Close

Installatiematerialen 

Subcategorieën

 • Leiding
 • Installatiemateriaal gas
 • Installatiemateriaal stookolie
 • Installatiemateriaal sanitair
 • Buisisolatie

  Buizen en leidingen die doorheen onverwarmde ruimtes lopen, verliezen veel warmte. Een oplossing voor dit probleem is buisisolatie.

  Door de leidingen te isoleren zullen deze geen warmte afgeven en blijft het water dat er doorheen loopt op temperatuur. Door het gebruik van isolatie zal u een beperkte wachttijd ervaren alvorens het warm water de keuken of de badkamer bereikt.

  Leidingisolatie beperkt geluidsoverlast en warmteverlies, wat u ook zal merken op uw energiefactuur.

  Esanico biedt een ruim assortiment aan gesloten buisisolatie, zelfklevende isolatie, isolatieplaten en bijhorende lijm om de isolatie aan elkaar te kleven.
  Instructies voor installatie.

  Armaflex AF-4Zelfklevende en zeer flexibele buisisolatie voor leidingen van koelapparatuur om condensering tegen te gaan en energie te besparen
  Armaflex SHFlexibele buisisolatie voor sanitaire en verwarmingsinstallaties om warmteverlies te beperken en zo energie te besparen
  Armaflex HTIsolatiemateriaal van Armacell dat gebruikt kan worden bij hogere temperaturen tot 150°C. Zonlichtbestendig
  Armaflex SHAZelfklevende buisisolatie van het type SH
  TubolitComplete leidingisolatie om warmteverlies tegen te gaan en akoestisch comfort te bieden. Geschikt voor warm en koud sanitaire installaties en verwarmingsinstallaties
 • Beschermingsproducten

  Fernox heeft een uitgebreid gamma aan beschermingsproducten, reinigingsmiddelen en lekafdichters.

  De beschermingsproducten, de Fernox F1 reeks in samenwerking met de Fernox TF1 Omega filter, beschermen uw centrale verwarmingsinstallatie tegen de schadelijke effecten van kalk en corrosie. Indien u deze vervuiling niet behandelt, zal het energierendement en de levensduur van uw installatie drastisch verlagen.

  De reinigingsmiddelen van Fernox, de Fernox F3 en de Fernox F5 reeks, reinigen bestaande of nieuwe systemen en elimineert kalk, verontreiniging en slib. Deze producten herstellen en behouden het energierendement van uw centrale verwarmingsinstallatie.

  Naast bovenstaande producten heeft Fernox binnen zijn  gamma ook nog lekafdichters. De Fernox F4 reeks gaat op een efficiënte manier op tegen lekkages en drukverlies binnen het systeem. Het toedienen van Fernox F4 lost problemen met kleine gaatjes en lekkages op een eenvoudige en snelle manier op zonder hoge reparatiekosten en zonder blokkages te veroorzaken.

  Hoe de Fernox Express toedienen?

  Instructievideo (© Fernox Video Channel, Youtube)

 • Collectoren en verdelers Alupex

Bij Esanico kunt u terecht voor een ruime keuze aan installatiemateriaal. Voor iedere verbouwing, nieuwbouw of renovatie kunt u bij ons het gewenste materiaal terugvinden. 

Leidingen, fittingen en kraanwerk

Zowel op het gebied van afvoer als aanvoer heeft Esanico een ruim gamma aan leidingmateriaal en fittingen. De producten die wij aanbieden, zijn verkrijgbaar in koper, staal, galva, Niron, PP, PE, PVC, ... Zowel gewone koppelingen als persfittingen en knelfittingen kunt u terugvinden in ons assortiment.

Om de leidingen en fittingen correct te laten werken, kunt u alle soorten kranen terugvinden in onze webshop. Bolkranen, stopkranen, dienstkranen, gevelkranen, schuifafsluiters en alimentatiekranen behoren tot ons assortiment.

Buisisolatie en bevestigingsmateriaal

Voor een mooie afgewerkte installatie kan uw project isolatie en bevestiging vereisen. De merken Armacell, Tubolit, Flamco, rofix en walraven kunnen u hierbij verderhelpen.

Dakwerken en schouwen

Bent u van plan uw regenafvoer of rookafvoer te vernieuwen? Ook bij Esanico vindt u de gewenste producten. De merken Nicoll en Dinak leveren ons een ruim gamma aan installatiemateriaal waaruit u kan kiezen om uw project goed af te ronden.

Vindt u niet terug wat u nodig heeft of heeft u grote hoeveelheden nodig? Neem gerust met ons contact op.

Close