Close

Waarom kiezen voor airco?

Geplaatst op: apr 13, 2021 | Auteur: Sharon De Lille

Heeft u een haat-liefde relatie met de warme zomermaanden? Geniet u enerzijds van de lange warme dagen met barbecues en terrasjes, maar wordt uw nachtrust verstoord door het puffen en het zweten? Merkt u een gebrek aan wooncomfort door de onaangename warme temperatuur? Wij hebben de oplossing: kies voor een airco.

Waarom kiezen voor airco?

Een airco creëert comfort, maakt uw woning aangenaam om in te vertoeven. Een gekoelde ruimte waar u niet puft en zweet, heeft onrechtstreeks een relatie met uw productiviteit tijdens het werk of studeren. Wanneer u zich in een ruimte met hoge temperaturen bevindt, word je loom en vermindert uw werkritme. Je wordt minder oplettend en je zult het gevoel hebben alsof je in slaap zou vallen. Het is wetenschappelijk bewezen dat in burelen waar er een aangename afgekoelde en dus ook niet vochtige temperatuur is, het personeel op een meer efficiënte en doeltreffende manier met een goed werkritme werkt. In uw woning zal dit dezelfde resultaten leveren.

Om een gezond luchtklimaat te verkrijgen, kan uw airco een belangrijke rol spelen. Een airco zorgt namelijk voor luchtcirculatie. Een airco onttrekt de warmte lucht uit de woning en vervangt deze door afgekoelde lucht. De onttrokken warme lucht wordt alvorens afgekoeld te worden, gefilterd. Met andere woorden zal uw ruimte geventileerd worden en dus gevuld worden met schone verse lucht. Met andere woorden een airco ventileert de ruimte en zuivert de lucht dankzij de aanwezige filters in de airco.

Een airco staat ook in voor de ontvochtiging van uw ruimte of woning. Een airco verlaagt de temperatuur in de ruimte en zal dus de klamme en warme lucht weghalen. Hierdoor doet de airco dus ook aan ontvochtiging.

Kortom velen denken dat een airco enkel instaat voor koeling. Het klopt inderdaad dat een airco als hoofddoel de koeling van uw ruimte of woning heeft, maar enkele bijhorende gevolgen geven nog extra voordelen. Dankzij de airco kunt u genieten van een gezonder luchtklimaat in uw woning.

Maar laten we eerlijk zijn. Een beter luchtklimaat is geen hoofdreden dat wij opteren voor een airco. Men kiest voor een koelingssysteem om de temperatuur naar beneden te brengen in uw woning om zo te kunnen ontsnappen aan de warme zwoele zomerdagen. Overdag hebben we nog de mogelijkheid om te ontsnappen aan onze warme woning: een bezoekje aan winkelcentra, zwembad, zee of schaduw zijn maar enkele mogelijkheden. Maar slapen doen we allemaal binnenshuis en meestal ook op de bovenverdieping. Dit heeft een slechte nachtrust tot gevolg. Oplossing hiervoor is de airco die ervoor zal zorgen dat u koel kunt slapen.

Of gewoon een aangenaam binnenklimaat zonder zweten en puffen? Wenst u ook gewoon aangenaam fris te zijn in uw woning zowel overdag als ’s nachts? Dan raden wij u sowieso aan om te investeren in een airco systeem met meerdere toestellen binnenshuis.

Velen laten zich afschrikken door een serieus verhoogde energielevering. Niets is minder waard! Uiteraard zult u gedurende de zomermaanden een hogere energiefactuur hebben. Gratis is het natuurlijk niet. Maar om een minimum comfort te hebben aan koeling kan dit op een zeer energiezuinige manier. Wanneer u kiest voor de nieuwste generatie airco toestellen valt het verbruik zeer goed mee in verhouding met de winst aan kwaliteit u zult waarnemen binnenshuis. Is dit een goede nachtrust misschien niet waard?

Wij zijn overtuigd van de keuze voor airco. Maar weet u niet goed welk type airco u moet kiezen of welk vermogen u moet voorzien per ruimte? Geen probleem! Lees het artikel over welk type airco voor u geschikt is. Nog steeds aan het twijfelen over welk type voor u geschikt is? Aarzel niet om ons te contacteren.

Opmerkingen (0)

Geen opmerkingen

Close