Close

Watts OneFlow anti-kalksysteem

Geplaatst op: dec 5, 2018 | Auteur: Jan De Lille

Wanneer het water dat we gebruiken en door onze waterleidingen stroomt niet behandeld wordt tegen kalk, zal er kalkafzetting plaatsvinden. Dit zal ervoor zorgen dat de doorstroming van het water elke keer meer zal verminderen en dat de toestellen een kortere levensduur zullen hebben.

Bij Esanico stellen wij de Watts OneFlow voor als oplossing tegen kalkafzetting. Het Watts OneFlow anti-kalksysteem zorgt ervoor dat de mineralen geclusterd worden tot zeer kleine kristallen en hierdoor zich niet kunnen vasthechten aan leidingen of toestellen. Dit effect is een zeer effectieve manier om kalkvorming te verkomen.

Watts OneFlow anti-kalksysteem

Watts Oneflow Antikalk toestel

Watts Oneflow antikalk

Waaraan zie ik dat ik kalk in mijn water heb?

Wanneer u te maken heeft met witte vlekken die moeilijk te verwijderen zijn op uw toestellen, kunt u ervan uitgaan dat u te maken heeft met hard water. Onder hard water begrijpen wij dat er een grote hoeveelheid kalk aanwezig is. Kalk blijft tegen de leidingen en tegen de onderdelen van uw toestellen kleven, wat kalkaanslag genoemd wordt. De diameter van uw leidingen zal door deze kalkaanslag steeds verkleinen, wat de doorstroom van het water zal vermoeilijken en voor drukverlies zal zorgen. Aangezien de kalkaanslag op de onderdelen van uw toestellen er ook voor zal zorgen dat uw apparaten niet meer correct of veilig zullen werken. Storingen zijn meestal ook een teken dat u te maken kan hebben met kalkaanslag. Uw toestellen zullen niet meer effectief werken, rendement verliezen en u zult dus merken dat uw energiefactuur zal stijgen.

Waarom kiezen voor de Watts OneFlow anti-kalksysteem?

We kunnen de Watts OneFlow beschouwen als het nieuwste en het meest innovatieve onder de ontharders die we momenteel al kennen. De Watts OneFlow is bruikbaar voor particuliere als voor commerciële doeleinden.

  • De Watts OneFlow werkt met op een zeer milieuvriendelijke manier. Er wordt geen zout nog andere chemische producten toegevoegd om het leidingwater te ontharden. Daarnaast verspilt  Watts anti-kalksysteem geen water noch elektriciteit. U heeft dus geen stopcontact nodig, wat u zal doen besparen op elektriciteit, en er moet ook geen spoeling met afvalwater voorzien worden, wat het waterverbruik zal doen beperken.
  • De Watts OneFlow is een zeer eenvoudig te installeren artikel. Bij Esanico kunt u het Watts OneFlow installatiekit met diameter 3/4" aanschaffen, wat de installatie nog zal vergemakkelijken. Afhankelijk van het gekozen type zult u het hangend of staand moeten monteren.
  • Het anti kalk systeem OneFlow van Watts heeft geen uitgebreid onderhoud nodig. U moet het patroon van de Watts OneFlow elke twee jaar vervangen om een goed fuctioneren te garanderen. Daarnaast is het een zeer compact toestel dat plaatsbesparend is.
  • De Watts OneFlow verbruikt geen onnodige energie en vermijdt kalkaanslag in uw leidingen en toestellen. Hierdoor zal het rendement van uw verwarmingsinstallatie stijgen. Daarnaast wordt dankzij de OneFlow van Watts ook bestaande kalk verwijderd uit de leidingen en apparaten.
  • De Watts OneFlow + beschikt over een koolstoffilter van 20 micron die ervoor zorgt dat het water na de behandeling door de Watts OneFlow + zeer zuiver is, vrij van rare smaken, onderdeeltjes en geuren. De smaak van het water zal dus ook veel beter zijn.

Waarin verschilt de Watts OneFlow met de traditionele ontharders?

De OneFlow technologie die Watts ontworpen heeft, maakt gebruik van korrels in het patroon die ervoor zorgen dat de slechte mineralen in het water worden opgevormd tot zeer kleine kristallen die hierna verder worden meegenomen in de stroom. Deze kristallen brengen geen schade aan de leidingen. Een ontharder maakt gebruik van een ionenwisseling die ervoor zorgt dat de slechte mineralen uit het water worden gehaald. Hierdoor heeft een ontharder onder andere een regelklep, een terugloop en een opslag voor uw zout nodig. Een Watts OneFlow moet je enkel maar beschikken over een aanvoer en een toevoeraansluiting. Deze onderdelen kunt u terugvinden in het Watts OneFlow installatiepakket.

Hoe werkt de Watts OneFlow?

Calcium- en magnesiummineralen die zich in het water bevinden, bereiken de Watts OneFlow en worden door het patroon in het anti-kalksysteem geleid. In dat patroon bevinden zich korrels die het kalk zal neutraliseren. Zij trekken namelijk die slechte mineralen aan die zich in het hard water bevinden en vormen ze om tot zeer kleine kristallen. Deze kristallen zijn absoluut onschuldig en worden verder door de leidingen getransporteerd zonder dat zij nog schadelijk zijn of zich kunnen vastzetten op de leidingen. Kalkaanslag wordt dus 100% vermeden.

Waarmee moet ik rekening houden tijdens de installatie van mijn Watts OneFlow?

  1. Installeer uw Watts OneFlow anti-kalksysteem op de koudwaterleiding. De temperatuur van het water mag nooit hoger zijn dan 38ºC. Er wordt door de fabrikant Watts ook aangeraden om het toestel na de watermeter te installeren.
  2. Heeft u nog maar net nieuwe koperleidingen geïnstalleerd? Wacht eerst minimum vier weken alvorens uw Watts OneFlow te installeren, daar een te hoog kopergehalte de werking van het anti-kalksysteem zal verstoren.
  3. Uiteraard moet het toestel waterpas, recht en verticaal gemonteerd worden. Een andere montage zal de werking van de Watts OneFlow niet ten goede komen.
  4. Elke twee jaar moet u het patroon vervangen. Houd hier rekening mee en voorzie voldoende ruimte om die vervanging correct en gemakkelijk uit te voeren.

Opmerkingen (0)

Geen opmerkingen

Close