Close

ATLANTIC ALFEA EXTENSA R32 WARMTEPOMP

Informeer zeker eerst voor actuele stock.

De Atlantic Alfea Extensa R32 warmtepomp in solo versie staat in voor de verwarming van uw woning en u heeft de keuze uit vier verschillende vermogens: 5kW, 6kW, 8kW en 10kW.

De Atlantic Alfea Extensa warmtepomp behoort al enige tijd tot het gamma van Atlantic, maar werd onlangs vernieuwd om een nog hoger rendement te verkrijgen, nog stiller te zijn en te werken met een nieuw duurzaam koelmiddel namelijk R32.

Dit product, Atlantic Alfea Extensa R32 warmtepomp, wordt geleverd met binnenunit en buitenunit in zijn geheel. Consoles voor montage en koelleidingen moet nog apart aangekocht worden.

Model Atlantic WarmtepompArtikelcode AtlanticVerwarmingsvermogen +7°C/+35°C (kW)Geluidsvermogen (binnen/buiten)Koelmiddel
Alfea Extensa R32 5526 1514.5kW40/57R32
Alfea Extensa R32 6526 1525.5kW40/57 R32  
Alfea Extensa R32 8526 1537.5kW40/60R32  
Alfea Extensa R32 10526 1549.5kW40/62 R32  

 

Meer informatie

3 820,94 € BTW inbegrepen

Bijhorende producten:

Atlantic Alfea Extensa R32 Warmtepomp

De Atlantic Alfea Extensa R32 warmtepomp is de perfecte keuze als verwarming in uw woning. Na de vernieuwing gedurende 2020 en 2021 zijn er een aantal aanpassingen doorgevoerd, waar de keuze voor het nieuwe duurzame koelmiddel de belangrijkste is. Vanaf nu wordt er met het koelmiddel R32 gewerkt. 

De Atlantic Alfea R32 Extensa is de solo versie waardoor u deze warmtepomp enkel kunt inschakelen voor uw verwarming. Wenst u de duo versie waarbij er ook een voorziening is van sanitair warm water, namelijk een ingebouwd van van 190 liter, dan moet u kiezen voor de Atlantic Alfea Extanse R32 Duo warmtepomp.

Naast het kiezen voor een ander koelmiddel, namelijk R32, zijn er ook nog andere aanpassingen doorgevoerd bij de Atlantic Alfea Extensa R32 warmtepomp

  • De Atlantic Alfea warmtepomp heeft een hoger rendement.
  • De binnenunit en de buitenunit van de Atlantic Warmtepomp Alfea Extensa R32 zijn stiller geworden. Kijk hierboven om de waarden van de geluidsproductie te checken.

Het uitstekende rendement van de Atlantic Alfea Extensa R32 Warmtepom

Het assortiment van de Alfea warmtepompen van het merk Atlantic waren reeds gekend om hun fantastisch rendement, maar met de nieuwste aanpassingen bij het R32 model, is deze factor nog verbeterd. De COP en SCOP, waarbij de eerste waarde abstract is en de tweede rekening houdt met het seizoen, was al hoger dan 4, maar momenteel zijn deze bij het nieuwe R32 assortiment nog hoger.

Atlantic Alfea Extensa R32 Warmtepomp met het koelmiddel R32

Het koelmiddel R32 is een duurzaam en efficiënt koelmiddel waarbij in verhouden met oudere koelmiddelen een kleinere hoeveelheid moet gebruikt worden. Hierdoor wordt de CO2 uitstoot aanzienlijk verkleind. Het gebruik van het koelmiddel R32 in de Atlantic Alfea Extensa R32 heeft enkele belangrijke voordelen:

  • De impact op het milieu en de opwarming van de aarde is kleiner.
  • De recyclage van R32 is eenvoudiger.
  • Het koelmiddel R32 heeft betere thermische eigenschappen waardoor het rendement zal verberen van de warmtepomp.

Accessoires voor de Atlantic Extensa R32 warmtepomp

U kunt uw Atlantic warmtepomp uitbreiden met een enkele Atlantic accessoires die het gebruik en het rendement zullen verbeteren en vereenvoudigen.

Atlantic Alfea R32 en de CozyTouch Bridge

Om uw Atlantic "connected" te maken, heeft u de CozyTouch App nodig in samenwerking met de CozyTouch Bridge die ervoor zorgt dat uw Atlantic Alfea Extensa contact kan maken met uw WiFi verbinding. Dankzij deze connectiviteit kunt u uw warmtepomp vanop aftand bedienen en de correcte instellingen doorvoeren, waar en wanneer. U hoeft dus absoluut niet in de nabijheid van uw Alfea R32 zijn om de configuratie aan te passen en de instellingen naar uw wensen aan te passen. Onverwacht vroeger thuis of langer aanwezig? Geen koud huis bij aankomst of nutteloos verbruik meer mogelijk dankzij de CozyTouch bridge. Daarnaast kunt u de modus van uw warmtepomp wijzigen alsook het verbruik aflezen. Het thermisch comfort wordt geregeld dankzij de CouzyTouch Bridge zodat uw Atlantic Alfea R32 warmtepomp werkt om 100% aan uw behoeften te voldoen.

Atlantic thermostaten voor uw Alfea R32 warmtepomp

U kunt uw Atlantic Alfea Extensa R32 warmtepomp aanvullen met een Atlantic thermostaat. De Navilink kamerthermostaten hebben drie verschillende opties de A59B, A75 en de A78. Dankzij een weersafhankelijke regeling kunt u nog meer rendement halen uit uw Atlantic Warmtepomp. De buitenvoeler zal rekening houden met de buitentemperatuur waardoor u nog meer kunt inspelen op uw comfortwensen in verhouding met het weer.

Koelen met uw Atlantic Alfea Extensa R32 warmtepomp

Wie denkt aan een lucht/water warmtepomp denkt aan verwarming. Maar u kunt met uw Atlantic Alfea Extensa R32 warmtepomp ook koelen, mits een extra accessoire aan te schaffen. Indien u uw installatie uitbreidt met de Atlantic Kit Koeling kunt u uw warmtepomp ook gebruiken om te koelen en niet alleen om te verwarmen. De Atlantic Alfea Extensa R32 warmtepomp is dus de ideale complete oplossing voor winter en zomer! Die koeling is waar te nemen in uw lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Wat zijn de afgiftesystemen die we kunnen gebruiken bij de Atlantic Alfea Extensa R32 warmtepomp?

De Atlantic Alfea Extensa R32 is ideaal in samenwerking met vloerverwarming, daar vloerverwarming werkt met lage temperaturen. Een warmtepomp is gekend voor zijn lage temperatuur productie, namelijk 55ºC, en dit houdt in dat de toepassingen die moeten dienen als verwarmingselementen ook moeten functioneren op lage temperaturen. Uw woning verwarmen met vloerverwarming in samenwerking met de Alfea R32 warmtepomp van Atlantic is de correcte keuze.

Daarnaast kunt u ook opteren voor radiatoren die we benoemen als lage-temperatuur radiatoren, welke nog niet lang op de markt zijn. De lage temperatuur radiatoren zijn energiezuiniger en geven dezelfde warmte af in verhouding met een klassieke radiator, maar dan met veel lagere temperaturen.

Wenst u ook sanitair warm water te voorzien in uw woning aan de hand van de Atlantic Alfea R32 warmtepomp, dan kunt u uiteraard kiezen voor de duo versie met de 190 liter geïntegreerde boiler, maar u kunt ook uw Alfea Extensa R32 combineren met een externe boiler met warmtewisselaar.

Wanneer u uw Atlantic Alfea Extensa R32 warmtepomp gaat combineren met een bestaande gaswandketel of stookolieketel dan kiest u dus voor de hybride oplossing. De verwarming en het sanitair warm water worden dus voorzien in uw woning, maar met bijverwarming en hulp van een bestaande ketel. Op die manier kunt u dus ook in renovatieprojecten opteren voor de Alfea warmtepomp en blijven genieten van een maximale energiebesparing.

Close