Close

Wat kost een warmtepompboiler?

Geplaatst op: mrt 30, 2021 | Auteur: Sharon De Lille

De aankoopprijs van een warmtepompboiler ligt opmerkelijk hoger dan een klassieke traditionele elektrische boiler. Maar wanneer we alles in acht gaan nemen, zullen we tot de conclusie komen dat de aankoop van een warmtepompboiler de meest aantrekkelijke keuze is. Enerzijds zult u jaarlijks besparen op uw energiefactuur en anderzijds kunt u genieten van allerhande premies die u een duw in de rug zullen geven. Kortom na verloop van tijd zal uw warmtepompboiler goedkoper zijn, dan een investering in een klassieke elektrische boiler.

Wat kost een warmtepompboiler?

Hoeveel kost een warmtepompboiler?

Wanneer u een warmtepompboiler wenst aan te kopen, zult u een aardig bedrag op tafel moeten leggen. Afhankelijk van het merk, de capaciteit, het feit of u een extra warmtewisselaar wenst of niet, zult u rekening moeten houden met een aankoopprijs van rond de 2000 à 2500 euro. Velen laten zich afschrikken door dit hoog bedrag, ook wetend dat hierbij nog een installatiekost moet aangerekend worden van ongeveer 500 à 600 euro. Wie zich laat leiden door enkel deze gegevens zal onmiddellijk afhaken, maar wie verder onderzoekt en dit artikel leest, zal beseffen dat wanneer na enkele jaren de afrekening wordt gemaakt, u meer voordeel zal halen uit een warmtepompboiler dan wanneer u zou gekozen hebben voor een klassieke elektrische boiler.

Wat kan ik besparen met een warmtepompboiler?

Door uw woning van sanitair warm water te voorzien via een warmtepompboiler kunt u tot 75% energie besparen. Op jaarbasis kan dit oplopen tot een bedrag van ongeveer tussen de 500 en 700 euro. U leest het goed: dit gaat over een jaarlijkse besparing op uw energiefactuur! Het exact bedrag dat u zult besparen, is moeilijk te bepalen aangezien dit afhankelijk is van uw gezinsgrootte, uw waterverbruik, de warmtepompboiler en de SCOP van uw warmtepompboiler. Wat wij wel kunnen verzekeren, dat besparing door het gebruik van een warmtepompboiler en geen elektrische boiler als voorziening van sanitair warm water een feit is.

Wanneer heb ik mijn warmtepompboiler terugverdiend?

We moeten niet meer uitleggen dat een warmtepompboiler een uitstekend rendement heeft, minder energie verbruikt en ons dus op onze energiefactuur zal doen besparen.

  • De aankoopprijs van een warmtepompboiler ligt hoger dan de aankoopprijs van een eenvoudige elektrische boiler. Maar een investering in een nieuwe warmtepompboiler kan over het algemeen genieten van premies die gegeven worden. Afhankelijk van waar u woont, zult u andere premies hebben.
  • U bespaart 75% aan energie op jaarbasis, wat afhankelijk van uw gewoontes en gebruik, een effectieve besparing van 500 à 700 euro zal zijn.
  • De installatiekost van een warmtepompboiler is geen intensieve installatie en is bijna even eenvoudig dan de installatie van een elektrische boiler. Met andere woorden de installatiekosten zullen elkaar waard zijn.

Wanneer we alle factoren en aspecten in beschouwing nemen, komen we tot de vaststelling dat u na ongeveer twee jaar de meerprijs dat u betaald heeft voor uw warmtepompboiler heeft terugverdiend en dat u vanaf dan enkel en alleen nog zult besparen. Ben u nu overtuigd dat de investering in een warmtepompboiler de beste keuze is?

Opmerkingen (0)

Geen opmerkingen

Close