Close

ATLANTIC ALFEA EXTENSA DUO R32 WARMTEPOMP

Informeer zeker eerst voor actuele stock.

De Atlantic Alfea Extensa Duo R32 warmtepomp is een combi versie warmtepomp die zorgt voor het sanitair warm water en verwarming in uw woning. De Extensa Duo R32 is verkrijgbaar in vier modellen, welke elk een ander vermogen hebben: 10kW, 8kW, 6kW en 5kW.

De Atlantic Alfea Extensa Duo R32 warmtepomp bestaat uit binnenunit en buitenunit, maar koelleidingen en montagebeugels voor buitenunit moet afzonderlijk aangekocht worden.

De Alfea Extensa Duo is een model dat al langer deel uitmaakt van het assortiment warmtepompen van Atlantic, maar met het verwijderen van de Atlantic Loria uit de catalogus werd de Alfea Extensa Duo in een nieuw jasje gestoken met enkele nieuwe kenmerken: hoger rendement, stiller en milieuvriendelijker koelmiddel dan zijn voorgangers. Voor de Alfea Extensa Duo R32 warmtepomp werd het nieuwe en duurzame koelmiddel R32 gebruikt.

Model Atlantic WarmtepompArtikelcode AtlanticVerwarmingsvermogen +7°C/+35°C (kW)Inhoud boilerGeluidsvermogen (binnen/buiten)Koelmiddel
Alfea Extensa Duo R32 5526 1594.5kW 190 L40/57R32
Alfea Extensa Duo R32 6526 1605.5kW 190 L40/57 R32  
Alfea Extensa Duo R32 8526 1617.5kW 190 L40/60R32  
Alfea Extensa Duo R32 10526 1629.5kW 190 L40/62 R32  

 

Meer informatie

5 075,47 € BTW inbegrepen

Bijhorende producten:

Atlantic Alfea Extensa Duo R32 Warmtepomp

De Atlantic Alfea Extensa Duo R32 warmtepomp is de totaaloplossing voor uw woning op het vlak van verwarming en sanitair warm water. Dit vernieuwde model is de vervanging van zowel de gewone Alfea Extensa Duo als van de Atlantic Loria Duo. Er zijn verschillende verbeteringen aangebracht waarvan de belangrijkste de wijziging naar het duurzamere koelmiddel R32 is. We kunnen nu wel zeggen dat de Atlantic Alfea Extensa Duo R32 het paradepaard is van de fabrikant Atlantic.

Zoals reeds gezegd wordt de Atlantic Alfea Extensa Duo R32 warmtepomp ingezet voor zowel verwarming als warm water en wordt dus een combimodel genoemd. Wenst u enkel uw verwarming te voorzien door de Alfea Extensa R32 reeks, dan moet u kiezen voor de Atlantic Alfea Extensa R32 warmtepomp.

Dankzij de aanpassing van het koelmiddel, welke nu R32 is, is de Alfea Extensa Duo R32 warmtepomp een duurzamer en milieuvriendelijker toestel geworden in vergelijking met het oudere assortiment warmtepompen, daar het koelmiddel R32 verschillende voordelen heeft de opwarming van de aarde te beperken.

Atlantic Alfea Extensa Duo R32 warmtepomp met het koelmiddel R32

Kiezen voor een warmtepomp die werkt met het koelmiddel R32 is kiezen voor het milieu en het heeft dan ook enkele belangrijke duurzame voordelen:

  • Het R32 koelmiddel moet in kleinere hoeveelheden aanwezig zijn in de warmtepomp in verhouding met de oudere koelmiddelen. De CO2 uitstoot wordt hier overduidelijk meer beperkt. 
  • Bij recyclage van uw Atlantic Alfea Extensa Duo R32 warmtepomp na jarenlang gebruik is ook de recyclage van het koelmiddel R32 een pak eenvoudiger.
  • Het rendement verhoogt dankzij de betere thermische kenmerken van het R32 koelmiddel.
  • R32 koelmiddel is duurzamer en milieuvriendelijker. Het is geen verrassing wanneer we zeggen dat koelmiddelen niet ideaal zijn voor het milieu, maar dergelijke verbeteringen zorgen ervoor dat de impact kleiner en kleiner wordt.

Naast de vernieuwing naar het R32 koelmiddel zijn er ook andere eigenschappen die verbeterd zijn aan de Atlantic Alfea Extensa Duo R32 warmtepomp:

  • De stillere werking van de binnenunit en de buitenunit van de Alfea Extensa Duo R32 zorgt voor mindere geluidsoverlast.
  • Het rendement van de Alfea Extensa Duo R32 is verhoogd waardoor de Atlantic warmtepomp beschikt over een hogere energie-Efficiëntie.

Wat houdt de Duo van de Alfea Extensa Duo R32 warmtepomp in?

Duo houdt in dat de Atlantic warmtepomp uw woning zal voorzien zowel met verwarming alsook met sanitair warm water. Dit sanitair warm water wordt geproduceerd in een geïntegreerd voorraadvat van 190 liter met ACI-bescherming en voorgemonteerde diëlektrische koppelingen waarop u de koud- en warmwateraansluiting op kunt aansluiten. De kuip van de Atlantic Alfea Extensa Duo R32 is vervaardigd uit geëmalleerd staal en de boiler beschikt over een elektrische verwarming van 1.5kW. 

Welke warmteafgiftetoestellen zijn ideaal in combinatie met de Atlantic Alfea Extensa Duo R32 warmtepomp?

Algemeen kunnen we zeggen dat alle warmtetoestellen die vallen onder de noemer lage-temperatuur verwarming ideaal zijn om te combineren met de Atlantic Alfea Extensa Duo R32 warmtepomp.

De warmteproductie van 55ºC kan beschouwd worden als een lage temperatuur waardoor combineren met gewone radiatoren niet aan te raden is. Wenst u toch te verwarmen met radiatoren, dan moet u kiezen voor lage-temperatuur radiatoren die een hoog vermogen geven bij een lage termperatuur. Bij de opkomst van de warmtepompen zijn deze lage temperatuur radiatoren ontworpen en populairder geworden.

Vloerverwarming en de Atlantic Alfea Extensa Duo R32 gaan hand in hand juist omwille van die lage temperatuur. Vloerverwarming heeft geen hoge water temperatuur nodig om voldoende warmte te kunnen afgeven voor uw woning. Heeft u vloerverwarming of wenst u dit te installeren, dan is de keuze voor de Atlantic warmtepomp uiterst geschikt.

De Atlantic Alfea Extensa Duo R32 warmtepomp vraagt veel aan uw woning op het vlak van isolatie waardoor deze warmtepomp vooral geschikt is voor nieuwbouw, maar bij renovatie waar de verbeteringen op het vlak van isolatie en warmteverlies beperkt zijn, kan de hybride werking voor u de ideale keuze zijn. Wanneer de Atlantic warmtepomp zou tekort schieten en dus niet voldoende potentie zou hebben bij de condities op dat moment om uw woning van een aangename temperatuur of sanitair warm water te voorzien, dan kan de bijverwarming door een bestaande gaswandketel of stookolieketel de oplossing bieden.

Welke accessoires kan ik combineren met mijn Atlantic Alfea Extensa Duo R32 warmtepomp?

Standaard zit bij dit pakket van de Atlantic Alfea Extensa Duo R32 de volgende artikelen:

  • Buitenunit met koelvloeistof R32, inverter regeling en Twin Rotary compressor
  • Binnenunit met elektrische steunverwarming van 3kW
  • Geïntegreerd voorraadvat voor sanitair warm water met een inhoud van 190 liter
  • diëlektrische koppelingen, ondergedompelde warmtewisselaar, expansievat en circulatiepomp

Maar daarnaast kunt u uw Alfea Extensa Duo R32 warmtepomp ook uitbreiden met verschillende accessoires.

Connected Atlantic Alfea Extensa Duo R32

U kunt uw Atlantic warmtepomp connected maken zodat u uw toestel overal van op afstand via de CozyTouch App kunt besturen. Hiervoor heeft u de Cozy Touch Bridge nodig zodat uw toestel contact kan maken met uw WiFi. Via de Atlantic App kunt u uw warmtepomp vanop afstand instellen en aanpassen. Het maakt niet uit waar u bent of wanneer u dit wenst te doen, dankzij de CozyTouch Bridge heeft u non stop toegang tot de configuraties van uw Atlantic warmtepomp. Geen koude woning bij eerdere onvoorziene thuiskomst, noch onnodig energieverbruik door onverwachte langere afwezigheid. Dankzij de Atlantic App heeft u de controle over uw toestel de klok rond. Daarnaast kunt u ook het verbruik aflezen van uw Atlantic Alfea Extensa Duo R32 warmtepomp.

Bestuur uw Atlantic Alfea Extensa Duo R32 warmtepomp met een Atlantic thermostaat

Kies voor een Atlantic thermostaat wanneer u uw Atlantic warmtepomp tot in de perfectie wenst te bedienen. U heeft de keuze uit drie verschillende Navilink kamerthermostaten: A78, A75 en A59B. De weersafhankelijke regeling zal ervoor zorgen dat er nog meer rendement kan gehaald worden uit uw Atlantic Alfea Extensa Duo R32 warmtepomp omdat dankzij de buitenvoeler de werking zal beïnvloed worden door de aanwezige weersomstandigheden. Deze worden in rekening gebracht zodat uw Atlantic warmtepomp hierop kan inspelen.

Koeling en Atlantic Alfea Extensa Duo R32 warmtepomp

Een lucht/water warmtepomp wordt algemeen aanzien als verwarmingstoestel en velen vermoeden dat koelen met zulke warmtepomp niet mogelijk is. Dit is verkeerd! Dankzij de accessoire "kit koeling" van Atlantic kunt u koelen met uw Atlantic Alfea Extensa Duo R32 warmtepomp, welke wordt afgegeven via uw vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren.

Close