliseren zonder de hardheid van het water te veranderen.

Welk antikalk toestel moet ik kiezen?

Wij antwoorden volmondig: Pugh Co Micromet antikalk toestel is uw beste keuze!

Het Pugh Micromet antikalk toestel zal kalkaanslag voorkomen in uw woning. Dankzij de chemische samenstelling van polyfosfaat deeltjes in de Micromet vervangpatronen zal de kalk geneutraliseerd worden zodat dit niet meer in kalkaanslag zal afgezet worden in uw leidingen.

Pugh & Co Micromet 75

De Pugh & Co Micromet 75 is een compact antikalk toestel met een capaciteit van 250 liter per dag. Het is vervaardigd in messing en omwille van die reden is het buitengewoon stevig. Er wordt één actieve patroon gebruikt per micromet 75.

De aansluiting gebeurt via 3/4" binnendraad of vrouwelijk en wordt geplaatst op de koudwaterleiding. Het is absoluut aan te raden om de Pugh & Co micromet 75 op voldoende afstand te plaatsen van een externe warmtebron. Die warmtebron zou een te snelle oplossing van de actieve lading in de filter kunnen veroorzaken en op die manier de functionaliteit van de micromet teniet doen.

De Pugh&Co Micromet 75 is ideaal bij een matig gebruik van het warmwatercircuit, rekening houdend met zijn capaciteit van 250 liter per dag. Heeft u een waterverbruik dat een pak lager is dan 250 liter per dag of het toestel wordt niet elke dag gebruikt? Dan raden wij aan om de micromet 75 na de waterteller te plaatsen zodat deze regelmatig van koud water wordt voorzien. Is uw waterverbruik min of meer 250 liter per dag, dan raden wij aan om de micromet 75 rechtstreeks voor de waterverwarmer te plaatsen. Op die manier wordt er voor een efficiënte bescherming gezorgd.

Pugh Co Micromet 75

Pugh & Co Micromet 150

In tegenstelling tot de 75 versie heeft de Pugh & Co Micromet 150 een behandelingscapaciteit van 500 liter per dag aangezien het gebruik maakt van twee actieve patronen. Omwille van die reden wordt de capaciteit verdubbeld. De openingen en de "doorstroom" kamer zijn zo gefabriceerd dat het drukverlies en debietverlies tot een minimum worden geminimaliseerd.

De Pugh&Co Micromet 150 heeft als aansluiting 1" buitendraad of mannelijk en is vervaardigd uit acetal copolymeer (kunststof). Hierdoor is de micromet 150 zeer licht.

Dit antikalk toestel moet op de koudwaterleiding geplaatst worden en om een optimale bescherming te verkrijgen, wordt deze best rechtstreeks aangesloten voor de waterverwarmer. Omwille van dezelfde reden als bij de micromet 75 moet de installatie gewijzigd worden indien er tamelijk minder verbruik is dan de 500 liter per dag of wanneer het toestel niet elke dag gebruikt wordt. Dan wordt deze best na de waterteller geplaatst zodat deze regelmatig van koud water wordt voorzien.

Pugh co micromet 150

Pugh & Co Micromet 150B

De Pugh & Co Micromet 150B is bijna identiek als de Pugh & Co Micromet 150. Toch kunnen wij enkele verschillen opmerken.

Pugh & Co Micromet 150Pugh & Co Micromet 150B
MateriaalKunststofMessing
Aansluiting1"M3/4"F
Capaciteit500 liter per dag250 / 500 liter per dag
Patroon2 actieve patronen parallel2 actieve patronen serieel

De Pugh & Co Micromet 150B is vervaardigd uit messing waardoor deze buitengewoon stevig is, weliswaar onverwoestbaar. Daarnaast beschikt hij over een aansluiting van 3/4" binnendraad of vrouwelijk. Aangezien de twee actieve patronen serieel geplaatst zijn, kan u de micromet 150B zowel met één filter als met twee gebruiken. Op die manier kan u het verschil maken tussen 250 liter per dag of een capaciteit van 500 liter per dag. Dit antikalk toestel is ideaal voor het beschermen van de volledige warmwaterinstallatie.

Opnieuw geldt dezelfde regel voor de aansluiting. Voor de optimale bescherming wordt er aangeraden de micromet antikalk toestel voor de waterverwarmer te plaatsen. Het gebruik van een stopkraan is steeds handig om de filters te kunnen vervangen.

installatie micromet 150b

Wanneer het verbruik minder dan 500 liter per dag is of het apparaat wordt niet elke dag gebruikt, dan raadt Pugh & Co aan om deze na de waterteller te plaatsen. Daarnaast raadt men ook aan om de installatie uit te voeren samen met het plaatsen van een EA anti-terugslagklep op de watertoevoer, ervoor een stopkraan en na het toestel een tweede stopkraan. Op die manier kan de watertoevoer afgebroken worden en de micromet filter afgesloten worden om de filters te vervangen.

pugh co installatie micromet 150b

De Pugh & Co Micromet kan in beide posities functioneren, zowel horizontaal als verticaal. Maar er wordt toch aangeraden deze horizontaal op de leidingen te monteren.

Opmerkingen (0)

Geen opmerkingen

Close